Gheorghe Piperea: Constitutia nu trebuie sa devina o sursa de santaj politic

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 13:56
1373 citiri
Gheorghe Piperea: Constitutia nu trebuie sa devina o sursa de santaj politic

Avocatul Gheorge Piperea considera ca proiectul oficial al Guvernului si al Presedintiei de modificare a Constitutiei "este doar unul din mai multe posibile" si avertizeaza ca aceasta initiativa este mult prea importanta pentru a fi folosita "ca levier politic".

Piperea aminteste ca proiectul de modificare a Constitutiei intereseaza intreaga societate si nu poate fi tratat ca o "nota de subsol".

"O Constitutie nu poate fi tratata ca nota de subsol, adica pusa pe lista de puncte de bifat, in aceeasi procedura cu cea de alegere a functiilor de reprezentativitate a comunitatilor locale. Constitutia este prea importanta pentru a fi 'rezolvata' de o comisie prezidentiala si de o hotarare de guvern.

Constitutia intereseaza intreaga societate, precum si urmatoarele 2-3 generatii, asadar a confisca acest proiect si a-l utiliza ca levier politic si electoral al unei singure forte politice, cu ignorarea celorlalti vectori sociali, este cel putin inadecvat", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, membru al Comisiei pentru o noua Constitutie, constituita la initiativa Fundatiei Horia Rusu.

Fundatia Horia Rusu avertizeaza ca intentia lui Traian Basescu de a propune un referendem pentru revizuirea Constitutiei in ziua alegerilor locale din 2012 reprezinta o noua manipulare a opiniei publice.

"Proiectul oficial al Guvernului si al Presedintiei este doar unul din mai multe posibile. Mai mult decat atat, este si criticat, in rarele cazuri in care a fost discutat, caci, in general, a fost ignorant, ca fiind neserios", mai spune Gheorghe Piperea.

Fundatia Horia Rusu afirma convingerea ca adoptarea unei noi Constitutii, adecvata realitatilor si traditiilor romanesti, nu trebuie sa devina o sursa de santaj politic si mediatic si ca o Constitutie trebuie sa fie redactata si adoptata temeinic, fara graba, sa porneasca de la principii care sa dureze in timp si sa dea stabilitate societatii.

(L.S.)

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gheorghe Piperea, #Piperea Constitutie, #Piperea modificare Constitutie, #Constitutie santaj politic , #constitutie
Comentarii
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
da mai pipera asa e toti is niste papagali si comisia prezidentiala si guvernantii,numai TU si a ta ceata sinteti capabili sa emanati o noua costitutie