Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Parlamentul s-a mutat pe Luna

Marti, 12 Mai 2009, ora 08:44
1538 citiri
Editorial: Parlamentul s-a mutat pe Luna

Daca vrea sa vada cineva cum reuseste sa se scarpine in fund un tip cu maini scurte, sa arunce o privire prin activitatea parlamentara. Va descoperi fericit ca s-a infiintat o subcomisie pentru spatiul cosmic.

La Senat, inclina sa creada romanul, care a aflat deja ca pentru Mircea Geoana, arealul terestru e cam stramt.

Ntz! La Camera Deputatilor, in cadrul Comisiei pentru tehnologia informatiilor. Intreprindere grabnica, deoarece in 26-27 octombrie, la Londra se intruneste Grupul parlamentar pentru spatiu si trebuie sa participe cineva si de la noi.

Iar pana atunci trebuie sa dam o geana prin legislatia romaneasca in materie si s-o armonizam.

Cum faza cu cosmosul are legatura cu fizica, baietii aia trebuie sa vina la serviciu cu o carte de fizica, pentru a imbunatati lucrurile. Ca sa nu ne mai zapaceasca serialul Stargate, ca pe gaini malul marii.

Legea gravitatiei contine la noi o problema, de pilda, deoarece in piete si oboare se trage la cantar. O problema de gravitatie exista si intre partidele politice, toate o apa si-un pamant, deoarece e musai ca doua corpuri sa se atraga cu o forta proportionala cu masele lor. Ori la noi, barosanii isi dau in cap.

Se impune apoi o modificare in materie de forta, deci trebuie sa i se dea Raspopitului o masina mai mica - daca ceea ce scrie Academia Catavencu este adevarat, autoturismul ministrului Agriculturii, condus de un sepepist, dar in care se afla si Ilie Sarbu, a accidentat mortal un om.

Si cum senzatia de putere pe care o transmite masina este direct proportionala cu acceleratia, rezulta ca pentru a micsora forta efectiva musai de aplicat pentru obtinerea aceleiasi acceleratii trebuie miscorata masa vehiculului.

Sa trecem la legea conservarii impulsului. Cum impulsul unui sistem de corpuri ramane neschimbat in situatia in care asupra sistemului nu actioneaza nicio forta exterioara, inseamna ca in materie de controlul averilor demnitarilor, avem o problema.

Si mai avem una, groaznica. Spune manualul ca daca fortele care actioneaza asupra unui corp rigid nu produc nicio acceleratie, atunci ele se neutralizeaza. Pai cum, Doamne iarta-ma, sa fie adevarat, de vreme ce electoratul a murit, e inert, cel putin functiunea lui fundamentala, si politicienii nu se spulbera mutual?

.. Si tot rasfoind cartea, am gasit singurul principiu care nu trebuie modificat, deoarece se aplica ad litteram: daca un corp se sprijina pe alte corpuri si este supus unor forte exterioare, in punctele de sprijin se produc deformatii.

Altfel spus, presiunea castigarii alegerilor e naucitoare, dar politicienii se bazeaza pe noi, tampitii, sa-i trimitem din nou in statiune. Iar noi, tampitii, sub actiunea unor prestatii pline de ipocrizie, nesimtire si incompetenta, ca sa fiu elegant, ne pierdem atributul principal, gandirea.

Rezulta o masa diforma, pretins umana, cu urme vagi de simtire, care actioneaza mecanic, in virtutea unui singur principiu: tot un drac!

Dar noua cine ne face o subcomisie, ca sa pac-pac?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#comisie spatiala Parlament, #Cosmos comisie , #comisie