Noua Constitutie, sub lupa CCR

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 13:56
2475 citiri
Noua Constitutie, sub lupa CCR
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii Constitutionale au inceput, vineri, discutiile pe tema revizuirii Constitutiei, termenul pana la care trebuie sa se pronunte fiind 17 februarie.

Proiectul de modificare a Legii fundamentale a fost depus la CCR pe 7 februarie, judecatorii avand la dispozitie cel mult 10 zile pentru a da un verdict.

Proiectul de revizuire a Constitutiei a ajuns la CCR: Cand trebuie sa dea verdictul

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a afirmat, inainte de inceperea sedintei, ca judecatorii vor verifica si respectarea principiilor constitutionale, nu numai limitele revizuirii Legii fundamentale.

"De la primul articol luam fiecare articol in parte si il analizam sa vedem daca corespunde cu limitele, daca nu incalca limitele revizuirii Constitutiei, daca nu incalca principiile dreptului constitutional, asa ca va fi mult de lucru", a declarat Zegrean pentru Mediafax.

Presedintele CCR a fost intrebat de jurnalisti daca a sesizat vreun punct slab al proiectului de revizuire, in urma dezbaterilor publice de pana acum, insa a precizat ca nu isi poate dezvalui opinia inainte de finalizarea analizei.

"Nu va pot spune, acum in dimineata asta nu va pot spune. Maine, daca terminam, va pot spune toate punctele slabe. Sigur ca am si eu opinia mea, dar nu o pot sune inainte ca nu este corect", a argumentat Zegrean.

Revizuirea Constitutiei: Textul noii Legi Fundamentale, in sfarsit public - Iata ce prevede

Acesta a mai fost intrebat daca mentinerea sistemului bicameral va reprezenta o problema, in contextul referendumului din 2009 pentru un parlament unicameral.

"Nu noi suntem cei care trebuie sa facem Constitutia, nu noi stabilim daca se face parlament unicameral, bicameral. A fost un referendum, stim rezultatul, hotararea le apartine celor care fac proiectul si celor care dezbat si vor aproba Constitutia", a raspuns presedintele Curtii.

Crin Antonescu, presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, a anuntat, pe 4 februarie, ca textul proiectului de lege a fost finalizat si ca va fi trimis atat Curtii Constitutionale, cat si Comisiei de la Venetia.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#revizuire constitutie CCR, #revizuire Constitutie pronuntare CCR, #revizuire Constitutie Augustin Zegrean , #constitutie
Comentarii