Ziare.com

Lupte incredibile in Parlament: Opozitia a fortat revocarea lui Dragnea, Iordache a tinut cu dintii de scaun pana la final (Video)

de Camelia Badea
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 12:53

   

Lupte incredibile in Parlament: Opozitia a fortat revocarea lui Dragnea, Iordache a tinut cu dintii de scaun pana la final (Video)
Dupa ce coalitia PSD-ALDE a ramas fara majoritate in Camera Deputatilor prin plecarea mai multor deputati la partidul condus de Victor Ponta, Opozitia a decis sa faca un test, cerand miercuri introducerea pe ordinea de zi a hotararilor de revocare a presedintelui Liviu Dragnea si a vicepresedintelui Florin Iordache.

Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, a solicitat de dimineata suplimentarea ordinii de zi cu cele doua cereri de revocare. Florin Iordache, presedintele de sedinta, a convocat o consultare cu liderii de grup, dupa care a anuntat ca nu va supune votului cererea liberalilor.

"Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi, daca nu este unanimitate din partea liderilor de grup (...) Oricum nu voi supune votului, puteti sa faceti orice vreti", a declarat Iordache.

Sedinta de plen a fost incarcata de acuze reciproce intre Putere si Opozitie, Constitutia fiind invocata in functie de interesul urmarit de fiecare partid in parte.
La final, Opozitia a sustinut ca vicepresedintele PNL al Camerei Deputatilor, Marilen Pirtea, a preluat la un moment dat conducerea sedintei si, cu 122 de voturi pentru, hotararile de revocare ar fi fost aprobate de plen, prin vot dat cu ridicarea mainii, nu prin vot electronic.

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat ca mai este nevoie doar de votul final pe cele doua proiecte de hotarare privind revocarea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache.

In acest moment este greu de spus cum vor continua lucrarile Camerei Deputatilor.

Ati urmarit LIVE TEXT sedinta cu nabadai din Parlament:

12:30 - Florin Iordache si Daniel Suciu au iesit si ei la declaratii.

"Astazi a fost o zi trista in Parlamentul Romaniei. Din dorinta de a schimba una sau mai multe persoane, s-a mers cu incalcarea regulamentului si a normelor interne. (...) Solicitarea de revocare s-a facut cu incalcarea regulamentului, pentru ca ea poate fi facuta doar de presedintele grupului din care provin (cei carora li se solicita revocarea - n.red.) ", a declarat Florin Iordache, care i-a scuzat pe cei 36 de colegi absenti ca au fost in deplasari externe sau au avut probleme, cum ar fi vicepresedintele Carmen Mihalcescu, chemata azi la DNA.

La randul sau, Daniel Suciu a sustinut ca nu exista deputati PSD care au parasit majoritatea si a criticat Opozitia: "Au ajuns trei grupuri parlamentare sa vina cu boxe de acasa si sa isi faca sedinta paralela ca sa schimbe niste oameni din functii".

"Au incercat, s-au luptat, legal - nelegal, nu le-a iesit. Eu sunt foarte curios sa vad ce urmeaza dupa un plen de pomina", a declarat liderul deputatilor PSD.

12:12 - Deputatii Opozitiei sustin declaratii de presa impreuna. Raluca Turcan (PNL) anunta ca Liviu Dragnea a fost demis prin vot, astazi.

"Astazi s-a facut dreptate (...) Mai e un pas de facut, votul final, pentru ca acesti doi fosti conducatori ai Camerei Deputatilor sa intre in istorie. Speram ca intr-o perioada de timp cat mai scurta sa reusim sa dam si votul final pe aceste proiecte de hotarare pe care am reusit sa le punem pe ordinea de zi", a sustinut Raluca Turcan.

Liderul deputatilor PNL afirma ca Marilen Pirtea a preluat astazi conducerea Camerei Deputatilor in acord cu regulamentul si cu Constitutia. "Majoritatea e alta, Liviu Dragnea este out", a mai spus ea.

Si Dan Barna (USR) a subliniat ca majoritatea PSD-ALDE nu mai exista, prin urmare "motiunea de cenzura de saptamana viitoare devine cu atat mai importanta".

