Forumul Constitutional: Criza de bani si timp. Se cauta sponsorizari bancare

Joi, 28 Februarie 2013, ora 21:12
2714 citiri
Forumul Constitutional: Criza de bani si timp. Se cauta sponsorizari bancare

Cristian Parvulescu, coordonatorul Forumului Constitutional, organism care va ajuta comisia speciala a Parlamentului sa modifica Constitutia, cauta sponsorizari de la banci pentru ca aceasta entitate sa-si poata desfasura activitatea in conditii optime".

"O sa incep sa vizitez bancile pentru niste sponsorizari", a spus Parvulescu pentru Ziare.com, adaugand ca spera ca cei care le conduc sa inteleaga importanta proiectului.

"Singura finantare, cea pe care Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile o obtine pentru dezbaterile tematice. Speram sa mai obtinem niste bani pentru dezbaterile teritoriale", a mai spus presedintele Asociatiei Pro Democratia.

Protestatar anti-Basescu, coordonator pentru modificarea Constitutiei

El a dezvaluit ca Forumul Constitutional va primi ceva ajutor logistic de la Parlament, in conditiile in care va putea folosi sala "Alexandru Ioan Cuza", li se vor pune la dispozitie telefoane, iar site-ul forumconstitutional.ro e gazduit de site-ul Parlamentului, insa va trebui revitalizat pentru a fi folosit. Pe acest site, a mai mentionat Parvulescu, vor fi si dezbateri virtuale pe marginea Constitutiei.

Daca vor exista resurse financiare, Forumul Constitutional va face si o cercetare sociologica foarte ampla in privinta Constitutiei.

Criza de timp

Cristian Parvulescu spune ca timpul pentru realizarea unui raport al Forumului Constitutional e unul foarte scurt, pana pe 15 mai, si ca spera ca acesta se poate prelungi, iar ca prima varianta a propunerilor de modificare va aparea in aprilie.

"De saptamana viitoare sper sa producem ceva, speram sa organizam si dezbateri in Bucuresti si alte cateva localitati (...) la jumatatea lunii aprilie sper sa avem o intalnire a coordonatorilor academici si sa avem un prim draft al Constitutiei. Sper saptamana viitoare sa avem primele dezbateri pe platforme, mai ales pe cele de mediu, care sunt in numar de doua", ne-a declarat Parvulescu.

Se bazeaza pe studenti

Coordonatorul Forumului Constitutional spune ca se bazeaza pe voluntari, in numar de 100 pana acum, mai ales studenti, carora doreste sa li se recunoasca munca depusa ca perioada de practica de catre facultatile de care apartin.

"Toate pozitiile sunt voluntare, nu exista remuneratie, va arata si societatea civila daca are capacitatea de a face fata", a subliniat Parvulescu.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Cristian Parvulescu bani Forum Constitutional, #Cristian Parvulescu sponsorizari Forum Constitutional , #constitutie