Parlamentul a facut comisie speciala pentru punerea in acord a deciziilor CCR cu Codul penal

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 17:50
2087 citiri
Parlamentul a facut comisie speciala pentru punerea in acord a deciziilor CCR cu Codul penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Birourile Permanente Reunite au aprobat, miercuri, solicitarea PSD-ALDE de infiintare a unei comisii speciale prin care sa se puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu textul Codului penal.

In acest context, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, l-a criticat pe ministrul Tudorel Toader.

"Astazi, PSD a confirmat prin vot ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu si-a facut datoria. In Birourile Permanente Reunite, PSD si ALDE au solicitat sa infiinteze o comisie speciala in Parlamentul Romaniei prin care sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu texul Codului penal.

Aceasta a fost prima declaratie pe care a facut-o ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la preluarea mandatului si a fost un angajament pe care si l-a asumat in calitate de ministru al Justitiei. Dupa luni de zile in care a tergiversat luarea unor masuri si pe problema conditiilor din penitenciare, si pe situatia de dezacord care exista in momentul de fata intre Codul penal si deciziile CCR, azi vedem cum, in Parlamentul Romaniei, ministrul Justitiei primeste un vot de blam.

Ca atare, PNL a solicitat aliantei PSD-ALDE ca odata cu acest vot de blam dat in BPR sa existe si un vot de blam prin sustinerea motiunii pe Justitie pe care PNL impreuna cu USR au initiat-o", a declarat Raluca Turcan, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite.

Liderul deputatilor PNL a sustinut ca "este o recunoastere a incapacitatii de a lua decizii pentru buna functionare a sistemului de justitie".

"Este o recunoastere ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are cu totul si cu totul alte preocupari in fruntea ministerului (...). Ministerul Justitiei nu trebuie sa conduca la politizarea unor institutii prin care dreptatea sa se aseze de partea celor privilegiati", a completat ea.

Raluca Turcan a mai afirmat ca PNL solicita din nou demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in conditiile in care unica sa preocupare este politizarea sistemului.

"Ca atare, PNL solicita din nou demisia ministrului Justitie. Ar fi un gest firesc, un gest prin care recunoaste ca unica preocupare este politizarea acestui sistem, executarea prin Ministerul Justitiei pe de-o parte a intereselor pe care o mare parte dintre persoanele certate cu legea din PSD si ALDE le au si pe de alta parte, de intimidare a Opozitiei", a conchis Raluca Turcan.

Birourile Permanente Reunite au mai aprobat, miercuri, infiintarea a doua comisii de ancheta care sa verifice activitatea ANRE, respectiv situatia privind arhiva SIPA, deciziile finale urmand a fi luate in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, de la ora 14:00.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#comisie speciala acord decizii CCR, #comisie acord decizi CCR Cod penal , #comisie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5