"Este cea mai mare victorie a Opozitiei", a subliniat si Eugen Tomac (liderul PMP).12:07 - Florin Iordache conduce sedinta imperturbabil. Cere vot de control electronic. "Va rog, introduceti cartelele. Am constatat ca nu e cvorum, suspendam sedinta", anunta Iordache, invitand colegii la sedinta Biroului Permanent.

12:05 - Dan Barna (USR) sustine ca Opozitia a reusit astazi sa il demita pe Liviu Dragnea, dar si pe Florin Iordache. "Plenul este suveran si a decis acum cateva minute", spune liderul USR.

12:04 - Florin Iordache ramane pe scaun si da cuvantul celor care vor sa vina la microfon, desi Opozitia sustine ca l-a inlaturat din functie.

"Astazi Opozitia a reusit sa il inlature din functie pe Liviu Dragnea. Este marea victorie a Opozitiei", sustine Eugen Tomac, in timp ce Daniel Suciu afirma ca Opozitia s-a facut de ras.

12:03 - Raluca Turcan spune ca Liviu Dragnea a fugit si conduce Camera prin interpusi.

"Majoritatea PSD-ALDE nu mai exista. Liviu Dragnea e revocat din functia de presedinte, Florin Iordache e revocat din functia de vicepresedinte, procedura de vot pentru legi este votul cu mana ridicata. Orice alta procedura este in afara legii. PNL, USR, PMP, Pro Romania, parlamentari neafilitati, unii reprezentanti ai minoritatilor nu mai pot tolera modul abuziv in care ati confiscat Camera Deputatilor. Daca nu luati act de voturi date democratic in Camera Deputatilor, toti cei mentionati isi rezerva dreptul de a parasi plenul", anunta Raluca Turcan.

12:00 - Florin Iordache reia sedinta, pentru votul final, si verifica daca exista cvorum. "165, avem cvorum", spune el.

11:49 - Niciuna dintre tabere nu paraseste campul de bataie, iar Florin Iordache ramane lipit de scaun, de teama ca, daca se ridica, vicepresedintele PNL al camerei, Marilen Pirtea, va prelua conducerea plenului si va supune la vot toate solicitarile Opozitiei, care s-a mobilizat exemplar si e gata sa voteze.

11:40 - Florin Iordache refuza sa se ridice de pe scaun. Deputatii USR, PNL si PMP transmit live pe Facebook imagini incredibile. Opozitia sustine ca a preluat conducerea sedintei prin vicepresedintele PNL Marile Pirtea, conform votului.

In replica, deputatul PSD Catalin Radulescu sustine ca Marilen Pirtea va fi si el revocat, iar el insusi va fi numit vicepresedinte in locul lui. PSD apeleaza la jigniri.


"Realitatea este una singura: in Camera Deputatilor astazi nu mai exista majoritate pentru PSD", a subliniat Pavel Popescu (PNL).11:30 - Florin Iordache declara inchisa sedinta de azi a plenului. Deputatii Opozitiei se revolta. Deputatii PNL, USR si PMP inconjoara prezidiul si scaunul pe care inca se afla Florin Iordache, caruia ii cer demisia.11:27 - Vicepresedintele Marilen Pirtea (PNL) vine la microfon si incearca sa preia conducerea sedintei, desi Florin Iordache e pe scaunul de presedinte. "Supun votului, 112 pentru", anunta liberalul, in aplauzele Opozitiei.

Iordache incearca sa faca ordine si il invita pe Suciu la microfon, cerandu-i lui Pirtea sa treaca la locul lui. "Va faceti de ras, sunteti in afara regulamentului", ii spune el lui Marilen Pirtea, care incearca sa conduca sedinta fara a avea acces la microfon, dupa ce Iordache i l-a taiat.

