Disputa Anastase - Nastase in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor

Luni, 21 Iunie 2010, ora 19:20
2040 citiri
Disputa Anastase - Nastase in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor

Sedinta conducerii Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, in urma unei dispute intre presedintele forului, Roberta Anastase si opozitie pe marginea unei solicitari a lui Adrian Nastase. Ulterior deputatii PSD si PNL au acuzat intreruperea "abuziva" a sedintei si au cerut reconvocarea acesteia la 15.30.

Disputa din Biroul Permanent a pornit de la o solicitare a social-democratului Adrian Nastase, ca toti cei patru vicepresedinti ai Camerei sa conduca prin rotatie sedintele de plen in absenta presedintelui Camerei, Roberta Anastase, si nu doar reprezentantul PD-L, Ioan Oltean.

Nastase a invocat, in scrisoarea sa, "situatiile create in ultimele luni in Biroul Permanent si in dezbaterile plenului, prin incalcarea prevederilor Regulamentului si a cutumelor stabilite in 20 ani de activitate, de natura a degrada relatiile dintre grupurile parlamentare, a afecta in mod negativ imaginea Parlamentului in ansamblu".

El a solicitat respectarea Hotararii Camerei din 3.02.2010, potrivit careia "vicepresedintii Camerei indeplinesc, prin rotatie, in ordine alfabetica, atributiile presedintelui, la cererea sa, sau in caz de indisponibilitate a acestuia".

"Adrian Nastase a folosit, in sustinerea scrisorii, cuvinte nepotritive sau chiar jigniri la adresa dnei presedinte Anastase. Sedinta a fost supendata, urmand ca la urmatoarea sedinta sa se reia discutia", a anuntat secretarul Camerei, Dumitru Pardau. De altfel, el a precizat ca si grupul PD-L a depus o scrisoare pe aceasta tema, prin care cere ca presedintele forului sa-si aleaga inlocuitorul in caz de indisponibilitate.

La randul sau, Roberta Anastase a admis ca a avut "un schimb de replici dure" cu Adrian Nastase. "Domnul Nastase, desi nu isi exercita atributiile de vicepresedinte, isi permite sa incerce sa limiteze atributiile presedintelui Camerei conferite prin Regulament", a spus democrat-liberala.

Anastase, acuzata ca a jignit membrii Biroului Permanent

Pe de alta parte, social-democratii au acuzat-o pe Anastase ca a intrerupt abuziv sedinta si ca a jignit membrii Biroului Permanent, anuntand ca au convocat din nou forul, in baza articolului 32 al Regulamentului.

"Un numar de sapte reprezentanti ai Biroului, de la PSD si PNL, au depus o solicitare Secretarului general de a reconvoca sedinta de astazi. Dna presedinta Anastase a intrerupt in mod abuziv sedinta, inainte de a se epuiza ordinea de zi, dupa anumite discutii pe care ea le-a purtat cu membrii Biroului. Nu e prima oara cand face un abuz de genul acesta, nu este prima oara cand jigneste membrii Biroului Permanent si nu este prima oara cand duce discutia intr-o latura mai putin academica si formala decat ar fi uzantele sedintelor Camerei Deputatilor", a afirmat deputatul social-democrat Nicolae Banicioiu.

El a adaugat ca, pentru ca "nu a inteles cum trebuie sa se comporte prin prisma functiei pe care o detine", Anastase ar trebui "sa dea socoteala si in fata Comisiei de Regulament si in fata Comisiei de disciplina".

Intrebat de la ce a pornit disputa, Banicioiu a relatat ca Anastase i-ar fi reprosat lui Adrian Nastase "ca nu ar putea sa preia conducerea sedintelor de plen, data fiind greutatea manierei in care se conduc aceste sedinte". "Toata lumea i-a explicat doamnei Anastase ca domnul Nastase a mai fost o data presedinte al Camerei, are o experienta de premier si poate atunci cand domnia sa invata sa deprinda cu greu mersul pe podiumul de modeling altii conduceau deja sedintele Camerei Deputatilor. Dansa probabil se grabea la o alta intalnire pe care o avea cu colegii de la PDL si a blocat sedinta", a ironizat-o Banicioiu.

Biroul Permanent al Camerei nu a fost reluat

Sedinta conducerii Camerei nu a fost reluata, luni, in ciuda solicitarii reprezentantilor PSD si PNL, deoarece presedintele forului, Roberta Anastase si membrii PD-L nu s-au prezentat la sedinta, opozitia reprosandu-i lui Anastase conduita "intolerabila".

"Suntem aici sapte membri ai Biroului Permanent, o majoritate care a solicitat convocarea Biroului. Aceasta convocare nu a fost pusa in aplicare de catre secretarul general al Camerei. Suntem extrem de nemultumiti de felul in care este condus Biroul Permanent, de felul in care este condusa Camerea Deputatilor, de jignirile permanente pe care le primim din partea Robertei Anastase, care incearca sa asigure atunci cand nu poate sa conduca singura sedintele Camerei, utilizarea unei singure persoane ca instrument de conducere, pe Ioan Oltean", a declarat vicepresedintele Camerei, Adrian Nastase.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Nastase Anastase Camera Ceputatilor, #disputa Camera Deputatilor , #camera deputatilor
Comentarii
Poza Anuca
Anuca
rank 2
Nesimtitii, o fac intentionat....ce sa spun, vor sa-i reaminteasca cine a fost Nastase! Se stie deja!