Sanctionarea deputatilor absenti, dezbatuta in Biroul Permanent

Marti, 15 Februarie 2011, ora 13:26
883 citiri
Sanctionarea deputatilor absenti, dezbatuta in Biroul Permanent
Foto: Romania Libera

Deputatul Niculae Mircovici a declarat, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, ca discutiile privind sanctionarea parlamentarilor care lipsesc de la dezbateri vor continua si saptamana viitoare, deoarece nu s-a conturat inca un punct de vedere unitar.

Niculae Mircovici a precizat ca trebuie pus in acord Regulamentului Camerei, care este evaziv, cu legea 96/2006, astfel incat elemente din articolul 30 din aceasta lege sa se regaseasca si in Regulament.

Potrivit acestui articol "deputatul sau senatorul care lipseste de la cinci sedinte ale Camerei sau de la trei sedinte ale comisiei permanente din care face parte, in aceeasi sesiune, fara a avea concediu sau peste concediul aprobat, este obligat sa justifice in scris absentele". Mai mult, articolul arata ca "deputatul sau senatorul care nu se conformeaza prevederilor, pierde drepturile la indemnizatie, la diurna si la celelalte drepturi banesti, corespunzator perioadei in care a lipsit".

In acest sens, deputatul a mai precizat ca "a fost solicitat un punct de vedere al Comisiei pentru Regulament in legatura cu o problema discutata si care se refera la absenta parlamentarilor de la activitati".

"In urma discutiilor, a ramas ca se va organiza o dezbatere pe larg, numai pe aceasta problema, la o sedinta ulterioara a Biroului Permanent. Deci nu a fost luata o hotarare definitiva (n.r.- privitoare la sanctionarea parlamentarilor care lipsesc de la sedinte)".

In legatura cu alte subiecte discutate in Biroul Permanet, Mircovici a mai declarat ca pana saptamana viitoare o sa se intocmeasca "un proiect de hotarare privind numarul minim si maxim pentru comisiile permanente ale Camerei Deputatilor" .

"Comisiile raman aceleasi, dar numarul minim si maxim se va discuta de catre liderii de grup (...) urmand ca dupa aceea toate modificarile sa fie rezolvate", a mai precizat Mircovici.

De asemenea, secretarul Biroului Permanent al Camerei a mai spus ca a fost acceptata si o cerere din partea Societatii Romane de Televiziune, din partea domnului Alexandru Lazescu, ca pe TVRinfo sa fie transmise o parte din lucrarile Parlamentului". "S-a considerat ca este util ca tot ce se discuta in Parlament sa fie cunoscut de populatie prin intermediul mass-media", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Camera Deputatilor sanctiuni absenti, #dezbateri parlamentari Camera , #camera deputatilor