11:10 - Raluca Turcan, liderul grupului PNL, a cerut sa se supuna la vot urmatoarele propuneri concrete:

  • prelungirea programului de lucru cu o ora
  • sistarea dezbaterilor generale pe subiectul introducerii altor puncte pe ordinea de zi
  • schimbarea procedurii de vot astfel incat sa nu fie manipulare prin reteaua electronica
  • sa conduca aceasta sedinta vicepresedintele Marilen Pirtea (PNL)

In replica, liderul grupului PSD, Daniel Suciu, a cerut pauza de consultari, iar presedintele de sedinta, Florin Iordache (PSD), a anuntat o pauza de 20 de minute.

Dezbateri aprinse, cu atacuri intre Putere si Opozitie

Eugen Nicolicea (PSD) a sustinut ca cererile PNL sunt copiate dupa o alta care a fost declarata neconstitutionala de CCR. In replica, Raluca Turcan a solicitat vot pe cele doua propuneri de procedura si lui Florin Iordache sa paraseasca scaunul de presedinte de sedinta.

"Va propunem sistarea dezbaterilor si vot pe cele doua proceduri", a cerut liderul deputatilor PNL.

Florin Iordache a venit la microfon si a citit o decizie din 4 decembrie prin care Liviu Dragnea i-a delegat atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor.

"In data de 5 decembrie, atributiile presedintelui vor fi exercitate de dl deputat Florin Iordache, adica de mine. Nu stapaniti suficient regulamentul", a declarat el de la tribuna.

Ponta aminteste cazul 2012

In schimb, Victor Ponta a reamintit ca in 2012 Roberta Anastase a fost revocata de la sefia Camerei Deputatilor prin vot in plen, PSD sustinand atunci ca "plenul este suveran".

"Trebuie sa facem exact cum am facut in data de 3 iulie 2012", a spus Ponta, care a fost contrazis de Daniel Suciu, liderul grupului PSD. Acesta a sustinut ca intre timp s-a modificat regulamentul si e nevoie de semnatura liderului grupului PSD pentru revocarea lui Liviu Dragnea, iar ea nu exista.

Dan Barna, liderul USR, spune ca art. 27 pct. 2 al regulamentului prevede explicit ca Florin Iordache nu poate conduce sedinta in care se cere revocarea lui.

"Sunteti intr-o ilegalitate grava. CCR spune fara echivoc ca plenul Parlamentului este suveran. Sedinta este ilegala, sunteti impotriva deciziilor CCR, detineti o pozitie abuziv acum", a declarat liderul USR, invocand decizii ale CCR.

PSD vrea si revocarea vicepresedintelui PNL, "ca sa fie circul complet"

Deputatul PNL Gabriel Andronesche a reamintit ca Roberta Anastase a fost revocata in 2012 prin vot al plenului "pentru abateri grave de la regulament si de la Constitutie".

"Acelasi lucru scrie si in cererea noastra. Iar cine spune ca atunci era o alta prevedere regulamentara minte (...) CCR a spus ca atunci cand regulamentul nu e in acord cu constitutia trebuie respectata constitutia si de aceea a validat revocarea Robertei Anastase. Va cerem inca o data sa supuneti la vot solicitarile PNL", a mai spus Andronache.

La randul sau, Gigel Stirbu (PNL) a subliniat: "Nu il vad pe Mihai Tudose in sala, pe Marcel Ciolacu, nu vad parlamentarii de la Olt ai dl Stanescu. Va inteleg, majoritatea dvs nu mai exista, iar acest lucru este prefata la ceea ce se va intampla".

Dan Valceanu (PNL) a continuat ideea: "Va e frica unul de altul. PSD nu supune la vot pentru ca le e teama de pesedistii care ar putea vota pentru demiterea lui Dragnea".

In replica, Daniel Suciu (PSD) a facut un anunt surprinzator. "Ca sa fie circul complet, PSD a depus cerere de revocare a vicepresedintelu Pirtea si sa vedem cine, Doamne, mai poate conduce sedinta de astazi".

Dezbaterile au continuat cu Varujan Vosganian (ALDE), care a citat din decizii ale CCR conform carora revocarea unui sef de camera se face in baza regulamentului si nu tine de Constitutie.Conform Digi24, coalitia guvernamentala a facut apel miercuri dimineata la o mobilizare de urgenta si la nivel maxim. Deputatii PSD puteau fi vazuti alergand pe holuri ca sa isi inregistreze prezenta si, mai mult, in jurul orei 10:00 li s-a cerut explicit sa nu mai paraseasca sala de plen, pentru ca cererile Opozitiei sa nu treaca la vot.

