Comisia pentru irigatii va finaliza raportul cel tarziu miercurea viitoare

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 15:06
669 citiri
Comisia pentru irigatii va finaliza raportul cel tarziu miercurea viitoare
Foto: Romet

Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind sistemul de irigatii, Valeriu Tabara, a declarat vineri ca aproape 80% din raport este finalizat, intre concluzii regasindu-se proasta gestionare a fondurilor din sectorul imbunatatirilor funciare.

Democrat liberalul a mai afirmat ca raportul urmeaza a fi depus la Biroul Permanent marti sau, cel tarziu, miercuri.

Alte concluzii pe care Tabara le-a evidentiat au fost: "o foarte slaba preocupare pentru gestionarea patrimoniului al intregului sistem de imbunatatiri funciare, o proasta gestionare inclusiv a fondurilor", "relatii institutionale care nu au functionat", ajungandu-se la penalizari pe care utilizatorii de apa au fost nevoiti sa le plateasca.

"Sunt probleme institutionale, unde nu au functionat relatii intre Ministerul Agriculutrii si Ministerul de Finante, intre Ministerul Agriculturii respectiv Ministerul Economiei", a conchis deputatul PD-L.

Intrebat ce recomandari va face Comisia in raport si, mai exact, ce institutii vor fi sesizate in vederea demararii altor anchete, Tabara a raspuns ca atributiile Comisiei sunt limitate.

"Comisia nu poate cere anchete. Nu noi facem recomandari catre institutii ale statului, ci Biroul Permanent si comisiile. Noi propunem ce am constatat. Sunt domenii care sunt efectiv ale Parchetului, de sesizare. Comisia Juridica, la care va ajunge, se va pronunta daca oficial Camera Deputatilor va face vreun demers (...) Eu nu sunt Orban, nu pot sa fac nici pe judecatorul", a mai spus Tabara, cu referire la decizia Comisiei de ancheta in cazul Ministerului Turismului de a cere inceperea urmaririi penale a ministrului Elena Udrea.

El a mai precizat ca, daca Biroul Permanent va dori, membrii Comisiei pot "valorifica materialele stranse" in vederea punerii la dispozitia celor care vor construi strategiile urmatoare in sistemul funciar.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#comisie ancheta irigatii, #gestionare fonduri, #raport comisie irigatii , #comisie