Sedinta de plen a Camerei Deputatilor, suspendata la cererea parlamentarilor Puterii

Marti, 10 Mai 2011, ora 14:15
1341 citiri
Sedinta de plen a Camerei Deputatilor, suspendata la cererea parlamentarilor Puterii
Foto: Arhiva

Deputatii au luat, marti, o pauza de consultari de o ora si jumatate, la solicitarea PD-L si la doar cateva minute de la debutul sedintei, decizie ce a starnit criticile opozitiei, care a acuzat puterea ca incearca sa evite votul final, pentru ca nu are majoritate in plen.

Sedinta de plen a inceput in jurul orei 10.30, cu jumatate de ora intarziere, iar dupa o interventie in plen si citirea unei informari de catre presedintele Camerei, Roberta Anastase, deputatul PD-L Petru Calian a solicitat o pauza de consultari de o ora si jumatate in vederea "consultarii pe marginea ordinii de zi".

Pauza de consultari are ca efect suspendarea sedintei pe ziua de marti, in conditiile in care programul de lucru era stabilit pana la ora 12.30.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca Puterea a recurs la aceasta metoda intrucat in sala avea doar doi-trei parlamentari, majoritatea apartinand PSD si PNL, acestia din urma intentionand sa propuna organizarea unei sedinte de vot final, in cadrul careia ar fi fost respinse o serie de legi.

"Nu e nicio pauza de consultari, solicitarea a fost facuta pentru ca actuala guvernare nu mai are sustinere parlamentara, nu s-a mai votat nicio lege organica de multa vreme. Sunt 50 legi organice care asteapta sa fie votate, cu care Opozitia nu e de acord, iar Puterea nu mai are cvorum de sedinta. Azi, vazand ca Opozitia este in sala, iar de la putere era doar doi sau trei deputati, restul fiind ocupati cu Conventia Nationala a PD-L, au gasit un motiv ca la gradinita pentru a putea suspenda lucrarile, anume pauza de consultari", a declarat el.

Desi programul stabilit de Biroul Permanent pentru ziua de marti nu includea sesiunea de vot final, opozitia intentiona sa impuna in plen prin vot organizarea unei astfel de sesiuni, pentru discutarea celor 50 legi organice, a mai spus social-democratul.

Sedinta a fost reluata ca sa se ia o noua pauza

Plenul Camerei Deputatilor s-a reluat dupa o pauza de consultari de o ora si jumatate, iar liderul deputatilor PSD Mircea Dusa, a solicitat ca puterea sa-si mobilizeze alesii pentru o sesiune de vot final, insa presedintele forului, Roberta Anastase, a acordat o noua pauza de o ora, la cererea UNPR.

Dupa pauza de consultari, Dusa a aratat ca exista un numar mare de proiecte care ar urma sa intre marti la vot final si a cerut liderilor de grup ai puterii sa-si mobilizeze parlamentarii. Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a raspuns ca a existat o solicitare aprobata din partea grupului minoritatilor ca in aceasta saptamana sa nu aiba loc o sesiune de vot final.

Liderul grupului UNPR, Eugen Nicolicea, a cerut o noua pauza de consultari de 30 de minute, la care sa participe toti liderii de grup, insa Dusa s-a impotrivit, aratand ca Nicolicea nu a specificat motivul si a cerut din nou organizarea unei sesiuni de vot. Dupa alte dispute, Nicolicea a revenit, cerand o pauza de consultari de o ora, pentru ca a observat ca sunt multe neintelegeri cu privire la ordinea de zi.

Presedintele Camerei a acordat pauza de o ora, desi la ora 13.00 sedinta ar urma sa se incheie de drept.

Dusa a cerut ca dupa pauza de consultari sa fie prelungit programul de lucru pana la 13.30, insa Anastase a afirmat ca pe marginea acestui subiect trebuie sa discute liderii de grup.

Pana la urma sedinta Camerei nu a mai fost reluata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sedinta plen Camera Deputatilor, #Mircea Dusa , #camera deputatilor
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Chiulangii de la putere, dupa ce au supt din banii poporului, acum mai si sfideaza.Cine a votat asemenea impostori n-au decit sa se spele pe cap cu ei.