Roberta Anastase dezminte acuzatiile ca ar fi lasat presa fara curent

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 17:18
1946 citiri
Roberta Anastase dezminte acuzatiile ca ar fi lasat presa fara curent
Foto: Arhiva

Camera Deputatilor dezminte acuzatiile aparute in presa, potrivit carora jurnalistii acreditati ar fi ramas fara posibilitatea de a-si efectua transmisiunile directe din cauza desfiintarii prizelor la nivelul P1 din Palatul Parlamentului, precizand printr-un comunicat ca totul functioneaza la parametrii normali.

Cotidianul Jurnalul National a acuzat-o joi pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, ca a desfiintat toate prizele de curent electric de pe etajul P1 al Parlamentului, unde se afla sala de plen a deputatilor, biroul Robertei Anastase, sala Biroului Permanent al Camerei, adica unde se desfasoara cam toata activitatea parlamentara, incercand astfel sa "scape de presa". Mai mult, conform sursei citate ziaristii nu isi mai pot desfasura munca deoarece nu au la ce conecta laptop-urile, telefoanele, microfoanele, instalatiile necesare transmisiunilor.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com de conducerea Camerei Deputatilor se arata ca acuzatiile sune nefondate, "deoarece toate prizele si echipamentele necesare transmiterii materialelor de presa in redactii si efectuarii transmisiunilor in direct de la nivelul P1 functioneaza in parametri normali".

In plus, in comunicatul citat se mai precizeaza urmatoarele: "amplasarea ministudiourilor Antenei 3 si Realitatii TV in Camera Deputatilor a fost aprobata de Biroul permanent al Camerei Deputatilor inca din 27 aprilie 2009 - pentru Antena 3, si din 30 martie 2009 - pentru Realitatea TV, unul dintre motive fiind tocmai asigurarea transparentei procesului legislativ, cele doua televiziuni putand sa invite la emisiunile lor atat parlamentari, cat si jurnalisti. Aceasta hotarare a Biroului Permanent este in vigoare, neexistand nici o alta decizie a acestui for care sa o anuleze".

Pe de alta parte, decizia "incheierii unei conventii pentru consumul utilitatilor" a fost discutata chiar miercuri, 28 aprilie 2010, cu producatorii de locatie ai tuturor posturilor de televiziune care si-au exprimat intentia de a-si instala ministudiouri in Camera Deputatilor.

"La aceste discutii au participat nu doar reprezentantii Antenei 3, ci si cei ai Realitatii TV, precum si cei ai Vox News si OTV, ultimele doua posturi de televiziune primind recent aprobare de principiu din partea Biroului permanent pentru instalarea acestor ministudiouri", se mai arata in comunicatul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Anastase curent presa, #presa curent CD , #camera deputatilor
Comentarii
Poza otevist_de_grota
otevist_de_grota
rank 5
Fragment din discursul de investitura al presedintelui Traian Basescu in decembrie 2004 : " Va promit solemn ca in timpul mandatului meu ca presedinte al tarii nu voi permite nici o cenzurare a presei libere din Romania "