George Maior e audiat de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 UPDATE

Luni, 12 Iunie 2017, ora 10:13
4154 citiri
George Maior e audiat de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, s-a prezentat, luni dimineata, la Parlament, pentru a fi audiat, in calitate de fost director al SRI, de catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

UPDATE 10:00 - George Maior a intrat in sala de sedinta la ora 10:00, fara sa dea declaratii in fata jurnalistilor care il asteptau cu interes.

Initial, Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 i-a transmis lui Maior o invitatie pentru a se prezenta la audieri in data de 6 iunie, dar la acel moment nu se cunostea inca despre vizita pe care presedintele Klaus Iohannis urma sa o intreprinda in SUA.

Maior a transmis presedintelui Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, o scrisoare in care l-a informat ca va reveni in tara si se va putea prezenta la audieri in data de 12 iunie.

Pe langa Maior, luni mai este asteptat la Comisie si Virgil Voineag, presedintele INS la data alegerilor.

Cine mai este asteptat la Comisie saptamana asta

Pentru marti, Comisia a stabilit sa ii audieze pe Robert Cazanciuc, Gheorghe Netoiu, Catalin Voicu si Dumitru Iliescu.

Tot pentru saptamana aceasta, Comisia a retransmis o invitatie lui Emil Boc, pentru miercuri, acesta neonorand prima invitatie din cauza unei deplasari in China.

Comisia a transmis, pentru miercuri, o invitatie la audieri si procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, care insa a respins invitatia precizand ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitatea de martori in fata comisiilor parlamentare.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a fost infiintata la solicitarea PSD si ALDE pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential, dupa dezvaluirile facute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor si persoane aflate in anturajul lui Traian Basescu.

Solicitarea a venit in contextul in care jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol in evz.ro in care sustinea ca in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei.

Dan Andronic scria ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi erau preocupati, in seara alegerilor, de victoria lui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Maior comisie ancheta alegeri, #Maior comisie ancheta 2009, #comisie ancheta alegeri 2009 , #comisie ancheta