Ziare.com

Constitutia lui Basescu, neconstitutionala - CCR

de Lucian Lumezeanu
Vineri, 17 Iunie 2011, ora 16:46

   

Constitutia lui Basescu, neconstitutionala - CCR
Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional proiectul de modificare a Constitutiei trimis de presedintele Traian Basescu.

Potrivit primelor informatii, punctele ce au fost declarate neconstitutionale ar fi articolul 44, alineatul 8, care se referea la eliminarea prezumtiei ca averea cetatenilor a fost dobandita pe cai legale, cel privind imunitatea parlamentara si ministeriala, cel referitor la componenta CSM si cel privind exceptarea politicilor fiscale ale Guvernului de la controlul judecatoresc, informeaza Realitatea TV.

"Cu majoritate de voturi, constata ca modificarea alin. (6) al art.126 din Constitutie, in sensul introducerii sintagmei << precum si a celor care privesc politicile financiare si bugetare ale Guvernului, in conditiile legii contenciosului administrativ >> este neconstitutionala, deoarece are ca efect suprimarea liberului acces la justitie, incalcandu-se astfel limitele revizuirii prevazute de art.152 alin. (2) din Constitutie", se arata in decizia Curtii Constitutionale.

Totodata, judecatorii CCR au hotarat, tot cu majoritate de voturi, ca reducerea numarului de magistrati din CSM de la 14 la 10 este neconstitutionala, precum si marirea numarului de reprezentanti ai societatii civile in Consiliu de la doi la sase. De asemenea, este neconstitutional si alineatul 3 al articolului 133, care prevede ca presedintele CSM poate fi ales si din randul reprezentantilor societatii civile. Judecatorii CCR au consdierat ca toate aceste prevederi au ca efect incalcarea independentei justitiei, in contradictie cu dispozitiile art.152 alin. (1) din Constitutie.

Un proiect controversat

Presedintele Traian Basescu a trimis Consiliului Legislativ proiectul de modificare a Constitutiei, care, desi pastreaza multe dintre prevederile actualei legi fundamentale, are o serie de modificari importante.

Basescu a trimis spre avizare proiectul de revizuire a Constitutiei

Noul proiect prevede, printre altele, modificari importante in structura unor institutii ale statului, incepand cu introducerea unui parlament unicameral cu maximum 300 de membri, pana la prevederi referitoare la functionarea acestora - cum ar fi suspendarea presedintelui doar cu avizul obligatoriu, nu consultativ al Curtii Constitutionale, eliminarea acordului Parlamentului privind anchetele sau perchezitiile la adresa membrilor Legislativului sau acordul dintre presedinte si premier pentru numirea unor noi ministri, in cazul unei remanieri.

Basescu a trimis la CCR legea privind revizuirea Constitutiei

Parlament unicameral, parlamentari fara scut juridic

Presedintele Traian Basescu a considerat ca e obligatorie includerea in noua Constitutie a prevederii ca Parlamentul devine unul unicameral, iar numarul membrilor sai e limitat la 300, asa cum au decis alegatorii romani la referendumul de la sfarsitul anului 2009.

Seful statului a amintit ca rezultatul acestui referendum nu e unul consultativ, fiind vorba de suveranitatea poporului, iar Parlamentul e obligat sa puna in practica aceste modificari.

O alta prevedere importanta, cea de la articolul 72, e cea prin care se elimina votul din Parlament pentru urmarirea, retinerea, perchezitia sau arestarea unor membri ai Parlamentului, care va tine doar de Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel incat alesii nu mai pot scapa de justitie prin votul colegilor lor.

Suspendarea presedintelui, doar daca vrea CCR

Procedura de suspendare a presedintelui se modifica si ea, astfel ca rolul cel mai important nu ramane doar in seama Parlamentului, ci si a Curtii Constitutionale.

Vezi cum isi apara Basescu proiectul de Constitutie: Mandatul meu nu e vizat

Astfel, daca pana acum avizul Curtii Constitutionale era doar consultativ si Parlamentul era cel care decidea, prin noua lege fundamentala, daca CCR decide ca presedintele nu a incalcat Constitutia, Parlamentul nu il mai poate suspenda pe seful statului.

Deficitul bugetar, limitat prin lege

Traian Basescu a propus ca responsabilitatea bugetara sa fie stabilita prin lege, astfel incat deficitul bugetar sa nu poata depasi 3%.

Depasirea acestei cifre va putea fi facuta doar in situatii exceptionale, printr-un vot in Parlament. Mai mult, orice depasire a deficitului, de la 0 la 3%, va putea fi facuta doar pentru investitii, nu pentru altfel de cheltuieli guvernamentale.

Intrebat cum se vor stabili sanctiunile pentru cei care depasesc deficitul, presedintele a explicat faptul ca sanctiunile se vor stabili in Legea raspunderii Guvernului si ca primul care va raspunde e primul ministru.

Schimbari pentru Guvern

Proiectul propus de Traian Basescu schimba si multe lucruri in functionarea institutionala si in relatiile cu alte institutii ale statului ale Guvernului Romaniei.

Una dintre ele e faptul ca Guvernul nu-si va mai putea asuma raspunderea in Parlament mai des de o data pe sesiune parlamentara, fata de situatia de acum, cand numarul de asumari nu era limitat.

O a doua prevedere importanta e cea prin care presedintele si premierul trebuie sa se puna de acord in privinta unui nou ministru, in cazul unei remanieri guvernamentale.

Cat priveste aprobarea sau respingerea unui Guvern de catre Parlament, Basescu propune ca Legislativul sa se pronunte in termen de 10 zile pe un nou Guvern.

Schimbari majore la CSM

Consiliul Superior al Magistraturii e si el vizat de schimbari majore, atat in structura sa, cat si in transparentizarea activitatii acestuia.

Astfel, presedintele Romaniei nu mai are dreptul de a prezida sedintele CSM si nici de a participa la acestea.

Componenta acestui for se modifica - Legea fundamentala in vigoare prevede ca presedintele CSM este ales doar dintre cei 14 magistrati mambri ai Consiliului, dar conform proiectului de modificare a Constitutiei, numarul reprezentantilor magistratilor scade de la 14 la 10, crescand in schimb cel al reprezentantilor societatii civile, de la 2 la 6 - 3 numiti de Parlament, 3 de catre presedinte.

Mai mult, pentru transparentizare, votul din Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa fie public, nu ca pana acum.

Judecatori, legi si justitie

Rolul judecatorilor si raspunderea lor ar suferi schimbari importante prin viitoarea Constitutie, stabilind mult mai clar ca acestia trebuie sa se supuna deciziilor Curtii Constitutionale.

Articolul 124 prevede, in loc de "Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii", ca "Judecatorii sunt independenti si se supun numai Constitutiei, legii si deciziilor Curtii Constitutionale. Raspunderea judecatorilor si procurorilor se stabileste prin lege organica".

Cu alte cuvinte, corelat cu Articolul 73, da posibilitatea Parlamentului sa stabileasca raspunderea magistratilor, prin lege organica.

O alta modificare e cea a articolului 44, astfel ca se elimina prezumtia caracterului licit al dobandirii averii. Formularea in actuala Constitutie e "averea dobandita licit nu poate fi confiscata. Caracterul licit al dobandirii averii se prezuma". Formularea mea e "averea dobandita licit nu poate fi confiscata".

Tot in domeniul Justitiei, perioada de retinere se extinde de la 24 la 48 de ore, pentru a da mai mult timp magistratilor sa verifice probele.

Antonescu: Modificarea Constitutiei se va face doar cand climatul politic va fi favorabil

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8280 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
110 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eu am o idee pentru toti care au furat pana azi:

Modificam Constitutia asa: tot ce s-a furat pana azi nu se pune. Cine fura de maine sa dovedeasca ca averea este licita. Sa vezi cum voteaza toti cu: asa, daaaaaaaaaa!

 

Ce este constitutional in Romania in EPOCA SECURISTA INTERLOPA?

Era de rasul CURCELOR daca CCR spunea ca este constitutionala aceasta DICTATURA impusa de acest INTERLOP prin act constitutional.

IN CODRI UNIUNII EUROEPEN este ori ce posbil....spre exemplu :
Toate ingineriile financiare le fac cu acte normative neconstitutionale.
A devenit cel mai mare PERICOL NATIONAL - aceasta GRUPARE de CRIMA ORGANIZATA.

Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din banul public....

Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

Va rog sa dati clic pe rubric =In Codrii Uniunii Europene=

http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/

 

nu e constitutia, ci proiectul de constitutie....

dar daca aici nu trebuie scoala, merge si asa...

 

bravo, tocmai la asta m-am gandit

probabil e cald in capitala, lumezeanu sufera. intre titlu si continut e o diferenta enorma.

DOMNULE LUMEZEANU,DIN RESPECT PENTRU CITITORII

elita,va rugam modificati titlul!

Multumim!

ROMANI,EXPRIMATI-VA REVOLTA PASNIC

IMPOTRIVA DELIBERARII CCR,CARE DORESTE IN CONTINUARE SA

PERPETUEZE ACUMULARILE ILICITE!

GANDITI-VA,BASESCU,CEL ACUZAT SI HULIT PENTRU ...SUTE DE

CAZURI DE ...AVANTAJE NECUVENITE-INITIATORUL ACESTUI

DEMERS,ESTE PUR SI SIMPLU REFUZAT!

unde sunt aplaudacii?

in urma reformei statului vad ca pedelacii nu se mai omora sa il sustina pe base si amanta sa udrea impotriva poporului roman

Ce chestie, lumezeanu mai rau ca jurnalul national

care e orice, dar nu pro-Basescu.
Ce scriu astia anti_basescu:
"Anterior, Curtea Constitutională a analizat vineri proiectul legii de revizuire a Constitutiei, ajungand la concluzia că primele 61 de articole sunt constitutionale, conform anuntului făcut de presedintele ***tii din Romania, Augustin Zegrean. Decizia a fost luată in unanimitate de către judecători, iar dezbaterile vor fi continuate si astăzi.

Presedintele Romaniei, Traian Băsescu, va trimite Parlamentului decizia ***tii, impreună cu proiectul său de revizuire a Constitutiei, iar forul legislativ va lua decizia finală."
Deci ieri au aprobat tot, iar azi s-au impiedicat cand a fost vorba de averi, de unde provin.
He-he, ce chestie.

ATENTIE CE PARTADOX,TOTI USLASII ACUZA PUTEREA

DE MANEVRE FINANCIARE.

VINE BASESCU SI INCEARCA MODIFICAREA LEGII SI PERCEPTIEI

DESPRE CORUPTIE,SIGUR DORITE DE 80% DINTRE ROMANI,IAR CCR

SE OPUNE!SI ACUM ACEIASI USLASI SUNT FERICITI.....????

SPER SA VINA CURAND BASESCU SA CEARA LAMURIRI!

ce slalrii au pedelacii la CNADNR

ha ha ha
lipitorii de afise au cu +75%

pppictorieeeeeeeeeeeeeeeeeee

am inpinsssssssssssssssss

daciada, dragobetea mea, iti multumesc ca esti langa mineeeeee

am pen sula in mana, pregatesc cate o pictura pentru fiecare membru CCR
este o pictorie a noastra, a socialistilor!
ieri vantu, azi constitutia, suntem pe cai mari
maine e sambata, nici o emisiune TV, mergem la sauna

basescu vanzator de tara

betiv..
umbla dupa femei
chior
bolnav cu glanda
securist
fiu de comunist
secretar de stat in guvernul lui ceausescu
a dat ministere pe mana amantelor sale

mihaileanu..

acolo o ducea base pe udrea?
sau pe boangiu?..sau pe sulfinita?

Pedelacilor, ati luat-o in freza cu tot cu base

CEL VITEAZ SI ATOATE STIUTOR.
POATE DESFIINTEAZA SI curtea constitutionala CA SI ASA A POLITIZAT-O COLORAND-O CU INCOMPETENTI PORTOCALII UMILI SI
Degeaba faceti PE LITERATII,pe sfertodoctii si pe specialistii in drept constitutionl, CA ORICUM NU VA TRECE DE PARLAMENT, CEA CE SI VREA BASINEL CA SA AIBA MATERIAL IN VIITOARELE CAMPANII ELECTORALE.
AUZI PROPUNERE SA NUMESTI IN csm DILETANTI DIN SOCIETATEA CIVILA,NUMITI DE PRESEDINTE 3 SI 3 DE PARLAMENT.
FACI PARLAMENT DE 300 DE OAMENI SI IEI IMUNITATEA DAR O LASI LA CEL BANUIT CA A FURAT FLOTA
PROPUNERILE AU ADUNAT SPAIMELE LUI BASE DIN 6 ANI DE MANDAT.
BINE CA MAI ARE DOAR 4 SI NU SE SIMTE PREA BINE

FELICITARI PRESEDINTELUI!!!

A demonstrat odata in plus ca in ROMANIA, CONTITUTIA LUI ILIESCU, PROMOVEAZA hotia, discriminarea si iresponsabilitatea !!! TOCMAI DE ASTA TREBUIE SCHIMBATAT :(((( :

Omule , ai toate doagele la tartacuta ?

Daca ai o nevasta mai acatarii , vine un oarecare si ti-o confisca , spune ca ai seduso , adica nu ai obtinuto pe cai legale.

Cum adica "Noua" Constitutie e ....

ne-Constitutionala !??
Pai judecatorii aia interpreteaza LUMEA sau SE SUPUN legilor , Constitutiei insesi !??

Frate , astia nu se lasa deposedati de ceea ce au furat pana acum .
Cate banci au distrus ?
Cate intreprinderi romanesti au vandut pe 1 leu-tramvai ?
Cate Caritasuri au facut si i-au saracit pe oameni bagandu-i in pamant !??

Institutia turului .
Sa dea Legea , sa o aprobe ROMANII si astia se supun sau zboara de acolo !

Ingrijorare in Parlamentul European

Basescu ia lumina de la Viktor Orban :)))

Modul nedemocratic si propunerile lui Basescu de modificare a Constitutiei sunt asemanatoare cu noua Constitutiei a Ungariei, care a produs "ingrijorare" in PE.

Romania risca sanctiuni de la UE

Suntem intr-o criza de lideri. O criza a societatii care a zamislit monstri.

Consiliul National Secuiesc critica reorganizarea propusa de UDMR dar prezenta UDMR la guvernare este buna pentru Basescu sin nociva pentru tara, inspirat de acelai apetit dictatorial ca Viktor Orban.

Basescu se agata cu unghiile si cu dintii de scaun. Iar pretextul invocat este - ati ghicit ! - acelasi: lupta pentru salvarea lui :))). Iar cand, strans cu usa, parea ca nu mai are scapare, a gasit un tertip: o remaniere guvernamentala fix de opereta.

