Razboi intre PDL si USL pe revizuirea Constitutiei (Video)

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 15:15
2099 citiri
Razboi intre PDL si USL pe revizuirea Constitutiei (Video)

Purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, acuza USL-ul ca nu respecta cetateanul si vointa poporului, precizand ca PDL are mai multe obiectii pe care le ridica in privinta modificarii Constitutiei.

Comisia constitutionala a decis, joi, ca Romania va avea maximum 300 de deputati, plus reprezentantii minoritatilor, iar Senatul va reprezenta regiunile.

In replica, PDL, prin vocea Adrianei Saftoiu, acuza ca este ignorata vointa cetateanului si ca nu se tine cont de referendumul din 2009, cand oamenii au spus "da" pentru Parlament unicameral si cel mult 300 de parlamentari.

Revizuirea Constitutiei Traseismul politic nu a fost interzis....din greseala

"Prin faptul ca USL nu respecta rezultatul Referendumului din 2009, dar si prin atitudinea Comisiei fata de solicitarile societatii civile, USL indeparteaza cetateanul de procesul de revizuire. Practic, cetateanul lipseste cu desavarsire din atentia actualei majoritati si USL creeaza imaginea unei Constitutii care nu are in centrul atentiei cetateanul, ci interesele USL, folosind Legea fundamentala pentru a-si regla raporturile de putere", a sustinut Saftoiu.

Totodata, Comisia de revizuire a Constitutiei nu a admis niciunul dintre amendamentele formulate pentru combaterea traseismului politic in cazul parlamentarilor, reprezentantii PSD optand sa se abtina sau sa nu-si sustina amendamentele pe aceasta tema, lucru de asemenea criticat de reprezentantul democrat-liberalilor.

In ceea ce priveste amendamentul liberalilor, care prevede ca "orice persoana de drept public, orice persoana juridica privata si orice persoana fizica are obligatia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, dupa caz, in fata unei comisii parlamentare, in urma invitatiei scrise primita din partea acesteia", este caracterizat de Saftoiu drept "perfid", acuzand ca procurorii ar putea fi chemati in fata Parlamentului.

"In schimb, au fost aprobate amendamente care transforma Constitutia intr-un glosar de norme metodologice pentru aplicarea obsesiilor actualei puteri. De exemplu, amendamentul prin care se propune ca cetatenii pot fi audiati de catre Parlament, amendament pe care PDL il va respinge categoric, e doar o propunere perfida care deschide poarta abuzurilor si incalca principiul separatiei puterilor in stat", a maia cuzat Saftoiu.

Chiuariu: Din ce calitate vorbeste Saftoiu, de traseist?

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, membru in comisia de revizuire a Constitutiei, a dat un raspuns promt acuzatiilor pedelistilor.

"Doamna Saftoiu cand o sa mai mearga la scoala, o sa invete ca procurorii nu fac parte din puterea judecatoreasca. Inainte de a merge la scoala, trebuie sa ne amintim ca doamna Saftoi n-a fost in stare nici macar sa-si duca la capat un mandat pe care alegatorii i l-au dat in 2008, asa ca nu stiu in ce calitate vorbeste. Bine, in afara de traseismul politic, care ii este caracteristic - azi la Cotroceni, maine la PNL, acuma la PDL", a spus Chiuariu, la Realitatea Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Constitutie parlamentari deputati, #revizuire constitutie trasesim , #constitutie