Sedinta de constituire a Consiliului Local Ploiesti fara consilieri

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 14:16
2006 citiri
Sedinta de constituire a Consiliului Local Ploiesti fara consilieri

Prima sedinta a noului Consiliu Local din Ploiesti nu a avut loc vineri din cauza ca niciun consilier ales nu s-a prezentat.

Reprezentantii formatiunilor politice spun ca absenta acestora este motivata de faptul ca nu s-a ajuns inca la o intelegere privind functiile de viceprimar, informeaza NewsIn.

Prefectul de Prahova, Doru Nechiti i-a convocat, vineri, pe cei 27 de consilieri locali ploiesteni desemnati in urma alegerilor locale din1 iunie la sedinta de constituire a noului Consiliu Local Ploiesti.

Presedintele PD-L Prahova, Roberta Anastase, a declarat ca la Ploiesti nu s-au incheiat negocierile pentru functiile de viceprimar, acesta fiind motivul pentru care consilierii locali au boicotat sedinta de Consiliu.

"PD-L asteapta validarea primarului Andrei Volosevici, abia la a treia neprezentare a tuturor consilierilor alegerile locale fiind declarate nule", a afirmat Roberta Anastase.

PNL isi doreste un viceprimar.

Acesta este motivul invocat de presedintele formatiunii prahovene, Adrian Semcu, pentru neprezentarea consilierilor proprii la sedinta de vineri.

"Nu s-a cazut la pace asupra functiilor de viceprimar, eu pot spune doar ca PNL isi doreste o astfel de functie pentru Ploiesti. Sper ca miercuri, la urmatoarea convocare a Consiliului Local, se va intalni majoritatea, pentru ca aceste amanari nu sunt bune nici pentru noi si nici pentru Ploiesti", a spus presedintele PNL Prahova.

Avand in vedere neprezentarea niciunui consilier la prima sedinta a Consiliului Local, prefectul a fost nevoit sa-i convoace pe alesii ploiesteni, miercuri, 25 iunie.

Daca nici la cea de-a doua convocare reuniunea consilierilor nu va fi legal constituita, atunci se va proceda la o noua convocare, pe care o va face tot prefectul Doru Nechiti, peste alte trei zile.

In situatia in care Consiliul Local nu se va putea reuni nici la aceasta ultima convocare, atunci prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor alesi care au lipsit nemotivat de la cele trei convocari anterioare.

Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA iau în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada sa de la Kiev, în contextul în care Rusia își continuă operațiunile ofensive în Ucraina, potrivit Politico....
#consilieri, #Consiliul local, #Ploiesti, #viceprimar , #consilier