Parlamentarii nu se lasa: Un nou set de legi controversate intra la vot saptamana viitoare

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 17:29
2943 citiri
Parlamentarii nu se lasa: Un nou set de legi controversate intra la vot saptamana viitoare

Camera Deputatilor va dezbate si supune la vot, saptamana viitoare, marti, o noua transa de legi controversate si cu miza politica majora, printre acestea aflandu-se legea privind parteneriatul public-privat, dar si legea serviciului de salubrizare a localitatilor, Camera fiind for decizional.

Totodata, Camera Deputatilor se va pronunta prin vot, tot saptamana viitoare, marti, si asupra propunerii legislative pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, care a fost reintrodusa pe ordinea de zi, si in acest caz Camera fiind for decizional.

Legea privind parteneriatul public-privat si Legea serviciului de salubrizare a localitatilor au fost, de asemenea, introduse pe ordinea de zi a sedintei Camerei de saptamana viitoare, in conditiile in care rapoartele la cele doua propuneri legislative - ambele de adoptare - au fost elaborate luni seara, pe 9 decembrie, in aceeasi seara in care au trecut de Comisia juridica Legea amnistierii, Legea lobby-ului si modificarile la Codul penal.

Parteneriatul public privat, criticat de PDL

Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat (Pl-x 457/2013), transmis Parlamentului de catre Guvern, a fost adoptat de Senat in noiembrie 2013 si are un caracter ordinar.

Comisiile de Industrii si Juridica au elaborat luni, pe 9 decembrie, raport comun de adoptare.

Legea asistentei sociale intra marti in dezbaterea Camerei Deputatilor

Proiectul de lege vizeaza reglementarea incheierii si derularii parteneriatului public-privat si reprezinta practic o noua lege care reglementeaza acest domeniu.

Proiectul de lege a fost criticat vehement de catre reprezentantii PDL pentru ca ar deschide calea pentru incheierea unor contracte netransparente si ar da atributii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Propunerea legislativa prevede ca, in cazul in care partenerul privat sau societatea de proiect nu isi indeplineste obligatiile asumate in cadrul contractului de parteneriat public-privat sau obligatiile fata de finantatorii proiectului, partenerul public, din proprie initiativa sau la solicitarea finantatorilor proiectului, va putea inlocui partenerul privat.

Legea salubrizarii si legea amnistierii, pe lista deputatilor

Un alt proiect de lege controversat si cu miza politica majora asupra caruia Camera se va pronunta in sedinta de saptamana viitoare, marti, este cel referitor la serviciul de salubrizare a localitatilor.

Acest proiect de lege, care are caracter organic, are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Legii serviciului de salubrizare a localitatilor nr.101/2006, cu modificarile ulterioare, si amendeaza cadrul legislativ actual, impunand obligatii generatorilor de deseuri de a implementa sisteme de colectare selectiva pentru hartie, metal, plastic si sticla.

Proiectul a fost adoptat de Senat in aprilie 2010.

Modificarile la Codul Penal, atacate la CCR. PDL a reusit sa stranga semnaturile

Totodata, Legea privind amnistierea va fi supusa votului deputatilor saptamana viitoare

Propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse (Pl-x 162/2013) a fost introdusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, la sesiunea de vot final care va avea loc saptamana viitoare, marti, 17 decembrie, incepand cu ora 12:00.

Pe ordinea de zi, in dreptul propunerii de lege, se mentioneaza ca initiativa este dezbatuta in procedura de urgenta, ca Raportul Comisiei Juridice este unul de adoptare si ca forul decizional este Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#legi dezbatute votate deputati, #legi dezbatere vot Parlament , #camera deputatilor