Ontanu, despre noaptea alegerilor din 2009: Nu cred ca putea sa influenteze cineva decisiv alegerile

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 15:43
2222 citiri
Ontanu, despre noaptea alegerilor din 2009: Nu cred ca putea sa influenteze cineva decisiv alegerile
Foto:Facebook/Neculai Ontanu

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu a declarat, miercuri, ca in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009, cand a mers acasa la fostul vicepremier Gabriel Oprea, nu i-a intalnit acolo pe procurorul sef al DNA Laura Kovesi, pe fostul sef al SRI George Maior sau pe adjunctul acestuia, Florian Coldea. El a mai spus ca nu crede ca in Romania "cineva poate sa influenteze decisiv alegerile".

"Eu am fost invitat de domnul Oprea la ora 19.30 seara, dupa care la ora 20 si 15 minute am plecat. L-am intalnit acolo pe domnul Iordanescu si pe Eugen Nicolicea, a spus si dansul ca a fost acolo in jurul acelei ore. Nu-mi amintesc sa-l fi vazut, probabil ca a fost daca domnia sa a declarat asa.

Am plecat si nu m-am intalnit nici cu domnul Maior, nici cu doamna Kovesi, nici cu domnul Coldea. Oprea urmarea la televizor evolutiile privind prezenta la vot. Ne-am uitat la televizor, la 20.30 eram deja acasa, ma astepta familia", a declarat Ontanu miercuri, dupa procesul de la Curtea de Apel Bucuresti in care este inculpat pentru fapte de coruptie, Neculai Ontanu.

Intrebat daca se putea face ceva in seara alegerilor din 2009 astfel incat Traian Basescu sa castige alegerile, Ontanu a raspuns: "Vreti sa va spun sincer? Nu cred. Este o facatura (toata aceasta discutie - n.red.). Nu cred, pentru ca alegerile erau conduse de catre Biroul Electoral Central, de catre Birourile electorale de circumscriptie de la judete, prefecturile erau implicate, nu cred ca nimeni altcineva putea sa influenteze intr-un fel sau altul rezultatul alegerilor. Nu cred ca in Romania putea sa influenteze cineva decisiv alegerile".

Intrebat daca l-a vazut vreodata pe Gabriel Oprea impreuna cu Laura Kovesi sau cu Florian Coldea in cadrul unor intalniri informale, Ontanu a sustinut ca nu i-a vazut niciodata. "Nu i-am vazut si nu stiu ce tip de relatii au existat intre Oprea si Kovesi", a mai sustinut fostul primar al sectorului 2.

El a mai spus ca urmeaza ca cei care au participat la acea intalnire din seara alegerilor sa fie chemati la audieri de Comisia parlamentara si sa spuna sub juramant ceea ce stiu.

In plus, Ontanu a mai sustinut ca nu a fost chemat de Gabriel Oprea sa fie serbat la el acasa, fiind o simpla intalnire, nu o petrecere. "I-am spus ca pot sa trec pe la el, dar ca nu pot sa stau mult deoarece e si ziua mea de nastere si ca ma asteapta familia", a completat fostul primar.

In 24 aprilie, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala in rem, in dosarul privind alegerile prezidentiale din 2009, pentru abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale.

Potrivit PICCJ, dosarul a fost deschis in urma informatiilor facute publice de catre jurnalistul Dan Andronic, conform carora "exista suspiciuni ca in procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autoritati publice si persoane, altele decat cele prevazute de lege".

Dan Andronic a scris ca Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea sunt doua dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Basescu in alegerile prezidentiale din 2009. Andronic a sustinut ca l-a sunat atunci pe Gabriel Oprea, care i-a spus sa vina la locuinta acestuia, pentru ca are nevoie de el, iar acolo i-a gasit pe George maior, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi.

Ulterior, Oprea a aratat ca intalnirea din 2009 nu a avut un caracter politic, ci a fost o "cina informala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Neculai Ontanu alegeri 2009, #comisie ancheta alegeri 2009 , #comisie ancheta
Comentarii