Calculele arata ca alianta PSD-ALDE mai are in Camera Deputatilor doar 163 de voturi, iar pentru legile importante este nevoie de 165.

Conform unor surse, PNL si USR si-ar dori si modificarea regulamentului Camerei, astfel incat Liviu Dragnea sa poata fi revocat din functia de sef al forului sau macar sa i se permita unui alt grup parlamentar decat cel din care face parte sa ceara aceasta revocare.

In plus, Opozitia si-ar mai dori sa depuna si o motiune de cenzura pana la finalul sesiunii parlamentare, adica pana in 22 decembrie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39217 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In sfarsit, toata Opozitia UNITA!

Ramana aceasta zi adevarata incununare a Centenarului Marii Uniri, ziua in care toata lumea trebuie sa inteleaga ca doar UNIREA Salveaza Romania!

 

Rromii DRAKnea si Flo Iordache pe faras???

Si Care-i Problema ???
Avem incă multi pe care dorim sa-ii exportam la...!!

 

Jos ciuma rosie

Sunt imagini din camera tradatorilor(de..***..tilor) sau din camera miseilor(se..na..tu..ului)!!!
Rusinea neamului......

 

Dvs ati mai invatat si altceva....

...la scoala? Probabil sinteti un robot deteriorat care nu stie dedcit 3 cuvinte.

Anti ciuma rosie

No comment!
Am mai invatat la scoala sa gandesc un picsi sa observ ca tara noastra a intrat pe mana unor infractori si cercetati penali care se comporta ca si cum le-ar apartine. Simplu si exact.

lovitura de stat! lipitorile Ciordache si Dragnea!

lipitorile ciordache si dragnea sunt gata de fuga in Madagascar, Caraibe sau Brazilia...elicopteru ii duce la tirgoviste unde daca scapa de plutonu de executie pe scaunu electric, cei 2 mafioti insotiti de capusa penala Valcov vor fugi mincind pamintul spre probabil Madagscar...unde Mazare ii asteapta la o frigare de lepros!...pardon, de lemurian!

jos ciuma rosie

----------------------------------

lovitura de stat parlamentară a lui Iordachelu

ar trebui contracarată prin manifestație la Parlament dacă oamenii de bine se pot mobiliza in timp real.
momentul acela a venit.
draknea e deja in prazilia și iordak așteaptă pe acoperiș helicopterul de Targoviște

De dragul tastaturii...

Blah, blah, blah...si?

Pact pentru migratie ceva ? Semneaza Melescanu ?

Daca semneaza Melescanu pactul in 2030 la revedere Romania din 2018...

Pe bune, chiar nu ma intereseaza cine conduce camera deputatilor, senat and so on...subiecte minore...

Infractorul Dragnea trebuie inlăturat de la conducerea camerei

... deputatilor. S-a autopropus sef la cameră, functie pe care nu o merită.

"Iordache a tinut cu dintii de scaun". Si Dragnea

ar fi facut la fel, daca avea dinti :)))
Asa ca acum, Ciordache joaca rolul dintilor lui Dragnea.
Ca si Dragnea, Ciordache este un cariat, un refugiat stomatologic :)))

Alooo..........Un sobolan se legana pe o panza de paianjen

si cum panza nu se rupea a mai chemat un sobolan rosu...Ciuma Rosie e KO...Oleee!!!...

'Problema noastră adevărată nu este Dragnea, ci

Iohannis' Cozmin Gusă

https://www.stiripesurse.ro/cozmin-gusa-afirmatie-surprinzatoare-problema-noastra-adevarata-nu-este-aranu-ul-infractor-dragnea-ci-iohannis_1307701.html

Vad ca opozitia a reusit sa bage un somoiog de paie aprinse in

barlogul parlamentar al sobolanilor rosii :)

"Deputatii PSD puteau fi vazuti alergand pe holuri ca sa isi inregistreze prezenta si, ... li s-a cerut explicit sa nu mai paraseasca sala de plen, pentru ca cererile Opozitiei sa nu treaca la vot."

Comportament tipic de sobolan incoltit :)
Succes Opozitiei!
Jos Dragnea&Friends!
Jos guvernul de paie care nu reprezinta pe nimeni in afara de clanul mafiot din Teleorman!

 

chelul Codrin Stefanescu penalu analfabet fuge si el la Daddy!

Codrinel a sarit in bratele lui daddy sa se salveze, dar daddy-mafiotu Dragnea e in kkat pina la ochi...

maine se re alege seful la camera deputatiilor

stefanescu in locul lui dragnea si nicolicea in locul lui iordache hahahah si atunci ce sa rezolvat ?? sa stins ura fata de dragnea si toata lumea e multumita ,organ nu mai e cu sticla ,naluca curcan are bani pentru toale mai multe si joiannis mai face un mandat ,

 

Exact ce spuneam acum doua zile: cuibul de viespi...

...si aruncatorul de flacari!

jos ciuma rosie

Parca este Ceausescu acest Ciordache.....REVOLUTIE in Parlament.....jos infractorul sef al PSD!!!

 

Cutremur de gradul 7 la Camera Deputatilor,iar scaunul lui Daddy se

clatina serios. O parte din pesedisti dandu-si seama ca Daddy-Tel Drum le schimba directia de mers, spre Estul Salbatic, unul cate unul il parasesc.Cand PSD va scapa de Daddy,de Ciordache,de Nicolicea, de Serban Nicolae,etc,in acest partid se va declara sarbatoare nationala. Shalom

 

Era si timpul...

Livache si cu ciordache mai iau una peste bot!.In felul acesta li se mai micsoreaza si vocea,pana va ajunge doar o soapta!
Si cind o fi sa le trageti si un picior in c$u$r,sa ma chemati si pe mine ca si eu vreau sa imi lustruiesc pantofii!

 

Mi-e c-o sa-ti murdaresti pantofii, fiindca in momentul acela

...guzganii rosii deja se vor fi *** in pantaloni!

De unde stii!??!??!

???

Asa arata "democratia" PSD. Pregatiti-va!

"PSD a pierdut majoritatea in Camera Deputaților și refuză in mod abuziv să supună la vot cererea inaintată de USR, PNL si PMP privind revocarea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache din functiile de presedinte si respectiv vice-presedinte al Camerei Deputatilor."

Cand o sa vada PSD-ul ca pierde alegerile, o sa dea un OUG prin care o sa le amane pe termen nedefinit. Da, exagerez, dar nici departe nu sunt. Sunt capabili de orice ca sa se agate de guvernare si sa evite ducerea proceselor pana la capat. Sa dea foc parlamentului, sa anuleze alegerile, sa modifice legile electorale prin OUG cu doua saptamani inainte de alegeri si asa mai departe.

Absolut totul e posibil cu PSD/ALDE la guvernare. E deja simplu: ori noi, ori ei.

 

Din pacate

nu "refuza abuziv". Chiar asa arata regulamentul CD dupa decizia CCR din 2005... O situatie similara exista si la Senat, unde s-a aplicat decizia 601/2005 a CCR.

In ambele cazuri, majoritatea nu poate decide modificarea structurii conducerii. Interesant, nu?

Ciudat

O majoritate parlamentara a schimbat ambii sefi de camere in 2012, fara acordul grupurilor parlamentare care i-au propus. Eu asa imi aduc aminte.

Ce s-a intamplat atunci cu decizia 601/2005 a CCR?

Revocarea

lui Dragnea este dificila pentru ca nimeni nu s-a obosit, incepand cu 2006, sa actualizeze regulamentul camerei deputatilor.
In 2005 o decizie a CCR anula celelalte mijloace prin care era posibila revocarea presedintelui CCR.

Practic, presedintele CD este pe intreaga durata a mandatului, daca nu deranjeaza grupul parlamentar care l-a propus, chiar daca intre timp majoritatea a fost complet pierduta.

