Posturi de deputat vacante: Palfi Mozes Zoltan, Petru Lakatos si Doru Frunzulica

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 22:43
2251 citiri
Posturi de deputat vacante: Palfi Mozes Zoltan, Petru Lakatos si Doru Frunzulica
Foto: TVR Info

Plenul Camerei Deputatilor a declarat, marti, vacante posturile detinute de deputatii Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Petru Lakatos (UDMR) si Doru Frunzulica (UNPR), adoptand un proiect de hotarare in acest sens.

Proiectul de hotarare a fost adoptat cu 232 de voturi favorabile, 42 impotriva si o abtinere.

Astfel, au fost declarate vacante posturile de deputat din colegiul uninominal nr. 9 din Cluj, colegiul uninominal nr.2 din Bihor si din colegiul uninominal nr.7 din Olt.

Saptamana trecuta, conducerea Camerei Deputatilor a decis ca vacantarea postului detinut de deputatul UDMR Palfi Zoltan, care a murit in urma cu sapte saptamani, sa se faca odata cu primirea comunicarilor din partea Curtii de Conturi si a CSA, unde Petru Lakatos si Doru Frunzulica au fost numiti membri pe 27 septembrie.

Decizia a fost luata dupa audierea presedintelui Comisiei de validare a mandatelor de deputat, Petru Calian, care a trebuit sa dea explicati cu privire la motivul pentru care locul de deputat in Colegiul 9 din judetul Cluj nu a fost declarat vacant in conditiile in care s-a luat act de decesul deputatului UDMR Palfi Zoltan.

Calian a sustinut, dupa intalnirea cu membrii conducerii Camerei, ca nu era atributul sau sa depuna documentele cu privire la deputatul Palfi Zoltan.

"Nu depun eu aceasta documentatie pentru ca nu este atributul meu. Este atributul Biroului permanent. Actele trebuie sa le depuna grupul parlamentar din care a facut parte parlamentarul respectiv, nu are nicio legatura cu Comisia de validare", a spus deputatul PDL.

El a admis, totusi, ca UDMR a transmis, pe 5 septembrie, documentatia, insa a aratat ca ordinea de zi a plenului era deja intocmita.

Deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan a murit pe 29 de august.

Deputatul UDMR Petru Lakatos si progresistul Doru Frunzulica au demisionat din functii ca urmare a alegerii lor membri la Curtea de Conturi, respectiv CSA.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#locuri deputati vacante, #Palfi Zoltan murit, #Petru Lakatos Curtea Conturi , #camera deputatilor