Consilierii locali ai sectorului 1 s-au plimbat 476 de zile

Marti, 25 Martie 2008, ora 16:20
3721 citiri
Consilierii locali ai sectorului 1 s-au plimbat 476 de zile

Consilierii locali de la sectorul 1 al Capitalei au adunat 476 de zile de deplasari externe din care nu au lipsit locurile exotice. Asta in timp ce la locul de munca au avut doar o singura initiativa de proiect de hotarare , releva un studiu al IPP.

Potrivit raportului, care a monitorizat perioada 2004-2007, dintre consilierii locali din sectorul 1, liberala Steliana Cristina Baltaretu a fost plecata 33 de zile in strainatate, in locatii precum Emiratele Arabe Unite, Miami, Caraibe, Orlando.

Colegul sau de partid, Adrian Oghina a ales sa mearga 10 zile la Casablanca, Marrakech si Nisa, 8 in Italia si 12 in Statele Unite, in Miami. Peremistul Gabriel Iuga a efectuat deplasari in Grecia, Portugalia, dar si SUA - Las Vegas, Los Angeles, San Francisco.

Statele Unite au fost preferate si de consilierul PSD Nicolae Pupaza, care a fost plecat vreme de 12 zile a fost in New York, Buffalo, Chicago, Washington. Consilierul PD Dan Ion Vasile s-a orientat catre Italia, bifand 12 zile deplasare la Milano, Bologna, Florenta, Roma, Ancona, Perugia, Venetia.

La randul sau, consilierul fost PSD, actual PNL Ioan Todiras a fost plecat la 11 zile la Bangkok, Pataza, precum si 12 zile la Miami, Santo Domingo. In total, 20 dintre consilierii locali de la sectorul 1 au bifat nu mai putin de 476 de zile de deplasare in afara tarii.

Directorul IPP, Violeta Alexandru, a precizat ca institutul a incercat sa determine care a fost prestatia consilierilor locali, insa s-a lovit de o insuficienta informare privind activitatea acestora.

Astfel, IPP a constatat ca exista un slab management al datelor cu privire la participarea consilierilor la sedinte, dar si o lipsa a depunerii rapoartelor anuale de activitate, cerute de lege, dar a caror nedepunere nu se sanctioneaza.

Alexandru a mentionat ca din studiul IPP, realizat in perioada iunie 2004-decembrie 2007, rezulta neglijenta in consemnarea activitatii consilierilor locali, iar calitatea datelor oferite de primariile din Bucuresti sunt slabe. Consiliul local al sectorului 1 s-a intrunit in 58 de sedinte, iar patru consilieri au avut o prezenta de 100% - Iulia Huia (PNL), Laura Cristina Mara (PSD), Adrian Oghina (PNL) si Gabriel Tiberian (PRM).

Cat priveste numarul de proiecte de hotarari initiate, un singur consilier a avut un astfel de demers. In legatura cu rapoartele de activitate, IPP a constatat un anumit grad de formalism in completarea acestora de catre consilierii sectorului 1.

SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA iau în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada sa de la Kiev, în contextul în care Rusia își continuă operațiunile ofensive în Ucraina, potrivit Politico....
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#IPP, #consilieri, #plimbare , #consilier