Deputat PNL: Amendamentul cu casatoria intre "un barbat si o femeie" a generat o discriminare

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 13:01
1039 citiri
Deputat PNL: Amendamentul cu casatoria intre "un barbat si o femeie" a generat o discriminare
Foto: thefeministwire.com

Deputatul PNL Alina Gorghiu anunta ca parlamentarii vor relua discutia, saptamana viitoare, asupra amendamentului constitutional prin care casatoria este definita ca uniunea intre "un barbat si o femeie". "S-a generat o discriminare", sustine Gorghiu.

"Va marturisesc ca am fost unul din cei trei parlamentari din Comisia de revizuire a Constitutiei care s-au abtinut de la votul acestui amendament, cu un motiv foarte clar: eu n-am sa spun ca societatea romaneasca este pregatita sa reglementeze casatoriile intre cupluri de homosexuali, dar in acelasi timp nu vad de ce am introduce o reglementare care inseamna un pas inapoi fata de textul actual aflat in Constitutie si anume faptul ca aceasta casatorie este uniunea dintre soti.

Pe de alta parte, avem mai mult decat suficient reglementat acest lucru in Codul Civil si atunci nu mi se pare firesc sa ridicam la grad de principiu constitutional aceasta formulare si sa mai si discriminam pe deasupra, pentru ca din punctul meu de vedere, s-a generat o discriminare", a declarat Alina Gorghiu.

Casatoriile gay, interzise prin Constitutie: Nimeni nu s-a opus in comisie

Ea anunta ca amendamentul va fi repus in discutie marti, saptamana viitoare. De altfel, deputatul PNL considera ca formula actuala, in care se prevede ca familia este bazata pe casatoria intre "doi soti", este foarte buna.

"Este o formula uzitata la nivel european, este o formula care n-a generat nici un fel de polemica in societatea romaneasca. Ideea de soti este cat se poate de normala si fireasca, nu stiu de ce pana acum cuvantul 'soti' nu a deranjat pe nimeni in Romania, dintr-odata ideea de 'soti' deranjeaza. In Codul Civil in schimb se spune foarte clar ca aceasta casatorie nu se poate realiza decat intre un barbat si o femeie", a adaugat Gorghiu.

Ponta, in dezacord cu Antonescu: Nu trebuie sa punem in Constitutie o multime de interdictii

Amendamentul potrivit caruia familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie" a fost aprobat cu sustinerea PNL si a presedintelui Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu. PSD a anuntat ca se opune, Victor Ponta sustinand ca "nu trebuie sa punem in Constitutie o multime de interdictii".

Citeste mai multe despre Gorghiu: Amendamentul constitutional privind familia a generat o discriminare; va fi rediscutat marti pe site-ul RFI.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Alina Gorghiu casatorii gay, #Alina Gorghiu Constitutie, #Alina Gorghiu PNL , #constitutie