Opozitia a contestat la BP votul pe OUG de recalculare a pensiilor militare (Video)

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 13:43
1693 citiri
Opozitia a contestat la BP votul pe OUG de recalculare a pensiilor militare (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Deputatul PSD Mircea Dusa a declarat, miercuri, ca Opozitia a contestat la Biroul Permanent al Camerei votul pe proiectul de aprobare a Ordonantei 1/2011 privitoare la recalcularea pensiilor militare, deoarece legea ar fi fost adoptata prin frauda.

"Subiectul la zi este cel petrecut ieri (n.r. marti) in Camera Deputatilor, cand dezbaterea de aproape doua ore pe acel proiect de lege privind aprobarea Ordonantei pe recalcularea pensiei militarilor s-a finalizat cu un vot fraudat asa cum bine ati sesizat dumneavoastra. Cativa colegi de la putere au votat la doua maini un proiect de lege care afecteaza viata a multor romani", a precizat liderul deputatilor PSD Mircea Dusa.

El a mai sustinut ca Opozitia a contestat votul la Biroul Permanent al Camerei, precizand ca acelasi lucru va fi facut si la CCR. "Am anuntat ieri (n.r. marti), dupa votul final, ca in principiu o data ce secretarul general va anunta ca acest proiect de lege a fost depus pentru contestare la CCR, grupurile parlamentare ale PSD si PNL vor contesta la Curtea Constitutionala acest proiect de lege. Dar pana a ajunge la contestare, am inaintat azi (n.r., miercuri) la Biroul Permanent al Camerei o contestatie prin care, facand trimitere la prevederile din regulament, respectiv la art, 213 alineatul 1, litera (e), sesizam Biroul Permanent ca aceasta lege a fost adoptata prin frauda si solicitam Biroului Permanent sa anuleze acest vot, sa propuna plenului sa anuleze acest vot, sa reluam votul pe acest proiect de lege", a explicat social-democratul.

Legat de acuzele PDL potrivit carora Victor Ponta ar fi votat un proiect de lege, desi el era la Palatul Cotroceni pentru consultarile cu Traian Basescu, Dusa a evitat sa dea un raspuns clar, oferind exemplul pe legea de recalculare a pensiilor militare. "Dupa ce presa a sesizat frauda, Puterea s-a uitat in curtea Opozitiei facand afirmatii ca si Victor Ponta a votat, eu va rog sa verificati site-ul Camerei, Victor Ponta a participat la sedinta plenului, a participat la inceputul sesiunii de vot final, sigur inainte de ora 14.00 a plecat spre Cotroceni si votul la acest proiect de lege s-a petrecut conform inregistrarilor de pe site-ul Camerei Deputatilor la ora 14.00 si 11 minute si va rog sa verificati fisa acestui vot electronic si o sa observati ca Ponta nici nu a votat si nici nu apare prezent la lucrarile plenului la sesiunea de vot final in perioada cand s-a dat votul final pe proiectul de lege pe aprobarea ordonantei nr 1/2011", a explicat el.

Legea de aprobare a OUG 1/2011 a intrunit 168 voturi favorabile, 116 "impotriva" si sapte abtineri.

Ulterior, dintr-o inregistrare a ImpactNews, reiese ca cel putin cinci deputati ai PDL au votat la doua cartele, in conditiile in care legea de adoptare a ordonantei a obtinut cu doar un vot peste minimul necesar aprobarii unei legi organice. Astfel, potrivit impactnews.ro, unii deputati democrat-liberali au votat la doua cartele, cel putin cinci deputati au fost vazuti votand astfel. Trei dintre acestia au fost filmati in timp ce votau la doua cartele.

Deputatul PDL Marius Dugulescu, acuzat ca a votat la doua cartele in cazul legii privind recalcularea pensiilor militarilor, neaga acest lucru si il acuza, in schimb, pe liderul PSD Victor Ponta ca apare ca votand o lege la ora 13.56, cand in realitate se afla la consultarile de la Cotroceni.

"Victor Ponta a votat, la ora 1:56, la asigurarea transparentei in exercitarea functiilor, fiind la Cotroceni. Asta e stire tare de tot, dati-o pe asta. Va intereseaza stirile cu un presedinte de partid sau nu? Pe alea nu aveti voie sa le dati", a reactionat Dugulescu la insistentele ziaristilor de a obtine o explicatie privind votul sau la doua cartele. "Nu mai am nimic de declarat", a conchis democrat-liberalul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vot recalcularea pensiilor militare, #PSD vot dublu deputati , #camera deputatilor