Ziare.com

Parlamentul a adoptat proiectul privind Strategia nationala pe termen lung "Romania 2040": Seful suprem e presedintele Camerei Deputatilor

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 17:27

   

Parlamentul a adoptat proiectul privind Strategia nationala pe termen lung "Romania 2040": Seful suprem e presedintele Camerei Deputatilor
Camera Deputatilor, decizionala, a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind elaborarea si actualizarea Strategiei nationale pe termen lung "Romania 2040", care prevede infiintarea, in acest sens, a Comisiei "Romania 2040", condusa de presedintele Camerei Deputatilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea obligatiei elaborarii si actualizarii Strategiei de dezvoltare economica si sociala a Romaniei pe termen lung, denumita Strategia "Romania 2040". Aceasta va cuprinde scenarii si politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate.

Strategia se va actualiza la un interval de trei ani.

Autoritatile administratiei publice, Academia Romana, academiile de ramura, institutiile de invatamant superior, institutiile de cercetare-dezvoltare de drept public si privat, sindicatele si patronatele de ramura, precum si organismele neguvernamentale de profil vor sprijini elaborarea Strategiei "Romania 2040", scop in care se infiinteaza Comisia "Romania 2040", organism consultativ, fara personalitate juridica.

Proiectul a fost votat in bloc de PSD, UDMR si ALDE si de 14 dintre cei 16 deputati ai minoritatilor prezenti. PNL si USR s-au opus in grup.

Vezi aici numele deputatilor care au votat acest proiect de lege.

Urmeaza zilele in care proiectul poate fi contestat la Curtea Constitutionala de catre partide, iar apoi de presedinte, dupa ce il va primi la promulgare.

Care este obiectivul urmarit

Conform prevederilor adoptate, in sensul prezentei legi, Strategia "Romania 2040" presupune atingerea obiectivelor propuse a fi realizate pe termen lung, liniile directoare cu privire la dezvoltarea economico-sociala si setul de politici publice strategice care ar trebui implementate, tinand cont de principiile dezvoltarii durabile.

Strategia "Romania 2040" se elaboreaza prin dezbatere nationala si cuprinde scenarii si politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate. Aceasta strategie se elaboreaza sub directa coordonare a Camerei Deputatilor, care asigura conducerea intregului proces. Initial, se prevedea ca strategia se elabora sub coordonarea Parlamentului.

Comisia "Romania 2040" este condusa de presedintele Camerei Deputatilor. Coordonarea metodologica si stiintifica a activitatii Comisiei "Romania 2040", precum si a intregului proces de elaborare a strategiei este realizata de Consiliul de Programare Economica si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Comisia "Romania 2040" isi desfasoara activitatea pe o perioada de un an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, atat in cadrul unor reuniuni lunare in plen, cat si in mod curent, prin realizare de lucrari de fundamentare si sinteza.

Conform actului normativ, Comisia "Romania 2040" este alcatuita din: presedintele Camerei Deputatilor, care este si presedintele Comisiei "Romania 2040", doi reprezentanti ai Guvernului desemnati de premier, doi reprezentanti ai Presedintiei, cate un reprezentant al partidelor parlamentare, cate doi reprezentanti ai comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, doi reprezentanti ai Academiei Romane desemnati de presedintele forului, cate doi reprezentanti ai Consiliului de Programare Economica si ai Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, cinci personalitati ale stiintei, din mediul academic si universitar, desemnate de conducerea Comisiei "Romania 2040", la propunerea Consiliului de Programare Economica, precum si un reprezentant desemnat de Consiliul National al Rectorilor.

Membrii Comisiei "Romania 2040" sunt numiti prin hotarare a Camerei Deputatilor, conform nominalizarilor.

In vederea asigurarii transparentei decizionale si a validarii directiilor de dezvoltare, Comisia "Romania 2040" organizeaza dezbateri publice, sub forma unor forumuri nationale, cu participare deschisa, in care se prezinta rezultatele de etapa. Forumurile nationale se organizeaza sub egida Camerei Deputatilor, opiniile fundamentate exprimate in cazul dezbaterilor urmand a fi integrate in strategie.

Strategia "Romania 2040" de dezvoltare se elaboreaza prin fundamentarea a trei scenarii: optimist, moderat si pesimist, diferentiate in raport cu premisele, obiectivele si liniile directoare stabilite de Comisia "Romania 2040". Aceasta se coreleaza cu Planul national de adoptare a monedei euro, realizat potrivit prevederilor OUG 24/2018, cu Strategia nationala pentru dezvoltare durabila a Romaniei 2030, precum si cu strategiile sectoriale aprobate de Guvern.

Activitatea Comisiei "Romania 2040" se finalizeaza cu proiectul urmatoarelor documente:

  • Declaratia politica de asumare a Strategiei
  • Strategia "Romania 2040"
  • prognozele si scenariile de dezvoltare, precum si detalierea acestora sub forma unui raport de fundamentare
  • propuneri de actualizare a strategiilor sectoriale si a principalelor politici publice necesare pentru implementarea strategiei


In vederea aplicarii masurilor prevazute in aceasta strategie, Guvernul adopta, in conditiile legii, proiecte de acte normative. Guvernul pune in aplicare programele si proiectele de dezvoltare din Strategia "Romania 2040".

Cheltuielile legate de organizarea, functionarea si activitatea specifica a Comisiei "Romania 2040" se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Camerei Deputatilor, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate in acest sens.

Camera Deputatilor este for decizional in privinta acestui proiect de lege.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

speram ca draknea

sa nu prinda 20-20 cum a zis veorica

 

 

Da, dar va supraveghea din Infern totul,...

...pana dincolo de Douazeci-Patruzeci...

 

 

Cine drakkne a vazut drakknea sef la comisie ? Mafiotul sef

drakknea va fi bagat la puscarie inainte de un an, deci comisia va fi fara presedintele ales (numit) ... Sa se duca la drakkne in puscarie ca sa scapam noi de el ! Sa ne faca derbedeii astia de mafioti psd, alde, udmr si unel minoritati dubioase (adica apartinatoare de mafia psd !) strategia tarii pana in 2040 ... Cum drakkne se poate asa ceva fara sens; niste analfabeti functional, niste infractori, impostori si incapabili sa hotarasca soarta unei tari pe 22 de ani ? Nu-i suficient ca au scapat in guvernanti pe 4 ani din lenea unor romani ???

 

 

Traiasca cincinalu'?. Deja primele 5 cincinale ne-au fost trasate.

Primul cincial, terminat in patru ani jumatate, este dedicat scaparii lui Desalatu' de dosarul TelDrum, urmatorul este dedicat scoaterii lui Deselatu' din puscarie, iar in urmatoarele doua se va finaliza programul educational: spaga ca model cultural.

 

 

"Romania 2040": testamentul lui DEADdy :))) Va fi ingropat

sub Carpati si va fi dezgropat in 2040, intr-un comic show national :)))
Sa-ti fie tarana usoara (pardon... PEDEAPSA GREA) stirbule.
Si tie si tuturor slugilor tale.
O sa crapi ca faraonii, o sa-i tragi pe toti in piramida cu tine, mafiotule dracnea :)))

 

 

principala tema va fi

inlocuirea pungilor de plastic, nereciclabile, cu cele de hirtie pentru noile transe de zahar si ulei

 

 

Parlamentul a adoptat proiectul privind "Strategia" nationala !!!

Parlamentul a adoptat proiectul privind Strategia nationala pe termen lung

Capusele sa se grabeasca cu Legile lor de merde pt ca dupa cativa ani vor fi doar psdisti pt a le respecta !!!

https://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-risca-sa-dispara-ca-natie-specialisti-suntem-in-pragul-derapajului-demografic-alarmant.html

 

 

Se cunoaste cine conduce Romania! A facut Proiectul de Tara

..pana in 20-40! Ioannel a facut si el un Proiect dar nu mai stie unde l-a pus! S-au l-a uitat prin vreun hotel..

 

 

Ziua trece,

Leafa merge,
Noi cu drag muncim.

 

 

"Ziua trece, Leafa merge,......

Asa e carnate, niste pomanagii la capu podului cam astia sunt loazele rezist. Primii la pomana pesedelei.
Gura pacatosului adevar graieste
sau
gura bate ku#u.

 

 

E bine! Ce mai conteaza un proiect in plus?

E plina harta de autostarzi facute cu carioca si de sute de studii de fezabiliate platite cu bani grei. Dar daca intra la puscarie, ce face cu proiectul?. Eu inclin sa mgpcred ca nu este un proiect mafiot ca sa-l poti conduce de la bulau.

 

 

Unde o fi azi pisaloaga aia cu PLUSVALOAREA fara virgule ?

.

 

 

Se va fasai ca si marele FIS, fondul de investitii suveran !

Dupa ce pleaca drakknea la puscarie, tot acest cosmar va disparea pentru romani: golaneala, lipsa de educatie, hotia nesimtita, incompetenta, etc, se vor risipi prin puscariile patriei ...

 

 

"S-au l-a uitat"?

Poti sa spui de PSDei ca "s-au cufurit pe ei", dar cum l-ai pus tu pe "sau" denota anlfabetism cras!
Bine ma, ca troll macar trebuie sa stii sa scrii, ce drakne?!

 

 

aiureli socialiste

alte probleme nu sint in romania ?

strategia pe termen lung a psd este devalizarea
banului public.
in acest scop,se va infiinta fondul suveran care nu
va fi controlat de nimeni,niciodata,cu exceptia
puscariasului dragnea liviu si a amantei sale imorale,
irina nustiucum.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor