Tomac (PMP): CCR sa opreasca referendumul pe Constitutie. Vezi motivul

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 14:48
3449 citiri
Tomac (PMP): CCR sa opreasca referendumul pe Constitutie. Vezi motivul

Presedintele Partidului Miscarea Populara, deputatul Eugen Tomac, considera ca referendumul anuntat de USL pentru o noua Constitutie, care ar trebui sa aiba loc odata cu alegerile europarlamentare, trebuie oprit de Curtea Constitutionala a Romaniei, intrucat el nu include rezultatele altui referendum, cel validat in 2009, privind trecerea la un Parlament unicameral cu 300 de membri.

"Curtea Constitutionala n-ar trebui sa valideze textul propus de USL, atat timp cat nu incepe de la acest punct: Parlament unicameral si 300 de parlamentari. 83% dintre romani au decis ca vor asta, nimeni nu are dreptul sa inverseze realitatea si sa o prezinte altfel decat a fost. Prin urmare, cred ca acest referendum nu poate sa se tina atat timp cat nu tine cont de vointa exprimata la referendumul din 2009", a spus Tomac pentru Ziare.com

"Exista doua filtre - legea trebuie sa treaca cu doua treimi in Parlament si sa fie validata de Curtea Constitutionala. Or CCR, pe 27 iunie 2012, a spus foarte clar ca vointa cetatenilor trebuie sa se regaseasca in noul text al Constitutiei, altfel nu poate fi modificata.

Speranta noastra e ca CCR nu va valida textul propus de USL, atat timp cat acesta nu face referire la faptul ca legislativul trebuie sa aiba 300 de parlamentari si o singura camera. Realitatea nu poate fi mistificata, nici in jurul a 300 de deputati, nici a altceva", a adaugat deputatul ex-PDL.

Tomac a acuzat si lipsa de transparenta a USL, care nu are macar un text final pentru Constitutie, dar are deja o data.

"A devenit de notorietate faptul ca lipsa de transparenta si modul de a impune decizii a devenit reprezentativ pentru USL, care are aproape 80% in Parlament.

Modul cum au modificat Codul Penal, cum au incercat sa introduca Legea privind amnistia si gratierea sunt deja actiuni care consacra un anumit fel de a gandi si actiona. Introducerea acestui subiect privind modificarea Constitutiei fara o dezbatere publica larga, fara termene precise si clare - nu avem un document final, dar stim ca vom avea un referendum - reprezinta un abuz si o sfidare in ceea ce priveste relatia intre politicieni si cetatean", mai spune Tomac.

USL vrea alegeri comasate: Europarlamentare si referendum pentru revizuirea Constitutiei

USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constitutiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populara urmand sa aiba loc timp de doua zile, cu prag de validare de 50%.

Aparuta initial pe surse, informatia a fost confirmata de ministrul de Interne, Radu Stroe (PNL), care a declarat luni, inainte de sedinta conducerii USL, ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei va fi organizat concomitent cu alegerile europarlamentare, cel mai probabil pe parcursul a doua zile.

Detaliul care poate impiedica votarea Constitutiei cu europarlamentare - surse ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Eugen Tomac CCR referendum Constitutie, #referendum Constitutie comasat europarlamentare , #constitutie