Asistam si la Atena la acelasi film prost de la Bucuresti.

era de asteptat ca nr baronilor PDL si USL sa ramina acelasi....

cred ca tiganul Radu Nicolae cu avatarul Vanghele se bucura nespus! aceste lepre politice sunt greu de neutralizat...Nici ierbicidele nici Flit-ul votantilor nu le va veni de hac...ca justitie oricum n-avem si ii doare in cot de justitie mai ales ca sunt mafioti si in CCR si in procuratura cu averi mai ceva ca mafia siciliana...De fapt tot bugetul tarii e jefuit de acesti mafioti din politica si justitie, plus citiva interlopi care sunt afiliati la putere prin spaga grasa...Romanii zic: ce intentii bune la Base si PDL...hai sa-i revotam! Dar MARE GRESEALA! PDL sunt la fel de mafioti ca si USL!!!! ba inca mai mari pt ca au adus tara la dezastru!

Iertare, duomnu Priesiedinte! IERTARE!!!...

Am primit ordinu dumniavoastra sa votam Constiptutia dar a venit prea tarzio!
A venit mai devreme cei doi porci prajiti, 3 damjene de polinka, 3 de vin, 10 lazi de bere, antreuri, prajituri si cele 25 kilo de slana grasa ardeleneasca! Cu usturoi si ceapa si mamaliga! Care can leam mancat am facut toti gaze!
Care leati trimis tot dumniavouastra sa ne simtem bine la Curtea Constipationala si sa votam cum trebe!

Da palinka erea prea tare si neam imbatat! Si neam dezbracat si am dansat goi pe mese! Iulia Antonela Motoc, pretena lu EBA, se mozolea dupa fisete cu unu de la SPP!
Si am strigat gata cu mozolu! Trebe sa votam! Da toti eream beti si am votat aiurea…IERTARE!

NEWS ALERT!

IATA STIMATI ANTIROMANI DIN OPOZITIE,MASSMEDIA SI DE PE

MAIDANELE FORUMISTE CUM ARATA ADEVARATUL TITLU AL STIREI

ZILEI:

CCR: Unele prevederi din noua Constitutie, neconstitutionale. Avizul este consultativ!

Prin urmare retineti,aiureala prin care CCR SE REFERA LA

PROIECTUL DE LEGE PRIVIND MODIFICAREA CONSTITUTIEI si

prin care se doreste

mai departe protejarea coruptilor,este consultativa!

DECI GUVERNUL NU ESTE OBLIGAT SA O IA IN SEAMA!

Sper nici sa nu o ia,pentru ca romanii o detesta!

cineva undeva sa arate un lucru bine facut de pd?

si-au umilit si batjocorit propriul electorat. si aplaudacii lor de pe forum voteaza cu antonescu dar aici sant la munca.noi stim ca multi arunca cu bale numai pt bani si nu din convingere

Multi citesc,putini inteleg,si mai putini cugeta

Adica ,cum ? Constitutia nu este constitutionala.Un proiect de constitutie trebuie sa respecte o alta constitutie anterioara ?In actuala componenta a parlamentului art. 44 al. 8 nu va fi modificat.Doar prin referendul s-ar putea modifica, dar daca validarea va depinde de parlament nu este nici o sansa.Ce nu e clar ?

NU Don Pedro!

Nu e vorba sa respecte o alta constitutie. Este vorbirea daca facem o constitutie democratica cu adevarat sau facem una mai ceva ca a lui Ceausescu (adica de stat nedemeocratic). Domnii din CC apreciaza daca un articol sau altul are iz de democratie sau are iz de dictatura. Daca articolul pare democratic devine si constitutional iar daca pare nedemocratic este refuzat ca neconstitutional. depinde de unde privesti. Ceusescu ar zice ca actuala constitutie este neconstitutionala pentru ca s-a termionat cu rolul conducator al PCR. Cei din CC nu vor ca viitori presedinti sau cei care vor conduce aceasta tara sa se baze ze pe niste articole care au iz mai degraba de dictatura decit de democratie. ce este greu de inteles Don Pedro? Vrei democratie sau vrei dictatura asta este problema!

URAAAA, AM SCAPAT DE DICTATURA

ESTE O ZI MEMORABILA PENTRU ROMANIA, am scapat de dictatura, am fost salvati de dictatura.

Preferam socialismul decat noua dictatura.

Iesiti pe strazi si sarbatoriti libertatea din nou....pana o mai aveti!

Heil!

astia ori sunt prosti ori se fac...

Neconstitutional poate fi doar procedeul de modificare al constitutiei, nu noul text.
Constitutia curenta nu are cum sa constringa textul constitutiei viitoare. Noul text devine constitutional doar daca e aprobat prin referendum, pina aunci e evident neconstitutional. Daca ne-am lua dupa logica lor, niciodata nu se va putea face vreo revizuire a Constitutiei, intrucat nu va fi corecta din p.d.v. al celei vechi. E greu de gandit... Le-a dat apa la moara la uslamisti...

daca esti anti psd de ce ai in poza avion rusesc

joci la doua capete?

Dinozaurii facuti in scoli speciale ,

bagati de alde Iliescu in cele mai importnte functii in stat nu se lasa cercetati la averi .

SA LE CONFISTE !

Asa cum copii romanilor obisnuiti nu au avut poate ce manca , copii lui Voiculescu , ai lui Tariceanu , ai lui Copos , ai lui Tiriac ... ai lui Basescu insusi sa fie cautati la originea banilor .

Sa fie clar pentru toata lumea !

Ce s-a furat ...

SE CONFISCA !

CCR COMPLICE CU BASESCU TRAIAN INCALCA ART.150 DIN CONSTITUTIE

Cortea Constitutionala avea o singura obligatie sa respinga din start proiectul lui Basescu Traian de revizuire al Constitutiei,pentru ca,potrivit prevederilor constituționale, Lege Fundamentală poate fi revizuită de șeful statului la propunerea Guvernului, or, președintele Traian Băsescu a intocmit un proiect propriu, cu ajutorul unei comisii prezidențiale, proiect care susține propria viziune si interesele de grup mafiot ale lui Basescu Traian.

Potrivit prevederilor art. 150 alin. (1) Teza 1-a, Revizuirea Constitutiei poate fi initiată de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului. Asadar, Presedintele nu poate avea singur o asemenea initiativă, el avand o astfel de posibilitate doar dacă primeste un proiect de revizuire de la Guvern. In fapt, in situatia actuală, lucrurile s-au petrecut intr-o modalitate de lucru nefirească. Presedintele Romaniei a intocmit un proiect de revizuire, după infiintarea unei mari Comisii prezidentiale ce a actionat impotriva prevederilor Constituionale.Acest proiect a fost transmis Guvernului care a finalizat un proiect care pare a avea acordul Guvernului. Pare să-l fi avut, pentru că se semnalează in prezent contestatii in cadrul coalitiei guvernamentale .Presedintele putea chiar să restituie Guvernului proiectul cu sugestiile sale, iar Guvernul avea obligatia să-l reexamineze si să-l aprobe in forma finală. Se pare insă că Presedintele stia ce dificultăti va intampina in cadrul coalitiei guvernamentale si a preferat formula actuală. Dar, in aceste conditii se pune problema ce rost mai are demersul său dacă nici in cadrul coalitiei nu are sanse de trecere. Ce sanse va avea in Parlament unde cvorumul pentru adoptare este de 2/3 sau chiar de 3/4 in caz de divergentă?

In acest moment s-a creat un [precedent care atenteaza la principiul suprematiei Constituiei,principiu pentru care Curtea Constitutională este garantul suprem, potrivit prevederilor art. 142 din Actul fundamental,incalcat astazi de CCR.

Mai mult decat atat ,Judecatoarea Iulia Motoc, de la Curtea Constitutionala, a fost numita de Traian Basescu in Comisia de revizuire a Constitutiei! Cat de obiectiv va fi avizul CCR pe proiectul noii legi fundamentale? Iata ca este NUL DE D REPT SI SFIEDEAZA STATUL DE DREPT ROMANESC.

http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/judecatoarea-iulia-motoc-de-la-curtea-constitutionala-a-fost-numita-de-traian-basescu-in-comisia-de-revizuire-a-constitutiei-cat-de-obiectiv-va-fi-avizul-ccr-pe-proiectul-noii-legi-fundamentale

Tarile membre ale Uniunii Europene au dreptate,Romania lui Basescu Traian si a gruparii de crima organizata PDL-iste NU ESTE STAT DE DREPT,SEPARAREA PUTERILOR IN STAT ESTE DISIPATA.

SECURISTII LUI BASESCU SUNT UN PERICOL NATIONAL,

Constitutia Romaniei este contrara intereselor criminal-mafiote PDL-UDREA BASESCU BOC?

dragnea , vantu@catalin voicu, vanghelie@chuky

apel catre postacii usl:sorin ovidiu vantu a primit bilet de voie si a iesit din tubulatura.judecatorul care l a eliberat si a motivat decizia:vazand cata foame aveti in voi ,dragi postaci usl, judecatorul a decis-vante v a fi eliberat ptr a-si hrani postacii aflati in sevraj.deci mai baieti..sus batista si fuga la vantu.va da papa asa cum va place "prin batista" :))ps.nu l sugeti tot pe vantu ca tre sa se intoarca sa l hraneasca si pe voicu, si pe sindicalistul petcu.si lasati l pe chuky sa suga primu fara batista.nu de alta dar o ia razna porumbacu fara o "proteina " buna!

OPREA GABRIEL FACE PARTE DIN ECHIPA CATALIN VOICU,

In acest moment seful mafiei PSD -iste este umplutura parlamentara nelegitima a securistului Basescu Traian.
ASrestarea lui Catalin Voicu a acoperit o crima economica savarsita de seful mafoiei PDL--UNPR-iste Oprea Gabriel.Dovada ?Catalin Voicu nu a fost inca judecat pe fond,el ramane cuminjte in arest preventiv de un an de zile.Voi gorilele PDL-iste nu puteti diloga civilizat?

Sah sau Poker, This It's the Question

Sunt jocuri ale minti, sah-ul daca sti sa-l joci ai doua sanse, castigi sau remiza, in cea ce priveste jucatori de poker, trebuie sa invete sa numere "cartile", abia dupa isi asuma riscuri de castig, Base are clasa si da inca o data Sah mat cu "popa" de caro.

P.S
Merge si cu regina, doar daca nu merge cu "cocosul" la vedere

ciocoii usl

uite asa ne fura "secuii" tara http://www.hotnews.ro/stiri-8923468-exclusiv-comisia-europeana-alte-2-milioane-euro-vor-trebui-rambursate-romania-urma-unor-contracte-semnate-tot-cristian-rizea.htm. 'ue usl!

DESI ESTE AIUREA SI SE DORESTE IN CONTINUAREA PROTEJAREA ILICITULUI

BASESCU A OBTINUT O VICTORIE CLARA IN INTIEREA REFORMEI

CONSTTITUTIEI!

FELICITARI!

 

basescu a vandut Romania!

si ii vine randul la plutonul de executie alaturi de amanta lui

ia ti batista

si fa o clanta la nea vantu ca esti in sevraj rau de tot

PROTI GORILA PDL-ista ,NU-I TREABA EI CONSTITUIA TARII,

Chiar daca PDL-UDREA BASESCU BOC a distrus in tara scara de valori ,exista totusi o limita a manifestarilor subumane,acestea nu pot fi admise nici macar pe ziare.com

Tot talharia securisto-comunista a democratiei originale Iliescu-KGB

ramane constitutionala.

 

rabdare, va fac o constitutie pe-o mie de ani

sa mananc pe ziua de azi ...
daca vreti o fac pe 3000 de ani evolutie tehnologica.
gratis.

 

o constitutie asa..precum constitutia lui udrea

ha ha ha
da..sa fie base si amanta lui vesnici la cotroceni

OFTICA DAUNEAZA GRAV DEMOCRATIEI !!!!

Ce te face sa crezi ca toate cele spuse de la Cotcodaceni sunt constitutionale?!?!?!?
Nu exista partid din istoria Romaniei care sa fii scos pe banda rulanta atitea chestii neconstitutionale !!!!

oftica e un principiu

pentru spirite constitutionale

la subiectul asta sper sa fie vreo 70 de comentarii !

--------------

 

ce subiect? usa nevestei tale?

doar 70??? te inseli amarnic

vand constitutii

merg in luna.
la intoarcere aleg nevasta.
se intelege: pe luna vand constitutii.
sa fiti sanatosi si marginiti .

CUM DE AU INDRAZNIT SA SE OPUNA VOINTEI LUI ZEUS !!!!!

Constitutia lui Basescu, neconstitutionala,o palma pentru presedinte !!!!!

 

basescu si udrea impreuna in mihaileanu??

oare acolo o ducea base pe udrea?

Lovitura cu efect intarziat

Asteptativa la reactia publicului, care o sa iasa la vot in numar mare la aceste alegeri, Base a inceput deja "campania" mai precis prinderea vrajitoarelor, ma tem ca tot ce fac "Uslasi" e in zadar, toate aceste reactii nu fac alceva decat sa-i dea castig de cauza, iar o sa iasa pe sticla si o sa planga cu lacrimi de crocodil, ca el a vrut sa "faca", dar vedeti dumneavoastra sunt cei de la PSD care inca tin fraieiele.

P.S
Vin ai nostri, pleaca ai nostri, noi ramanem........asa cum ne stim.

No offence

Normal..cand e vb de averi ))

oricum, acel punct poate fi modificat pana cand o sa le convina baronilor.
paguba-n ciupoerci.
Insa asta nu are nimic de-a face cu Constitutia in sine.
Brasove si manipulari marca - ziare.com.
Este vb doar de un punct care nu este considerat constiotutional.
Restul sunt toate ok.

Iar presedintele CCR a declarat deja ca ceea ce decide la ora asta CCR nu este nicio obligatie pt presedinte.
Proiectul merge mai departe si ramane la latitudinea Parlamentarilor daca accepta sau nu acele puncte.

Asa ca, sa fiti sanatosi. modificarea Constitutiei merge mai departe. Poate ca vor fi schimbate 2-3 puncta.
Nimic neobisnuit.
Dar asta nu impiedica absolut deloc actiunea de modificare.
Tocmai de aceea Basescu a trimis proiectul la CCR ca acestia sa faca modificarile de rigoare.
Si in functie de acele modificari, proiectul isi va continua mersul.

 

Manipulare abjecta!

De fapt Lumezeanu se bate in comentarii cu Leca.
Nu-i intereseaza adevarul pe niciunul dintre ei.

Ieri seful CCR a declarat ca dupa ce s-au citit 80% din propunerile de modificare , toti cei 9 judecatori au declarat ca totul este constitutional.

Dar ieri, Lumezeanu a tacut chitic, n-a scris niciun articol cu titlul:
"Constitutia lui Basescu este constitutionala"

Astazi insa, cand judecatorii au gasit un punctulet cu care nu sunt de acord, si poate chiar au dreptate, Lumezeanu imediat a trantit un titlu apocaliptic ca:

"Constitutia lui Basescu nu este constitutionala".

