Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Comisiile de aparare: Puterea si Opozitia s-au certat pentru prezenta presei

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 21:44
1230 citiri
Comisiile de aparare: Puterea si Opozitia s-au certat pentru prezenta presei
Sursa foto : cdep.ro

Reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei s-au certat in comisiile reunite de aparare ale Parlamentului pe tema prezentei presei in sala.

In timp ce reprezentantii majoritatii parlamentare au dorit ca presa sa paraseasca sala cand consilierul prezidential Iulian Fota prezinta Strategia Nationala de Aparare, cei de la PSD si PNL au insistat ca ziaristii sa ramana, conform Newsin.

Teodor Melescanu, presedintele comisiei de Aparare din Senat, a spus ca in acest caz doreste si el sa isi spuna parerea in fata presei. "Daca vreti sa faca domnul Fota o introducere, vreau sa fac si eu o introducere", i-a spus Melescanu lui Canacheu, comentand apoi ca "Nu s-a intalnit hotul cu prostul".

Astfel, deputatii si senatorii din Comisiile de Aparare au inceput discutiile respingand propunerea PSD si PNL de a permite accesul presei la intreaga dezbatere.

"Noi am facut o propunere sa fie o dezbatere publica in prezenta presei, insa acest lucru nu a mai fost posibil atata timp cat colegii mei nu au fost de acord, adica majoritatea. La vot a fost 13 la 11. In conditiile acestea, consider ca nu am de ce sa stau acolo sa ascult. Am citit documentul si pot sa-l mai citesc acasa in liniste si nu trebuie neaparat sa aud parerea unora si a altora", a declarat deputatul PSD, Eugen Bejinariu, care a parasit sala de sedinte in semn de protest fata de decizie.

De asemenea, Bejinariu i-a acuzat pe parlamentarii PDL ca nu doresc ca presa sa participe la dezbateri pentru ca nimeni sa nu auda intrebarile care se pun legate de Strategia Nationala de Securitate. " Sigur ca nu vor sa auda intrebarile care se pun in sala legat de acest document si atunci vor sa dezbata cu usile inchise tinand cont de faptul ca este totusi un document public pe care trebuie sa-l cunoasca (...) orice cetatean al Romaniei.Vor sa faca totul cu usile inchise", a spus Eugen Bejinariu.

De altfel, vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru, a propus o varianta de compromis, respectiv ca presa sa participe la dezbaterea punctului 6 din Stretegie, referitor la riscuri si vulnerabilitati. Si aceasta propunere a fost respinsa de parlamentarii din coalitie, care au majoritate in cele doua Comisii , desi Iulian Fota declarase ca el este de acord cu participarea presei.

"A existat o propunere ca toata sedinta sa fie publica si cu o sesiune de jumatate de ora sedinta inchisa, insa s-a respins prin vot. Am venit cu o propunere de compromis, ca acel capitol 6 care se refera la riscuri si vulnerabilitati sa fie facuta dezbaterea de fata cu presa. Desi domnul consilier prezidential Iulian Fota a fost de acord, la propunerea domnului deputat PDL Pirpiliu s-a respins propunerea. Reprezentantii PNL vor ramane in continuare si vom participa la dezbatere", a declarat George Scutaru, care a adaugat ca nu se poate ca intregul document sa fie dezbatut intr-o singura sedinta, deoarece este necesara si pozitia unor ministere implicate in gestionarea strategiei nationale de securitate.

Dezbaterea strategiei de aparare in comisiile reunite de aparare s-a intrerupt, la mai putin de 20 de minute de la inceperea dezbaterilor, la solicitarea grupului PNL. "Vor sa se consulte despre pozitia lor ca grup referitor la strategie", a explicat deputatul PSD, Georgian Pop.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#scandal comisia de aparare presa, #presa comisiile reunite aparare , #comisie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cand politicienii vor sa ascunda ceva