PDL ramane in comisia Constitutiei, dar nu exclude boicotul referendumului

Joi, 13 Iunie 2013, ora 18:02
1375 citiri
PDL ramane in comisia Constitutiei, dar nu exclude boicotul referendumului

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca democrat-liberalii nu isi vor retrage reprezentantii din comisia pentru modificarea Constitutiei, asa cum a facut PP-DD, insa acuza "dictatura majoritatii USL".

"Deocamdata, nu e o solutie sa te retragi din comisie, trebuie sa-ti sustii propunerile, sa-ti spui parerile. Daca te retragi, nu faci altceva decat sa nu lasi liber niciunei opinii, eu nu sunt pentru astfel de manifestari. Trebuie sa ne batem in comisie, sa avem argumente, sedinta e publica si argumentele noastre sunt auzite de publicul larg. Daca nu te duci, e ca si cum ai fi de acord cu ce se intampla acolo. Noi ne spunem punctul de vedere si asa o sa facem si in plen", a spus Toader pentru Ziare.com.

El spune ca USL desconsidera total opozitia, cum a facut si in desemnarea membrilor in consiliul de administratie al ASF, unde nu a intrat niciun reprezentant al PDL.

"USL face o "dictatura a supermajoritatii", care se va intoarce impotriva lor, considerand ca ce e acum va fi perpetuu. Trebuie sa-si asume ceea ce fac. Daca in Constitutia din 2003, la revizuire, care nu putea sa treaca fara punctul de vedere al PD-ului de atunci, si ne-au acceptat amendamente, Emil Boc fiind unul din cei mai activi parlamentari, acum, atat timp cat au aceasta supermajoritate, ne desconsidera total, asa cum ne-au desconsiderat la repartizarea diferitelor consilii de administratie, unde nu ne dau niciun fel de loc, cum a fost la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Ei au spus ca noi (guvernarea PDL-n.red) am abuzat de o majoritate care a fost foarte fragila. Ei nu abuzeaza, calca totul in picioare", a completat deputatul PDL.

Vor boicota referendumul?

Mircea Toader spune ca PDL ia in considerare si varianta de a boicota referendumul pentru revizuirea Constitutiei, dar ca o decizie va fi luata mai tarziu.

"Vom stabili la momentul respectiv, sa vedem daca e acceptata contestatia noastra la Curtea Constitutionala. Avem si o astfel de idee in minte, dar o strategie va fi stabilita de Biroul Permanent National", a mai comentat Toader.

PDL a facut o sesizare la Curtea Constitutionala, considerand ca stabilirea de catre USL a unui prag de 30% pentru validarea referendumului, contrazice Legea fundamentala. Daca sesizarea va fi acceptata, adoptarea Constitutiei devine foarte dificila pentru USL, care trebuie sa aduca la urne 50% plus unu din totalul votantilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#PDL comisie constitutie, #PDL boicot referendum Constitutie , #constitutie