Domnule Lumezeanu, chiar nu iti este rusine?
Chiar deloc?

Pai nu e de mirare ca ai ajuns un biet "colaborator" la Ziare.com.
Cu asemenea titluri si articole, cine altcineva sa te bage in seama si sa te ia in serios? )))

de fapte sti un sarac fustrat ca base are amanta

si bani
esti fustrat ca nu ai ce face decat sa il adulezi pe base cui amanta sa
iar tu nu duci nimic acasa..esti un sarac

Despre "logica" USLasilor )))))

Acum ceva vreme, toti USlasii turbau de furie ca de ce deputatii Ridzzi si Pasat, amandoi de la PDL, nu ajung dupa gratii!
Erau plini de spume, indignati si revoltati!

Astazi, aceiasi USlisti, bat din palme si sar in sus de bucurie ca Parlamentarii isi pastreaza imunitatea in fata legii.

Trageti voi concluziile )))))))))))

porumbaco,ai auzit de magistrati?

....de cei profesionisti, care au obligatia sa dovedeasca temeinic averile ilicite, nu asa cum fac procurorii corupti ai DNA-PDL-ului care considera licite averile ilicite,astfel dovedite ale Udrei,ale lui BASESCU SI ALE TUTUROR PDL-lor.

sugativa mica

esti rodica stanoiu?sau ana pauker zisa si noryk nikolay?ministru porno ,liberalu pacurariu,iti mai unge clanta cu mehlem>?

 

PORUMBACA DA DOVADA DE PARANOIA PDL-ista,

Se pare ca insuccesul PDL-lor de a ma cumpare9mi s-au oferit bani.am dovada) ,de a ma intimida, de a ma teroriza si de a ma speria i-au adus deja in stare de paranoia.Atat eu cat si colegii mei ne bucuram de respect si recunostere profesionala inclusiv in U.E .Munca nopastra a contribuit putin ,dar clar si argumenatt la aflarae criminalitatii si infarctionalitatii PDL-iste.
Exprimarile porumbacei sunt exprimarile unei primate needucate, disperate, PDL-iste care impune mahalagisme pe acest site.

intre ele primitivele PDL-iste se gratuleaza cu epitete de fato, panaramo si alte cuvinte ce numai printre gorilele imorale ale Udrei Eelna le poti auzi.

Jos cu Curtea Corupta

Aici ce nu este constitutional e Curtea care trebuie desfintata definitiv iar in locul ei trebuie gasit ceva ce sa fie corect si de necorupt.

 

Pai

cine se teme cel mai mult de prevederile articolului 44, alineatul 8? Ati ghicit.

nu ma tem decat de..unguri

ha ha ha

Caracterul licit sau ilicit nu se prezuma

Caracterul licit sau ilicit al unei averi, nu trebuie sa se prezume de nici o Constitutie. Caracterul licit sau ilicit al unei averi este stabilit de "faptele" prin care a fost dobandita, la fel cum si caracterul omului este stabilit de faptele lui.

In orice stat de drept, institutiile abilitate pot si trebuie sa fie lasate in mod firesc sa "vada faptele", prin care s-a dobandit o avere, singurele care pot arata caracterul licit sau ilicit. Numai in Romania, caracterul averilor se prezuma a fi licit, fara a fi mai intai cunoscute "faptele" prin care s-au dobandit!
De ce oare?

Ca de exemplu partidul unic. Adica PDL.

.

e visul suprem al lui base

sa conduca el singur cu udrea

@Rocky

- unde , in scumpa noastra patrie ?

 

 

@ george61

Sunt convins ca si INTERLOPI de la CCR s-au sufocat de deciziile neconstitutionale luate de DICTACHIOR prin argatul BOC...
In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???

base si udrea traiesc bine

poporul saraceste!
ai vazut ce casa are eba la paris?
pe banii cui? nu cumva din traficul de droguri desfasurat de famiglia basescu-bercea?

Parerea mea...

Kiatra-Neamt, personal consider ca tu esti platit sa postezi, tu nu esti in stare sa ai o opinie personala si sa gandesti. Sincer sunt satul de tine si de aberatiile pe care le postezi. Nu stii decat sa injuri..., fara a demonstra nimic.
E clar ca aceasta constitutie este ok.
E clar ca infiintarea unor judete mai mari este ok(ma refer la propunerea lui Basescu).
Dar mai stii ceva Kiatra? Nimic din aceste propuneri nu vor trece. Interesele sunt prea mari ca sa se faca ceva bun in tara asta. PSD si PNL sunt mai corupte ca PDL(care nici el nu este usa de biserica), iar pe UDMR ii doare in cot si de unguri si de romani. Totul se reduce la bani. Sunt prea multe interese, de 20 de ani se fura non stop in Romania si nu va exista nici un interes sa se modernizeze Romania. Modernizarea ei inseamna inchisoare pentru cei care au furat si fura...
Nu il simpatizez pe Basescu dar vad ca este singurul care propune o schimbare reala(poate o face ca stie ca nimeni nu o vrea si nu va trece niciodata). Sincer iti spun Kiatra ca daca PSD voteaza aceasta constitutie si accepta aceasta impartire a tarii, desfiintand actualele judete pline de corupti voi vota cu cu draga inima USL la alegeri.

kiatra se scrie cu pietroaie

comert - aveti ?
pupezi - slava domnului !
cuci- de tate felurile !
lacuri pentru dracarii - avem !
prepelegi - aveti ?
facem rost.
stati cuminti.
tribunale aveti ?
abia le daramam .
ivan turbinca facea o vizita incognito sa vada de s-o ouat a lui pupaza.
da astia de la racnetul carpatilor i-o luat-o
inainte

Georgica

nu fi kiatra! CCR s-a vandut ticalosilor usloi! Oricum nu mai au mult de trait. Desfiintarea acestei porcarii este spre binele tarii!

ce se oftica astia ca au icneput

sa ii dea peste bot lui base

pemtru andrei plesu

va place tavarisci ?

 

Nu e nimic, Rezolva baieti !.

Restul e constitrutional. E bine.

 

da toarsu"

da' stii *** ce-i mamina ?
iorga un golan stia.
alina ce faci cu manastirile ?
vei fi protejata.
urmeaza marea de urdzici.
romania cumpania.

vand constitutii

natiunilor care au ca principiu libertatea
si drepturie omului

 

La piata cu vanzareile,domnule.

Nu pe forum,caci platesti vama, pentru comert neautorizat. Ai spatiu de inchiriat pentru reclame pe ziare.com.

mersi, oricum asculatam Luna 11

stiti,americanii au fost in luna si n-au schimbat constitutia.

nu dau scump Binele

nu inseamna ca il veo dobandi ieftin

bre eleanu, cum adica "americanii au fost in luna"

??????? poate au aterizat PE luna!
unii rai spun ca nu au fost nici pe luna. pai daca intrau in dansa, nu se facea praf si pulbere? luna e acolo, intacta, despre tine si trustul "intact" nu zic nimic...poate suntei "intacti"...de cand ati intrat in luna...

Gandire de militian!

Nu integ proiectul de revizuire a Constitutiei a fost declarat neconstitutional.asa cum incearcă să manipuleze tonomatele,ci unele articole care,functie de motivarea judecatorilor,vor putea fi sau nu reformulate!
Ciudat este faptul ca tocmai articolul care vizează modul cum s-a dobindit averea este declarat neconstitutional!Adică ...si ce dacă am furat,oricum tu,procuror,nu vei putea demonstra!
Concluzia este că romanii isi vor putea lua gandul de a vedea cum prăduitorii statului vor putea răspunde cu averile pentru prejudiciul cauzat!
Si cat de tampiti sunt americanii cand ii ăntreabă pe cetăteni cum si-au dobandit averile,cerindu-le,ce tupeu, documentele care să ateste acest fapt!

 

Oare declaratiile de avere

ale "boierilor" de la Curtea Constitutionala, sa ofere o explicatie? Imi aminteste de poveste cu reducerea veniturilor bugetarilor: "NOI NU"!

miytyi debitezi numai ineptii bolsevice

Ceea ce tu sperai sa vezi a fost inventat de bolsevici, complet opusul prezumtiei de nevinovatie. Uite un exemplu:
Vine la tine politia, te aresteaza, te baga la zdup nu 24 de ore ci 48 ore iar apoi procurorul te acuza ca tu ai furat. Ce? Sa zicem izmenele de pe tine. Si procurorul nu aduce nici o dovada. Tu trebuie sa iti dovedesti nevinovatia. Din pacate, tu ai aruncat, ca un neglijent ce esti, bonul de casa, de aceea vei intra in puscarie pentru furt. Ia zi, iti mai place? Pentru ca nu va scrie in constitutie ca aceasta lege aberanta se aplica doar marilor bogatasi iar celor sarantoci, ca tine, nu se aplica pentru simplul motiv ca legea se aplica oricarui cetatean din tara asta.
Inainte de a posta, nu ar fi mai frumos sa mai si gandesti?

In orice stat democrat, civilizat, exista prezumtia de nevinovatie, adica procurorul este obligat prin lege sa dovedeasca ca tu esti vinovat, sa stranga probe indubitabile care sa-i sustina spusele. Ca altfel, ne trezim in epoca comunista sau a oricarui dictator de prin Africa unde cetateanul, fie bogat sau sarac, este expus abuzurilor.
Revenind la noi, cu masura asta demagogica si profund antidemocratica, baseku tocmai a vrut sa organizeze o mineriada care sa instaureze dictatura bunului plac.

---

Atata timp cat vrei sa schimbi constitutia este evident ca orice articol schimbat este contrar celui omolog din constitutie, deci neconstitutional. In constitutie scrie ca caracterul licit al averii se prezuma. Acum este evident ca daca vrei sa schimbi si sa zici ca averea nu se mai prezuma judecatorii pot zice ca acest articol incalca constitutia actuala care zice ca se prezuma. In felul asta inseamna ca niciodata nu putem schimba ceva din constitutia asta. Doar dictatura.

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor