Nervozitatea lui Victor Ponta este de inteles (Opinii)

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 09:40
7131 citiri
Nervozitatea lui Victor Ponta este de inteles (Opinii)
Foto: Arhiva

Este de inteles nervozitatea lui Victor Ponta dupa ce presedintele Traian Basescu a expus natiunii viziunea sa asupra revizuirii Constitutiei. Tineretea nu i-a dat forta de a-si stapani revolta fata de faptul ca seful statului a aruncat multimii cateva halci de carne: averea nu se mai prezuma a fi dobandita licit si inunda nasurile cu praf de puscarie, Parlamentul va fi tuns, iar alesii nu numai barbieriti, ci si in pielea goala, fara imunitate.

Cum nu e prost, presedintele PSD a realizat intr-o secunda unde se va duce discursul public de-acum. Precum si ce va insemna pentru Opozitia care se pregateste sa comande dubluri la cheile Puterii sa se impotriveasca gustului publicului pentru lupte cu gladiatori, unde aia care sfarsesc infipti in sabie sunt imbuibatii.

Mai asezat, dand impresia ca din astea, electorale grele, el a halit cateva la viata sa, deci nu mai inghite nemestecat, a fost Ion Iliescu - "o diversiune", "politizarea actului de revizuire". Dar si Mircea Geoana - "siretlic electoral prestat cu talent", "miscare inteligenta", - care a avut aceeasi viziune ca si Ponta, dar a gasit forta, intelepciunea sa se incoloneze in trendul popular - "unele modificari sunt interesante, este nevoie de limitarea dramatica a imunitatii parlamentare".

Dar nu configuratia propunerilor lui Traian Basescu reprezinta upercutul - un upercut in doi timpi. Era previzibil ca, la un asemenea nivel de asteptare populara, sa bage ceafa moca la macelarie. Ci (timpul unu) povestea cu disponibilitatea de a renunta la o bucata de mandat, ca sa nu mai umble creanga romanii la urne in fiecare an (si marmota invelea ciocolata in staniol). Ca daca tot nu are PD-L locomotiva, doar cateva mocanite pe rumegus, de ce sa nu capete una?

In plus, perspectiva de a scapa de Traian Basescu inainte de expirare poate nauci si mai tare mintea lui Crin Antonescu, care adoarme cu papusi voodoo sub perna. Care presedinte PNL este posibil sa fie dispus, intr-o varianta, sa negocieze propunerile de revizuire, daca scenariul ofera duioase melodii suprapuse halucinatiilor cu el la Cotroceni peste trupul lui Basescu trimis la ocna.

Sunt foarte curios cum va suna replica presedintelui liberal, care dupa desfasurarea de giumbuslucuri a sefului statului a experimentat, probabil, cateva ore de ghidusii lingvistice. Cu siguranta, USL va aparea pe scena cu o contraoferta menita sa zapaceasca.

Daca sefii Opozitiei nu-si vor pierde complet ratiunea, construita in jurul ideii da romanii il detesta profund pe "dictatorul Basescu", nu vor anunta ca-si doresc un presedinte ales de Parlament si un Legislativ compus din doua camere, preferintele lui Antonescu. Care Antonescu, pregatindu-se pentru intaia demnitate a statului, va fi un presedinte mai protejat, adica exact statutul pe care-l contesta pentru Traian Basescu (timpul doi).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Constitutie modificare, #Victor Ponta Basescu constitutie, #Opozitie modificare Constitutie Basescu , #constitutie
Comentarii