Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Dati un buzz la Ciocan!

Luni, 29 Iunie 2009, ora 09:33
2057 citiri
Editorial: Dati un buzz la Ciocan!

Ca oameni seriosi ce ne aflam, ne tinem uneori firea de la a critica numai de-amorul artei. In fond, unii isi angajeaza organul de simt la permanenta, observa fenomene, pun diagnostice, trag o comisie si taie cate-o panglica glorioasa la un set de solutii. Nu-i frumos sa le nesocotesti sudoarea fruntii.

Dar mijeste uneori realitatea atat de puternic incat n-ai cum sa te abtii. Calugar pe Muntele Athos sa fii, si nu poti sa ramai impasibil daca treci pe langa un anunt ca acela ca Politia Capitalei isi deschide linie de messenger. Ce-i drept, si PR-ii BOR se mai dedulcesc pe mess, asa ca de ce n-ar face-o organul legii?

Utilitare, nu penale

Intrerupi citirea stirii, deoarece te strici de ras cand iti imaginezi tot felul de ipostaze lingvistice - daca la serviciul unic de urgenta, 80 la suta din apeluri sunt dume, iar un loc de frunte il reprezinta solicitarile de natura sexuala, e usor sa ne imaginam cum va arata o buna parte din fereastra chat-ului legii.

Asa ca daca trei politisti vor asigura permanenta online, dupa cum spune purtatorul de cuvant de la Capitala, Christian Ciocan, sub supravegherea unuia care le descifreaza limbajul specific "asl pls" etc, sefii lui vor mai trebui sa detaseze inca trei, de la patrula de ordine publica, pentru a identifica ip-urile injurioase. Apoi inca trei ca sa scrie dosare penale - va imaginati despre ce volum de munca va fi vorba.

Si uite-asa, in loc sa-i avem pe flacai in strada, unde le este locul, ca asa se prind hotii, nu stand la taclale, sau sa-i vedem scriind procese verbale in intersectii, o sa-i platim pentru ca-si latesc fundurile. Ce-i drept, cu un scop nobil.

Si pe cand ne imaginam ceva de genul "hai sa-ti dau un link ca sa vezi unde se fura mai bestial", sau "vezi ca arde cladirea de pe Armeneasca", realitatea ne readuce cu picioarele pe pamant, deoarece citim mai departe in stire: oamenii n-or sa rezolve sesizarile cetatenilor cu privire la dosare penale - este de inteles, astea sa fac pe tipizate, si deja e foarte complicat.

Raspunsurile vor fi cu caracter utilitar. Adica "mielu24: nu va suparati, 66 opreste si la Romana?" si "duduia456: draguta, cat mai e spaga ca sa nu-mi faceti dosar penal pentru un oral in strada, ca-mi plang copiii de foame?". Sau "buzz, Ciocane, unde-mi trag si eu un aer grizonat, ca sa ma invite aia la tv?"

Status: "lege si ordine"

Cum asta era problema politiei, ca nu avea mess, acuma are. Mai ramane cea a status-ului. "Lege si ordine", fireste. Doar ca pe o fereastra va putea functiona doar o singura persoana, deci ce fac celelalte? Vor presta pe blog, ca sa fie toata schema completa. Asa vor putea afla si cetatenii pentru ce sunt utili politistii de la Comunicare, si vor spulbera impresia ca au fost angajati intr-un loc caldut ca sa mananca si gura lor ceva.

In alte locuri, oamenii isi tem locul de munca. Se azvarle spre sef cerand tot mai multe sarcini, ca sa-i demonstreze ca fara ei nu se poate. Exista companii care interzic hlizitul pe mess, pentru ca au angajat personal ca sa puna osul la munca, nu pentru having fun.

Desi, daca ma gandesc mai bine, ideea nascatoare de dialoguri utilitare poate avea functiune medicala: trebuie sa mai si radem. Deocamdata, sa radem cu Politia Romana, care a ajuns la performanta sa-si aresteze personalul cu plutonul, si in lipsa de altceva, descopera cheia eficientei: messengerul.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#messenger Politia Capitalei , #comisie