Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne si directorul STS, chemati la audieri in Parlament

Duminica, 28 Iulie 2019, ora 18:33
2914 citiri
Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne si directorul STS, chemati la audieri in Parlament
Foto: Arhiva Facebook/ Camera Deputatilor

Deputatul Dorel Caprar, presedintele Comisiei pentru aparare, anunta ca, in urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea pentru luni a unei sedinte a comisiei, unde urmeaza sa fie chemati pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, precum si seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca.

De asemenea, potrivit anuntului lui Caprar, urmeaza sa fie convocati si actualul si fostul inspector general ai Politiei Romane, Florian Dragnea si, respectiv, Ioan Buda, precum si directorul Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI), Mihai-Cristian Marculescu.

"Avand in vedere evenimentele recente de la Caracal, precum si numeroasele semnalari din mass-media referitoare la modul deficitar de exercitare a atributiilor de serviciu de catre personalul Ministerului Afacerilor Interne si al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, pentru analizarea situatiei si in exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17,00, este convocata o sedinta a Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor.

Urmeaza sa fie convocati Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, inspectorul general interimar si fostul inspector general ai Politiei Romane, precum si directorul Directiei Generale de Protectie Interna", a anuntat deputatul Caprar (PSD), pe Facebook.

Ulterior, Dorel Caprar a declarat, pentru Mediafax, ca niciunul dintre cei chemati la audieri nu a confirmat inca participarea. Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor va decide luni dimineata daca mai tine intrunirea.

"Deocamdata nu au confirmat participarea la sedinta. Inca suntem in discutii cu ei, ca sa vedem o mai amanam, nu o mai amanam, in functie de cum se deruleaza ancheta in cursul acestei zile (duminica - n.r.) . Dimineata reluam legatura cu ei, ca sa vedem ce zic", a afirmat presedintele Comisiei pentru aparare a Camerei Deputatilor Dorel Caprar.

Miercuri, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Anchetatorii au inceput perchezitia domiciliara la locuinta barbatului de 66 de ani vineri dimineata, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#ministru Interne audiere, #sef STS audiere, #caz Caracal audieri Parlament , #comisie
Comentarii