Deputatul UNPR Titi Holban, protejat de colegi in fata DNA: Cum au votat PNL si PDL

Luni, 30 Iunie 2014, ora 19:37
3294 citiri
Deputatul UNPR Titi Holban, protejat de colegi in fata DNA: Cum au votat PNL si PDL
Foto: ProTV

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a respins prin vot, luni, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban (UNPR). Vicepresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca liberalii si democrat-liberalii au votat in favoarea solicitarii DNA.

"Noi, de la PNL, am fost 6 prezenti si votul nostru a fost pentru solicitarea Parchetului, inaintata de ministrul Justitiei. A fost un vot care, fara sa intre pe fondul dosarului, a avut ca singur obiectiv - sa dam cale libera justitiei. S-a adaugat, bineinteles, si dorinta de crestere a increderii cetatenilor in justitia Parlamentului si in justitie, in general, avand totodata in minte principiul constitutional al nevinovatiei, negresit. Votul nostru de astazi nu tine de vinovatia sau nevinovatia colegului nostru.

Nu pot sa va spun despre celelalte voturi. Noi am stat unii langa altii si am votat la vedere, acelasi lucru pot sa vi-l spun despre colegii de la PDL, dar despre cei de la PSD nu pot sa va spun nimic, nu i-am urmarit", a declarat pentru Ziare.com Alina Gorghiu, membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor si vicepresedinte al PNL.

Titi Holban a fost ales deputat PNL in circumscriptia electorala nr.10 Buzau, colegiul uninominal nr.3, dar in martie 2014 a parasit partidul si a intrat in UNPR.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Titi Holban, acuzat ca a luat mita 10.000 de euro pentru a proteja o firma de controlul Directiei antifrauda din ANAF.

DNA cere arestarea deputatului Titi Holban: Altfel, altii ar fi incurajati sa faca infractiuni

Inca un deputat salvat de colegi: Titi Holban (UNPR) nu va fi arestat preventiv

Deputatul a fost prezent la sedinta comisiei impreuna cu avocatul sau, iar in urma discutiilor purtate s-a votat si doar 10 din cei 21 de membri prezenti au fost de acord cu solicitarea DNA, in timp ce 9 au votat impotriva, iar 2 s-au abtinut, informeaza Realitatea TV.

In Comisia Juridica a Camerei Deputatilor sunt 27 de membri: PNL (6), PDL (2), PSD (12), PC (2), UDMR (1), minoritati (2), PP-DD (1), neafiliati (1, fost PP-DD).

Raportul Comisiei Juridice va fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor, care se va reuni saptamana aceasta in sesiune extraordinara, pentru ca s-a intrat deja in vacanta parlamentara. Este stiut insa ca majoritatea, formata din PSD-UNPR-PC, la care se adauga UDMR, PP-DD si minoritatile, are numarul necesar de voturi pentru a respinge solicitarea DNA.

De altfel, de la inceputul acestui an Parlamentul a respins alte 4 solicitari de urmarire penala sau arestare preventiva adresate de DNA, fiind scapati astfel de rigorile legii deputatii Vlad Cosma (PSD), Daniel Chitoiu (PNL) si Florin Popescu (PMP, fost PDL), precum si senatorul Marius Isaila (PSD).

Decizia comisiei juridice a Camerei Deputatilor vine la doar cateva zile dupa ce Parlamentul a cerut demisia presedintelui din cauza scandalului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu, arestat preventiv, dar si in contextul in care PDL si PNL au inregistrat la Parlament un proiect de lege prin care se solicita simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor si votarea la vedere a solicitarilor DNA, pentru ca toti cetatenii sa stie cum se comporta alesii lor in Parlament.

Parlamentului i se cere simplificarea ridicarii imunitatii pentru senatori si deputati

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gorghiu DNA Titi Holban, #vot comisie Titi Holban, #DNA Titi Holban comisie , #camera deputatilor