Ziare.com

Noua lege care ofera Casei Regale fonduri de 860.000 de euro a trecut tacit de Camera Deputatilor

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 14:17

   

Noua lege care ofera Casei Regale fonduri de 860.000 de euro a trecut tacit de Camera Deputatilor
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, prin procedura tacita, proiectul de lege privind infiintarea Institutiei Regele Mihai I, pentru care statul roman ar urma sa asigure anual o finantare de 860.000 de euro.

Legea a fost adoptata prin procedura tacita, fara vot, pentru ca a fost depasit termenul constitutional pentru dezbaterea si votul pe marginea actului normativ. Proiectul de lege merge astfel la Senat, in calitate de for decizional.

"Institutia pentru promovarea valorilor nationale 'Regele MIHAI I', denumita in continuare Institutia, este organizata si functioneaza ca autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar. Sediul Institutiei este Palatul Elisabeta, situat in Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 28, sector 1, Bucuresti", prevede proiectul de lege. Predarea-preluarea imobilului se realizeaza pe baza de protocol incheiat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii.

Activitatea institutiei consta in:
- crearea si dezvoltarea de programe si proiecte in vederea promovarii traditiilor, obiceiurilor si simbolurilor nationale, a persoanelor si realizarilor de valoare din domeniul stiintific, cultural, educational, sportiv si economic;
- promovarii unor evenimente cu semnificatie istorica;

- promovarii, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe, a imaginii Romaniei, investitiilor si turismului, artei, stiintei, educatiei si a monumentelor istorice fata de personalitati, investitori si institutii din strainatate.

Conducerea Institutiei este asigurata de un director numit si revocat din functie de catre Parlament, in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea Custodelui Coroanei Romaniei, cu votul majoritatii parlamentarilor prezenti.

Anual se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului, o suma in lei, echivalenta cu 860.000 euro. Suma se actualizeaza din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea si comunicat de Institutul National de Statistica.

Institutia prezinta, in plenul Parlamentului, raportul anual si contul de executie bugetara. Raportul trebuie sa cuprinda informatii cu privire la activitatea Institutiei. Raportul anual si contul de executie bugetara se depun la Birourile permanente reunite pana la data de 15 aprilie a fiecarui an, pentru anul anterior.

Vezi si Dancila cere ridicarea pragului de 860.000 de euro pentru sinecurile date in numele regelui Mihai


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3160 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RUSINE !!!! Regele Mihai nu ar fi acceptat niciodata nimic din parte

ciumei rosii, aceeasi care la impins in exil in 1947!
Trei lucruri nu pot fi acesti comunisti: nici credinciosi, nici regalisti, nici patrioti!
Au steaua rosie tatuata pe frunte, intre cele doua coarne!

 

Pai si Heineken are steaua rosie pe eticheta.

Asta ce inseamna 'telectualule?

P.S. Tu, intre coarne, ce fel de simbol ai?
P.S.2 Rusine este faptul ca se dau bani unui tradator. care mai e si mort pe deasupra.

Plina-i Romania

de cozi de topor, asemeni tie invechitule; fara rusine, obraznici si pr/o sta..lai.
Explica-ti singur motivele!

ai uitat

ca si insusi asa-zisul rege Mihai, tradator de tara si neam, a primit bani si domenii de la tradatorul Iliescu.

Alte imagini ale casei regelui

http://www.bauma-immobilier.ch/contenu/LACOTE/aubonne3/BAUMA_Aubonne_immeuble_maison_bourgeoise.pdf

De ce aiurezi/delirezi

cand auzi de Regele Mihai, pampalaule; ti-e teama ca va veni din morti sa-ti traga un sut in tartacuta-ti plina de talaz?

Mosule...

Am fost in iunie prin Aubonne; casa regelui a fost golita si scoasa repejor la vanzare/inchiriat; pretul era 3 600 000 franci (vanzare) sau 4 550 franci pe luna (inchiriere). vezi: https://fr.comparis.ch/immobilien/marktplatz/details/show/19745603 sau vezi: http://www.bauma-immobilier.ch/fr/vente.html
Imaginile dateaza de cand casa era inca mobilata.

alta delapidare

realizata de statul cleptocrat dragnestan.

