Deputatii cumpara un sistem nou audio-video pentru plen. Costa peste 400.000 de euro

Duminica, 21 Mai 2017, ora 12:44
2445 citiri
Deputatii cumpara un sistem nou audio-video pentru plen. Costa peste 400.000 de euro
Foto: Ziare.com

Camera Deputatilor isi inlocuieste sistemul audio-video al plenului, cu unul Full HD.

Astfel, a fost lansata o licitatie pentru cumpararea unui sistem audio-video complet pentru sala de plen, in valoare de 1,9 milioane lei (peste 400.000 de euro), pentru asigurarea fluxului video cu circuit inchis din timpul sedintelor de plen.

Noul sistem va fi format din 10 camere de filmat, display-uri si procesatoare de grafica.

Sistemul va trebui sa asigure fluxul video cu circuit inchis al Camerei Deputatilor, care este distribuit gratuit la cerere catre mass-media (televiziuni nationale sau internationale acreditate) si care este transmis pe circuite dedicate catre institutii din cadrul administratiei centrale, dar si publicat pe pagina de web a institutiei.

Potrivit caietului de sarcini, semnalul transmis va trebui sa fie Full HD, Camera Deputatilor solicitand 10 camere controlate de la distanta, plus camera suplimentara dedicata interpretului pentru persoane cu deficiente de auz, echipamente de procesare video si audio, echipamente grafice, echipamente monitorizare semnal video si control, transport semnal, distributie, routare si conversie semnal video si mobilier tehnologic si functional.

Pentru sala de plen vor fi montate patru ecrane cu diagonala de 1,63 metri.

Sistemul trebuie sa asigure posibilitatea afisarii in timp real de grafica suplimentara peste imaginea oratorului, fiind nevoie de un generator de caractere CG (Computer Graphics) pentru introducerea graficii necesare, potrivit caietului de sarcini.

Camera Deputatilor detine echipamente similare si in acest moment, insa ele sunt vechi si mult mai putin performante.

Valoarea totala estimata a sistemului este de 1.890.756 lei (circa 414.000 euro).

Camera are si un sistem de vot electronic, ce a costat peste 2 milioane de lei, dar care insa cedeaza mai ales cand in plen se dezbat si voteaza legi importante.

Sistemul de vot electronic de la Camera e blocat din februarie, desi s-au investit in el peste 2 milioane de lei. Ce au de ascuns deputatii?

E scandalos cum se voteaza in Parlament bugetul: Sute de maini se numara in cateva secunde (Video)

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Camera Deputatilor sistem video, #Camera Deputatilor camere filmat, #sistem video deputati , #camera deputatilor
Comentarii