Emil Boc a dat raportul in Parlament - ati urmarit minut cu minut

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 18:40
2333 citiri
Emil Boc a dat raportul in Parlament - ati urmarit minut cu minut
Foto: Arhiva

Plenul Camerei Deputatilor a organizat luni, incepand cu ora 16.00, o dezbatere politica cu tema "Situatia prezenta si evolutia socio-economica a Romaniei", la care participa si premierul Emil Boc.

Dezbaterea a fost solicitata de liderul grupului deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, in temeiul art.180 din Regulament si a fost aprobata de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor saptamana trecuta.

In solicitarea PNL se cere ca, in cadrul acestei dezbateri politice, sa se prezinte un bilant al Guvernului Boc la noua luni de la preluarea mandatului si sa se prezinte diverse puncte de vedere legat de masurile de relansare economica si de natura fiscala pe care Guvernul le are in vedere.

Ziare.com v-a prezentat minut cu minut dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor

18:50 - Sedinta s-a incheiat. "Pana in acest moment Romania si-a respectat toate angajamentele, cu toate costurile sociale si politice(...) Deficitul bugetar va fi de 4,4%, care inseamna 5,7 miliarde de euro, iar sursele de finantare vor fi stabilite in cadrul guvernului", a declarat Emil Boc in fata jurnalistilor care asteptau la iesirea din sala.

18:00 - Au mai luat cuvantul reprezentantul minoritatilor, Varujan Pambuccian, Calin Popescu Tariceanu si premierul Emil Boc. "Ati venit si ne-ati tinut astazi un discurs de activist politic, ati vorbit mult si nu ati spus nimic. V-am cerut sa raspundeti la o serie de teme si ati facut un discurs eminamente politic. Ne-ati spus ca va asteptati sa va dea PNL solutii. Pai astazi nu trebuia sa va dea PNL solutii, ci sa prezentati un raport", a spus Tariceanu.

17:45 - Din partea PSD a luat cuvantul fostul ministru Constantin Nita, care i-a reprosat premierului, printre altele, situatia IMM-urilor, lipsa legii holdingului sau mentinerea cotei unice. "Va aduce falimentul! Nu aveti nicio sansa, nu va va aduce bani, ar aduce mai mult cota progresiva", a afirmat deputatul PSD.

16:55 - "Dezbaterea, in loc sa se fi fundamentat pe solutii si propuneri, am asistat la o lista de declaratii demoagogice politice", a declarat premierul Emil Boc de la tribuna Parlamentului. Totodata, el i-a raspuns si fostului premier Calin Popescu Tariceanu: "Nu pot sa nu-l intreb pe domnul Tariceanu, pentru ca daca era cineva in masura sa ceara socoteala pentru aceasta perioada, cu siguranta nu era domnia sa".

Emil Boc, catre romani: Greul nu a trecut

16:40 - Calin Popescu Tariceanu, fost premier, a declarat in plenul Parlamentului ca Romania este o tara bogata, care are resurse pentru crestere economica, insa nu isi permite sa fie guvernata de PD-L.

Tariceanu: Guvernul este o vuvuzela mica si portocalie a presedintelui

16:35 - Premierul a revenit in sala. Sedinta a reinceput sub conducerea Robertei Anastase, iar liberalii au decis sa asculte totusi raportul dat de prim-ministru.

16:30 - Premierul paraseste sala cateva minute, timp in care dezbaterile s-au intrerupt pana la luarea unei decizii. Deputatii PSD se alatura demersului liberalilor, anuntand ca nu raman la dezbateri daca Roberta Anastase prezideaza sedinta de plen.

16:20 - Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a cerut de la tribuna Parlamentului ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa isi dea demisia ca urmare a scandalului legat de votul dat pe Legea pensiilor, iar sedinta sa fie condusa de altcineva, amenintand ca, in caz contrar, liberalii parasesc sala, informeaza Realitatea TV.

16:15 - Sedinta a inceput. Impreuna cu premierul Emil Boc au intrat in sala mai multi ministri, printre care cel al Fnantelor, Gheorghe Ialomitianu, cel al mediului, Laszlo Borbely sau cel al Justitiei, Catalin Predoiu.

16:00 - Premierul a sosit la Palatul Parlamentului.

"Legea pensiilor si achitarea datoriilor catre spitale sunt cele doua conditionalitati din acordul cu FMI", a precizat premierul, referindu-se la doua dintre punctele care vor fi dezbatute la aceasta intalnire.

Emil Boc a adaugat ca Guvernul si-a indeplinit promisiunile, dar decizia privind acordarea unei noi transe din imprumutul luat de Romania de la FMI va fi luata de boardul Fondului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dezbatere Camera Deputatilor, #Emil Boc Camera Deputatilor , #camera deputatilor
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Poza pisica_violet
pisica_violet
rank 5
* Prin masuri de austeritate si reforma, s-au pus bazele cresterii economice sanatoase din anii viitori