Deputatii au cumparat 25 de masini de protocol pentru Adunarea NATO: Cat au cheltuit si cine a castigat licitatia

Marti, 18 Iulie 2017, ora 14:44
8364 citiri
Deputatii au cumparat 25 de masini de protocol pentru Adunarea NATO: Cat au cheltuit si cine a castigat licitatia
Foto: Salonul Auto Bucuresti

Camera Deputatilor a atribuit, marti, contractul de achizitie a 25 de masini de protocol pentru Adunarea Parlamentara a NATO de la toamna firmelor Automobile Bavaria SRL, Tiriac Auto SRL si Porsche Romania SRL, in valoare totala de 732.463 euro.

Camera Deputatilor a precizat ca aceasta achizitie face parte din principalele dotari pe care le are in vedere pentru a asigura buna desfasurare a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO la Bucuresti, asa cum au fost identificate in urma rapoartelor realizate de Secretariatul international al AP NATO, dupa vizita de lucru efectuata in 2016.

Licitatia s-a facut pentru trei loturi de autovehicule, astfel:

  • 3 autoturime tip limuzina, pentru protocol
  • 3 autoturisme pentru minimum 10 persoane tip van, monovolum
  • 19 autoturisme pentru transportul delegatiilor prezente la eveniment

Procedura a fost de tip licitatie deschisa, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Camera Deputatilor a precizat, totodata, ca pretul total pentru cele 25 de autoturisme, rezultat in urma negocierilor derulate, este de 3.341.426 lei, respectiv 732.463 euro, mai mic cu 29,5% fata de estimarea initiala, de 4.745.378 lei, respectiv 1 milion de euro.

In urma analizei ofertelor depuse, cele trei autoturisme tip limuzina vor fi livrate de Automobile Bavaria SRL, pretul final fiind de 958.470 lei.

Cele trei autoturisme tip van monovolum vor fi livrate de Tiriac Auto SRL, pretul final fiind de 578.146 lei, in timp ce 19 autoturisme pentru transportul delegatiilor oficiale vor fi livrate de Porsche Romania SRL. Costul acestora, dupa negociere, este de 1.804.810 lei.

Cele 25 de autoturisme vor fi livrate in toamna, inaintea AP NATO.

Citeste mai multe despre:

Potrivit informatiilor furnizate de Camera Deputatilor, in momentul demararii procedurii de achizitie, activitatea de protocol avea la dispozitie pentru transportul inaltilor demnitari care participa la delegatii externe doua masini Mercedes S 280, fabricate in anul 1994, si un Mercedes C 180, fabricat in anul 1997.

In anul 2017, mentioneaza forul legislativ, au fost retrase din circulatie 13 autovehicule Mercedes E 200K din cauza faptului ca nu corespundeau, din punct de vedere tehnic, si nu prezentau siguranta pentru circulatia pe drumurile publice, bugetul Camerei Deputatilor neavand disponibila suma necesara pentru repararea acestora. Astfel, 64% din autovehicule aveau cel putin o durata normata de viata indeplinita.

Camera Deputatilor precizeaza, totodata, ca autoturismele achizitionate vor fi folosite si pentru alte reuniuni de amploare pe care le va organiza ulterior.

Palatul Parlamentului va gazdui in octombrie 2017 sesiunea de toamna a Adunarii Parlamentare a NATO. La eveniment sunt invitate 800 persoane, printre acestea numarandu-se si parlamentari din cele 28 de state membre NATO. De asemenea, la eveniment vor participa secretarul general al NATO si presedintele AP NATO.

Romania a mai organizat astfel de sesiuni in octombrie 1997 si octombrie 2011.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#masini protocol cumparata Camera Deputatilor , #camera deputatilor