Perioada de stocare a datelor in cazul legii Big Brother, redusa la jumatate

Luni, 21 Mai 2012, ora 23:15
2383 citiri
Perioada de stocare a datelor in cazul legii Big Brother, redusa la jumatate

Comisia juridica din Camera Deputatilor a dat raport favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, proiectului de lege privind retinerea datelor de trafic de telefonie si Internet.

Deputatul liberal Alina Gorghiu a sustinut, luni, in Comisia Juridica faptul ca perioada de stocare a datelor trebuie redusa de la un an de zile pana la sase luni.

"Dorim reducerea la sase luni de zile. Daca va aduceti aminte si forma initiala, care a fost respinsa de Curtea Constitutionala a avut acelasi termen. Un an mi se pare exagerat", a argumentat Gorghiu.

Romania risca o amenda de 40.000 de euro pe zi daca nu aproba Legea "Big Brother"

De asemenea, legea mai prevede ca organele de cercetare ale politiei judiciare au dreptul sa solicite datele retinute doar cu aprobarea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala ori a procurorului competent potrivit procedurii de dare in urmarire penala si cu aprobarea judecatorului competent.

Potrivit acestei legi, furnizorii de telefonie fixa, mobile si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de e-mail-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice.

In cazul retelelor de telefonie fixa si mobila, trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora.

Orban: Riscam amenzi de 30.000 de euro pe zi daca nu adoptam legea "Big Brother"

Pe de alta parte, in cazul serviciilor de internet, se vor retine "utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit", se arata in textul adoptat.

Comisia Europeana a somat Romania inca din octombrie sa aplice aceasta directiva. In 2009, Curtea Constitutionala a declarat ca legea privind pastrarea datelor este neconstitutionala, iar Romania nu a adoptat un nou act legislativ care sa puna in aplicare directiva europeana.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Lege Big Brother redusa jumatate, #perioada stocare date redusa, #Camera Deputatilor Lege Big Brother , #camera deputatilor
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Din punct de vedere tehnic, era suficient şi-o oră! Restu-s amănunte