Ziare.com

Termenul de adoptare a Legii educatiei este 26 mai

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 18:28

   

Termenul de adoptare a Legii educatiei este 26 mai
Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, ca proiectul Legii educatiei sa fie dezbatut si adoptat de acest for pana pe 26 mai, dupa care actul normativ va intra in dezbaterea Senatului.

Biroul Permanent al Camerei a transmis Comisiei pentru invatamant proiectul Legii educatiei, pentru a fi dezbatut cu prioritate si a stabilit data de 19 aprilie ca termen limita de depunere a amendamentelor, data de 26 aprilie pentru elaborarea raportului, iar termenul limita de adoptare in plen, 26 mai.

Impreuna cu proiectul Guvernului vor fi dezbatute si celelalte doua initiative legislative pe tema educatiei, a precizat secretarul Camerei, Dumitru Pardau.

Guvernul a aprobat Legea educatiei - Boc vrea sa se aplice din toamna (Video)

Camera Deputatilor este primul for sesizat, Senatul fiind decizional in acest caz.

Guvernul a aprobat luni proiectul Legii educatiei.

La inceputul sedintei de luni, premierul Emil Boc a declarat ca Legea educatiei trebuie sa fie adoptata de Parlament pana la finele lunii iunie, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu acest an.

Daniel Funeriu: Legea Educatiei ne permite azi sa fim generosi cu copiii viitorului (Video)

Guvernul a discutat in prima lectura proiectul Legii Educatiei in sedinta din 17 martie, dupa care documentul a fost supus dezbaterii publice trei saptamani. Dupa aprobarea in Guvern, proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului.

Curtea Constitutionala a decis, in noiembrie 2009, in urma unei sesizari a Partidului National Liberal, ca proiectul Legii Educatiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in luna septembrie a anului trecut, contravine Constitutiei.

La finele lunii ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul va trimite in Parlament noua forma a Legii Educatiei pana la finele lunii martie, dar termenul nu a fost respectat.

Aurel Cornea, despre Legea educatiei: "Surprize, surprize" in Guvern

Sursa: rNews

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

26 mai termenul de adoptare a Legii Educatiei

In afarsit sde apropie termenul de adoptare a Legii Educatiei, avem mare nevoie de un invataman mai bun in tara noastra, pentru ca tinerii care ne vor conduce in viitor sa dobandeasca cunostiintele necesare pentru a fi capabili de orice...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor