Termenul de adoptare a Legii educatiei este 26 mai

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 18:28
1691 citiri
Termenul de adoptare a Legii educatiei este 26 mai
foto: 1235.ro

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, ca proiectul Legii educatiei sa fie dezbatut si adoptat de acest for pana pe 26 mai, dupa care actul normativ va intra in dezbaterea Senatului.

Biroul Permanent al Camerei a transmis Comisiei pentru invatamant proiectul Legii educatiei, pentru a fi dezbatut cu prioritate si a stabilit data de 19 aprilie ca termen limita de depunere a amendamentelor, data de 26 aprilie pentru elaborarea raportului, iar termenul limita de adoptare in plen, 26 mai.

Impreuna cu proiectul Guvernului vor fi dezbatute si celelalte doua initiative legislative pe tema educatiei, a precizat secretarul Camerei, Dumitru Pardau.

Guvernul a aprobat Legea educatiei - Boc vrea sa se aplice din toamna (Video)

Camera Deputatilor este primul for sesizat, Senatul fiind decizional in acest caz.

Guvernul a aprobat luni proiectul Legii educatiei.

La inceputul sedintei de luni, premierul Emil Boc a declarat ca Legea educatiei trebuie sa fie adoptata de Parlament pana la finele lunii iunie, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu acest an.

Daniel Funeriu: Legea Educatiei ne permite azi sa fim generosi cu copiii viitorului (Video)

Guvernul a discutat in prima lectura proiectul Legii Educatiei in sedinta din 17 martie, dupa care documentul a fost supus dezbaterii publice trei saptamani. Dupa aprobarea in Guvern, proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Curtea Constitutionala a decis, in noiembrie 2009, in urma unei sesizari a Partidului National Liberal, ca proiectul Legii Educatiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in luna septembrie a anului trecut, contravine Constitutiei.

La finele lunii ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul va trimite in Parlament noua forma a Legii Educatiei pana la finele lunii martie, dar termenul nu a fost respectat.

Aurel Cornea, despre Legea educatiei: "Surprize, surprize" in Guvern

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#legea educatiei adoptata, #legea educatiei camera deputatilor , #camera deputatilor