De-ale politicii: Deputatii sustin ca sistemul informatic de la Camera a cazut din cauza cutremurului de azi-noapte

Miercuri, 28 Decembrie 2016, ora 15:48
6254 citiri
De-ale politicii: Deputatii sustin ca sistemul informatic de la Camera a cazut din cauza cutremurului de azi-noapte
Foto: captura video Digi24

Activitatea Camerei Deputatilor a fost puternic perturbata de cutremurul inregistrat in Vrancea in noaptea de marti spre miercuri, care a durat doar cateva secunde si care ar fi produs caderea sistemului informatic si a celor electronice din Palatul Parlamentului.

Cel putin aceasta este versiunea social-democratilor din conducerea Camerei Deputatilor.

De exemplu, legea de eliminare a 102 taxe nefiscale, cunoscuta ca Legea Dragnea si trimisa la Parlament pentru reexaminare de presedintele Klaus Iohannis, a trecut in regim de urgenta si fara prea multe dezbateri, fara ca deputatii opozitiei sa fie la curent cu detaliile.

"Dupa cutremurul de azi-noapte a cazut sistemul informatic si noi comunicam prin metode conventionale", a replicat Viorel Stefan (PSD), presedintele comisiei de buget, in momentul in care deputatul Cosette Chichirau (USR) i-a cerut lamuriri suplimentare.

La randul sau, deputatul Catalin Drula (USR), a dezvaluit ca la Camera e "haos" si domneste legea bunului plac.

"Haos in Parlament. Site-ul Camerei Deputatilor nu merge, sistemele electronice sunt cazute de azi-noapte. In aceste conditii, nu putem avea acces la initiativele legislative si proiectele de lege. Adica discutam in Plen fara sa stim despre ce discutam.

In plus, se introduc urgent-urgent pe ordinea de zi doua initiative legislative noi. Ce era asa de urgent? Introducerea de noi cheltuieli subventionate de la buget pentru partide printre care 'cheltuieli cu penalitatile'. Adica, de exemplu, pentru intarzieri la plata chiriei, a luminii, a facturilor si asa mai departe. Nu prea inteleg de ce ar trebui contribuabilii sa suporte penalitatile pe care le au de platit partidele", a scris pe Facebook Catalin Drula.

Si deputatul USR Iulian Bulai, aflat la primul mandat, s-a aratat nemultumit de ceea ce se intampla in Camera, sustinand ca "sunt inundatii la subsol", serverul e cazut, deputatii nu stiu ce voteaza, pentru ca nu sunt informati, asa ca el a decis sa se abtina azi de la vot.

"Peste 200 de initiative legislative tinute la sertar trebuie aprobate sau trimise la reexaminare in cadrul comisiilor de specialitate. Rapoarte prezentate de catre presedintii de comisii de specialitate care nu intra in profunzime in expunerea motivelor si au limbaj de lemn. Convocari la sedinte in comisii cu 10 minute inainte de inceperea lor. Regulamentul spune un termen de 24 de ore. (...) Abia ieri la ora 17.00 am primit ordinea de zi pentru astazi. (...) Nu votez nimic fara sa ma informez si fara sa justific votul in fata alegatorilor", a postat pe Facebook Iulian Bulai.

Pentru ca nu functioneaza sistemul informatic si nici votul electronic, alegatorii nu vor sti cine si ce legi a votat astazi sau pana la remedierea situatiei.

La sedinta plenului a participat si Liviu Dragnea, care s-a aratat foarte multumit de faptul ca legea privind cele 102 taxe a trecut rapid de plen, asa cum si-a dorit.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sistem informatic cazut cutremur deputati , #camera deputatilor