Acelasi lucru se intampla si pentru vicepresedinti: revocarea este posibila doar o data cu pierderea suportului grupului parlamentar. Orice alta optiune fiind anulata prin deciza CCR (Decizia ***tii Constitutionale nr. 602/2005: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/66037)

 

Raman la parerea mea

Cu cazier murdar nu poti fi nici predinte de bloc, daramite presedinte al Camerei Deputatilor in Parlament ? De ce ? Imi doresc disparitia PSD si aplicarea referendumului perfect valabil, cu maxim 300 parlamentari.
Ne fac de rusine si in acelasi timp, ne distrug ca natie acesti incompetenti corupti si condamnati !

 

mobilizare generală la trolii PSD

ca să depuncteze aici.

"mobilizare generală la trolii PSD...

ca să depuncteze aici."

Si care-i problema domșoară? Esti platita la punctaj sau la postare?
Ai ramas fara salam pe ziua de azi?
Las ca ciuma rosie e si maine la butoane asa ca aveti ce mesteca.
Daca nu, sugiuc ciubuc la manelistii sudisti ai lui #vișta.

Se pacalesc singuri

Lasa-i in plata Domnului.

Ca in plata lui Dragnea sunt deja.

Ce ii lipsește la fudulie?

...și,reciproc!Cam scurt,dar ei se țin ca in șa pe cocostarc!
Cand se vor schimba "anotimpurile" in politică,să aibă bani la ..la ciorap nu,nu se mai poartă dar,treaba lor dacă-or mai rămane aici,unde jupanii vor primi chiftelele cu praștia...

Femeia de serviciu din Parlament trebuie sa aiba cazier curat

In schimb, sefii Camerei Deputatilor si Senatului si restul parlamentarilor pot fi condamnati penal...
Romania - o tara cu politicieni si legi de kko!

Firește!

Cel care face curat,are aceeași obligație,să nu aibă cazier, condiție care nu există in cazul candidaților la plasarea pe listele de posibili aleși.Păi nu,așa e o democrație cu incărcătură demagogică din belșug.
In fond,in parlament,unii ajung cu speranța că vor fi spălați,avansați și chiar miruiți...;pămantul nu-i poate arunca afară pe păcătoși.Ce surprize s-ar inregistra...

"ai ramas fara salam pe ziua de azi"

moceacosorului iesplica doctrina de partid, sau ce prinde mnealui din zbor de la smecherii PSDului: "ciuma rosie e si maine la butoane asa ca avem ce mesteca, sugiuc ciubuc la manelistii sudisti" :) :) merciuc nea mocea ca ne ții la curent cu politica ;)

De unde atata energie la Opoziție?

Bănuiesc că este de vină cifra 5(cinci),aceea care il deranjează pe neaDrac,cand nu-i scoate completul ce l-ar favoriza!
Ia,să mai căutăm prin amintiri,la ce spuneau odată prietenii ințelepciunii...Iată,ajungem in China după ce ne-am parfumat și cu raționamentul logic al grecilor și ne vom delecta cu teoria fizică a lui Jiu Yen,care propune existența a două principii alternante: yan-masculin,luminos,cald,uscat,par și
yin-feminin,obscur,rece,umed,impar. Principiile alternează prin intervenția altor agenți,in număr de...ați ghicit;in număr de 5 pe nume-pămant,foc,metal,apă și lemn.Cifra 5,domină și in geografie,respectiv,cele patru puncte cardinale și...centrul!De aici privim și s-au făcut 5.Și,mai avem și 5 culori:verde-albastru,roșu,galben,alb,negru.Stați, nu vă grăbiți,că in continuare avem și 5 gusturi: acru,amar, dulce,astringent,sărat(nu de Belina!).Bine,tot ar mai fii, fără ea nu se poate!Să cante muzica in gama pentatonică!
Mamă .ă.ă,ce mă mai bombăne roboțeii psd,să invețe și ei altceva,nu numai să numere in sistem numeric binar.

 

In

sfarșit, o acțiune a opoziției unite! Se poate!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor