Deputatii incep marti sesiunea ordinara: Votul prin corespondenta, pe lista prioritatilor

Duminica, 30 August 2015, ora 16:16
1609 citiri
Deputatii incep marti sesiunea ordinara: Votul prin corespondenta, pe lista prioritatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Camera Deputatilor incepe marti o noua sesiune ordinara cu un numar de 386 de deputati si isi propune ca principala prioritate legislativa adoptarea votului prin corespondenta.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), sustine ca in sesiunea parlamentara de toamna o prioritate va fi, atat pentru el, cat si pentru partidul pe care il reprezinta, adoptarea legii votului prin corespondenta.

Acesta preciza faptul ca subiectul votului prin corespondenta va fi tratat cu seriozitate in Parlament, explicand ca este "un proiect esential pentru democratia din Romania" si anunta ca, saptamana viitoare, va prezenta un set de principii partilor implicate in elaborarea legii amintite.

Deputatii au amanat in sesiunea trecuta dezbaterile pe Codurile penale.

In schimb, Codul fiscal a fost adoptat de Parlament in prima sesiune, dar a fost retrimis spre reexaminare de catre presedintele Klaus Iohannis.

Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara in perioada 24-26 august pentru rediscutarea Codului fiscal, dar parlamentarii au amanat luarea unei decizii pentru sesiunea ordinara. Amanarea a fost sustinuta de toate partidele, convenindu-se totodata ca masurile de relaxare fiscala sa fie introduse etapizat.

Parlamentarii ar putea discuta si vota in sesiunea din toamna Legea achizitiilor publice si Legea salarizarii, un proiect de lege privind veniturile personalului medical si o initiativa legislativa privind interzicerea fumatului in spatiile publice inchise.

De asemenea, Televiziunea Romana a lansat in dezbatere publica o propunere de proiect legislativ pentru organizarea si functionarea serviciului public de televiziune, care ar putea ajunge pe masa Camerei Deputatilor in aceasta sesiune. Conform presedintelui-director general al TVR, Stelian Tanase, documentul a fost trimis si comisiilor parlamentare.

Promisiunea lui Zgonea: Prioritatea pentru noua sesiune parlamentara

Proiectul prevede reorganizarea distincta a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) intr-o noua entitate: Serviciul Public de Televiziune (SPTv), plasat sub autoritatea unui Consiliu de Supraveghere a Misiunii Publice (CSMP).

Configuratia Camerei Deputatilor

Camera inferioara a Parlamentului numara sase grupuri parlamentare. Grupul parlamentar cel mai numeros este cel al PSD, cu UNPR in componenta, si cuprinde 182 de membri. Urmeaza Grupul PNL, care are in prezent 115 deputati. Grupul parlamentar al minoritatilor nationale si cel al UDMR au in componenta 17 deputati, cel al PC-PLR - 26, iar cel democrat si popular - 11, potrivit site-ului Camerei.

In aceasta vara, deputatii Liliana Minca si Stefan Dalca s-au inscris in UNPR, parasind Grupul parlamentar Democrat si Popular, fost PP-DD, iar deputatul social-democrat Aurel Vladoiu a decedat.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Camera Deputatilor sesiune ordinara, #Camera Deputatilor prioritati, #Camera Deputatilor Parlament , #camera deputatilor
Comentarii