 

ma intreb daca mai traieste vreunul dintre cei 300 de mii de militar

care au luptat pe frontul de est,impotriva URSS si care au fost tradati de regele mihai prin actul de la 23 august 1944,parasaindu-i dupa ce acestia jurasera sa-si apere patria chair cu pretul vietii ??? daca vreunul mai traieste si a supravietuit exilului in siberia,ar face bine sa dea in judecata urmasii tradatorului de neam,regele mihai pt ca i-a parasit in mainile inamicului fara cel mai mic armistitiu ! aviz militarilor care vor mai lupta vreodata pt patrie ! mincinosu a spus ca a abdicat pt ca dr.petru groza l-a amenintat cu pistolul la tampla ca impusca 100,O SUTA de studenti...dar marlanu nu a clipit cand a parasit 300.000 de militari care luptau contra ursului ! un dulce mihaitza si iepele sale !

 

Traiasca monarhia!

Dupa capul unor spalati pe creier era mai bine daca regele nu salva acei soldati prin actul de la 23 august ce oricum erau macelariti de rusi si de americani. Regele ia salvat si a readus ardealul la patria mama caci altfel stalin il dadea ungariei. De ce ma rog trebuia sa mai luptam alaturi de nemti cand nemtii ne-au luat ardealul, basarabia si cadrilaterul? Dictatul de la viena, pactul molotov ribentrop si tratatul de la craiova au sfartecat tara la ordinul lui hitler. Nu uitati ca noi am fost stat agresor si am pierdut razboiul, dar unii romani il mai considera erou pe nazistul de antonescu ce a declarat razboi americii si a atacat urss..

manipulare de 2 bani gauriti ! in 1916 romnia era

neutra ! dupa presiunile marilor puteri care se razboiau deja,regele ferdinand vrea sa ne alaturam triplei intelegeri,adica germaniei,austro-ungariei si italiei ca iel era de origini nemtesti ! numa regina maria,de origini eglezesti a spus NU,intram de partea antantei-m.britanie,franta,amerika si rusia ! asa ma iesit la socoteala cu romnia mare datorita reginei maria si nu regelui ferdinand...mai incoace,regele carol al 2-lea zice : make love,not war !
La 15 iulie 1940, Hitler ii adresează regelui Carol o scrisoare cu caracter ultimativ, avertizand asupra "gravelor primejdii la care s-ar expune dacă nu ar da curs cererii sale" de a incepe tratative cu Ungaria și Bulgaria in vederea revizuirii frontierelor.[1]
Ion Gigurtu a declarat la radio că Romania trebuie să facă sacrificii teritoriale pentru a justifica orientarea sa progermană și aderarea totală a Romaniei la Axa Berlin-Roma.[2]
La 26 iulie 1940, la intalnirea cu Hitler de la Berghof, Gigurtu a remis scrisoarea de răspuns a regelui Carol II, prin care acesta accepta cererea Germaniei de a se incepe tratative.
La 26 iunie 1940, la ora 22:00, Comisarul poporului pentru afaceri externe al URSS, Viaceslav Molotov, i-a prezentat ministrului plenipotențiar al Romaniei la Moscova, Gheorghe Davidescu, un ultimatum prin care i se cerea Romaniei "retrocedarea" Basarabiei pană pe 28 iunie și "transferul" părții de nord a Bucovinei către Uniunea Sovietică.

Regele Carol al II-lea al Romaniei.
Guvernul romanesc a răspuns, sugerand că este de acord cu "negocieri imediate asupra unei largi categorii de probleme".

In cursul după-amiezii zilei de 27 iunie, Casa Regală de la București a făcut public, mai intai prin radio, următorul anunț[23]:
1. Astăzi, la ora 12,30, sub Inalta Președinție a M. S. Regelui (Carol al II-lea - n. n.) a avut (loc) ședința Consiliului de Coroană la Palatul Regal din București.
După ce a adus tara intr-o situatie critică, Regele Carol al II-lea abdică la 6 septembrie 1940, fiul său, Regele Mihai I, revenind in fruntea tării.
Abdicarea lui Carol al II-lea. Protejat de Maresalul Antonescu, fostul rege a plecat din tară cu 12 vagoane pline cu bogătii si cu Elena lupescu

Esti,

praf!

oare ?!

cu asa argumente m-ai convins !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor