Deputatii si-au aprobat bugetul pe 2015: Cati bani primesc in plus (Video)

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 16:46
2043 citiri
Deputatii si-au aprobat bugetul pe 2015: Cati bani primesc in plus (Video)
Foto: Camera Deputatilor

Camera Deputatilor si-a aprobat, luni, cu 214 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 63 abtineri, bugetul propriu pe 2015, care este in suma de 236.645.000 lei, cu 3% mai mare decat anul trecut, deputatul Gheorghe Ialomitianu anuntand ca PNL nu sustine acest buget.

Ialomitianu a precizat ca deputatii Opozitiei nu sustin acest buget deoarece cresterea de 3% fata de anul trecut este in principal pentru bunuri si servicii.

"Vad ca nu va tineti de promisiunile privind reducerea cheltuielilor", a spus Ialomitianu.

Vicepresedintele Camerei Miron Mitrea (PSD) a mentionat ca marirea salariilor se refera la salariile staff-ul, nu la cele ale deputatilor si sunt in concordanta cu cresterea salarului minim pe economie.

Cati angajati are Camera si cat costa

Potrivit Camerei Deputatilor, cresterea de 3%, de la 229.252.000 lei pentru anul 2014, la 236.645.000 lei pentru anul 2015, a bugetului a fost generata de corelarea tuturor salariilor functionarilor publici si a personalului contractual cu cresterea salariului minim pe economie, de achitarea contravalorii publicarii tuturor actelor oficiale emise de Camera Deputatilor in Monitorul Oficial si de plata cotizatiilor obligatorii catre organismele internationale, in anul 2014 acestea fiind platite de Senat.

Potrivit proiectului, cheltuielile de personal vor fi in suma de 169.579.000 lei, luandu-se in calcul indemnizatiile deputatilor, salariile personalului, numarul de posturi finantate de la buget fiind de 1895.

Din aceste posturi, 412 sunt functii de demnitate publica alese, 695 functii publice parlamentare, inclusiv inaltii functionari publici parlamentari si 788 functii contractuale, iar 110 posturi au fost prevazute pentru activitatile finantate din venituri publice.

La cheltuielile pentru bunuri si servicii, care sunt de 59.000.000 lei, s-au luat in considerare asigurarea functionarii si intretinerii sediului Camerei Deputatilor, materialele necesare desfasurarii activitatii legislative, cheltuielile de protocol, cele privind cazarea si transportului in deplasarile interne si in strainatate pentru deputati si personal.

In proiect s-a prevazut si suma de 1.266.000 lei pentru plata cotizatiilor si contributiilor Parlamentului la organismele internationale.

Cheltuielile pentru active financiare, in suma de 6.800.000 lei, au fost prevazute pentru lucrari de constructii, dotari, reparatii capitale, cum ar fi retehnologizarea punctului termic, parcaj, reparatii tablouri de iluminat de siguranta, lucrari de refacere elemente de fatada.

Bugetul Camerei urmeaza sa fie inclus in proiectul de buget de stat pe 2015, care va fi depus de Guvern la Parlament.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Camera Deputatilor buget 2015, #cheltuieli salarii Camera Deputatilor , #camera deputatilor