Deputatii vor sa cumpere 8 microbuze cu jumatate de milion de euro

Luni, 06 Iunie 2011, ora 11:26
1360 citiri
Deputatii vor sa cumpere 8 microbuze cu jumatate de milion de euro
Foto: Puterea

Deputatii urmeaza sa se plimbe cu microbuze nou-noute pentru care conducerea Camerei, reprezentata de Roberta Anastase, este dispusa sa plateasca o jumatate de milion de euro.

Este vorba despre 8 microbuze, cu o capacitate de 16 locuri, in afara celui pentru sofer, destinate transportului deputatilor si delegatiilor parlamentare romane si straine in deplasarile pe care acestia le vor face atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara lor.

Microbuzele vor fi achizitionate prin licitatie publica, urmand sa intre in posesia Camerei Deputatilor incepand cu 25 august, astfel incat, la intoarcerea din vacanta parlamentara, alesii neamului sa se poata plimba cate 16 in acelasi vehicul, scrie Puterea.

Initiativa Camerei Deputatilor dateaza din 3 iunie 2011, cand institutia condusa de catre democrat-liberala Roberta Alma Anastase a publicat pe site-ul SEAP, privind sistemul electronic al achizitiilor publice, un anunt de participare din care reiese ca urmeaza sa fie incheiat un contract privind furnizarea de autobuze, respectiv de microbuze destinate transportului de persoane.

Camera Deputatilor vrea, astfel, opt microbuze, pentru care este dispusa sa plateasca 1.669.000 de lei fara TVA, adica o jumatate de milion de euro cu TVA inclusa.

Pentru achizitionarea vehiculelor respective, Camera Deputatilor va organiza o licitatie deschisa, fapt pentru care termenul-limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a fost stabilita data de 20 iulie 2011, ora 9.00, iar la ora 10.00 este termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare.

Tot la data de 20 iulie 2011, la ora 13.00, vor fi deschise ofertele la sediul Camerei Deputatilor, se arata in anuntul de participare publicat de catre autoritatea contractanta.

Potrivit caietului de sarcini, Camera Deputatilor vrea ca microbuzele pe care le va achizitiona sa fie alimentate cu motorina, respectiv sa aiba motoare diesel cu injectie directa si care sa fie incadrate in normele de poluare Euro 5, emisii de substante poluante reduse.

Culoarea microbuzelor trebuie sa fie neaparat alba, sa fie dotate cu geamuri panoramice duble, fumurii, si atermice. O alta cerinta este dotarea cu parasolar sau jaluzele la parbriz, iar usa suprainaltata sa fie pe partea dreapta fata, in timp ce treapta de urcare suplimentara sa fie actionata electric.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#microbuze Camera Deputatilor, #deputati transport microbuze, #Camera Deputatilor anunt licitatie , #camera deputatilor