Ziare.com

Deputatii lucreaza in comisii si in circumscriptii. Se modifica regulamentul pentru ca sedintele sa se poata tine online

Marti, 24 Martie 2020, ora 15:40

   

Deputatii lucreaza in comisii si in circumscriptii. Se modifica regulamentul pentru ca sedintele sa se poata tine online
Deputatii lucreaza in aceasta saptamana in comisii si in circumscriptiile electorale, a decis marti Biroul permanent al Camerei Deputatilor, care a aprobat si modificarea regulamentului astfel incat sedintele sa se poata tine online.

Potrivit programului, marti este prevazuta sedinta online a Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, precum si activitati ale deputatilor in circumscriptiile electorale, iar miercuri vor avea loc activitati ale deputatilor in circumscriptiile electorale.

Joi, deputatii isi vor desfasura activitatea in comisiile parlamentare, online, cu avizarea unor proiecte de legi si propuneri legislative; documentare si solutionarea unor probleme repartizate comisiilor; studiu individual.

Vineri si sambata vor avea loc activitati ale deputatilor in circumscriptiile electorale.

In plus, Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, toti marti, modificarea regulamentului astfel incat activitatea forului legislativ sa se poata desfasura online in situatii exceptionale, stabilindu-se si procedura in acest caz.

Proiectul de hotarare in acest sens urmeaza sa fie supus aprobarii plenului in prima sedinta.

Potrivit proiectului de hotarare privind completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, "in situatii exceptionale, constatate de catre autoritatile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism si alte situatii care fac imposibila prezenta deputatilor la sediul Camerei Deputatilor, sedintele Biroului permanent al Camerei Deputatilor, ale Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, sedintele comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor, precum si sedintele plenului Camerei Deputatilor se vor desfasura prin mijloace electronice printr-o procedura care va fi aprobata de Biroul permanent al Camerei Deputatilor".

Decizia declararii unei asemenea situatii exceptionale ii va reveni Biroului permanent al Camerei Deputatilor, dupa consultarea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, prevede proiectul.

De asemenea, este stabilita si procedura in acest caz.

"In situatiile exceptionale, procedura legislativa aplicabila proiectelor de legi sau propunerilor legislative inscrise pe ordinea de zi este urmatoarea: a) - presedintele de sedinta anunta titlul initiativei legislative supusa dezbaterii. b) - in cadrul dezbaterilor generale pot lua cuvantul 2 reprezentanti ai fiecarui grup parlamentar anuntati in prealabil de catre liderul grupului parlamentar respectiv; reprezentantul deputatilor neafiliati poate interveni pentru maxim 1 minut.

Timpul maxim de dezbateri nu poate depasi 30 de minute; c) - Dupa incheierea dezbaterilor generale asupra fiecarei initiative legislative inscrisa pe ordinea de zi urmeaza votul final. Aceasta procedura de desfasurare a votului final poate fi modificata de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare", mai prevede proiectul.

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii legate de COVID-19 transmise in format LIVE text.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 567 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parlamentarii romani, campionii donatorilor! in fruntea listelor!

Adevarati ALESI AI NEAMULUI! Plini de empatie, parlamentarii romani doneaza spitalelor tot ce au nevoie!

 

Io mă intreb cu macsimă ingrijorare

dacă onor palamentarii bosorogi o să iasă să fojgăie afară din case. Sau la iei nu se pune? Nu de alta, da' cine ne mai face noo legi?
Ă?

 

te-ai gindit ca li se prelungesc mandatele? specialele marite!

Alegerile (locale & parlamentare) se vor amina! Pensiile speciale/de mandat ale parlamentarilor TREBUIE MARITE proportional cu perioda de extensie a mandatelor!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor