Legea privind Rosia Montana, dezbatuta de deputati: S-a ajuns la un consens

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 16:48
2487 citiri
Legea privind Rosia Montana, dezbatuta de deputati: S-a ajuns la un consens

Camera Deputatilor a dezbatut, miercuri, pe articole proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Rosia Montana, care are propunere de respingere din partea comisiei speciale, reprezentantii tuturor grupurilor parlamentare exprimandu-se impotriva acestui proiect.

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat ca PSD voteaza impotriva acestui proiect, dar ca este nevoie de o lege a minelor, de modificarea redeventei, de reglementarea exploatarii minereurilor auro-argentifere, a exploatarii gazelor de sist. "Toate acestea trebuie facute transparent, in Parlament", a spus Iordache.

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat ca PDL nu a sustinut niciodata acest proiect si ca au fost presiuni si la PDL pentru a fi promovat. El a aratat ca acest proiect este "un cartof fierbinte" care a fost trimis Parlamentului. "Ne bucuram de intelepciunea de care dau dovada deputatii sa respingem acest proiect. Sper sa initiem un proiect astfel incat resursele auro-argentifere sa poata fi exploatate in conditii ecologice", a spus deputatul PDL.

Si deputatii PNL s-au exprimat impotriva acestui proiect, considerand ca "aceasta afacere nu poate fi sprijinita printr-o lege".

Proiectul de lege care are raport de respingere din partea comisiei speciale a fost trecut pe ordinea de zi pe o pozitie mai in fata pentru a fi discutat in sedinta de miercuri, la propunerea liderului deputatilor PSD, Marian Neacsu.

Votul final asupra proiectului va fi dat intr-o sedinta viitoare.

Proiectul de lege privind Rosia Montana a fost respins anterior si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat in sesiunea trecuta dezbateri aprinse si a generat proteste de strada. Comisia speciala, condusa de senatorul PSD Darius Valcov, i-a audiat pe toti cei implicati, inclusiv pe reprezentantii societatii civile, iar, in final, a dat un raport de respingere, dupa ce PNL a anuntat ca nu-l sustine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#lege Rosia Montana respinsa, #proiect lege mine , #camera deputatilor