Revizuirea Constitutiei Traseismul politic nu a fost interzis....din greseala

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 09:15
3352 citiri
Revizuirea Constitutiei Traseismul politic nu a fost interzis....din greseala
Foto: Digi 24

Tudor Chiuariu, senator PNL si membru in comisia de revizuire a Constitutiei, a declarat, joi seara, ca amendamentul privind combaterea traseismului politic nu a fost aprobat din... confuzie.

"Aici cred ca a fost o usoara confuzie pentru ca exista un amendament din partea Forumului Constitutional privind procedura de recall, asadar un referendum pentru revocarea membrului Parlamentului care si-a schimbat apartenenta politica, partidul din care a fost ales, si exista amendamentul nostru, al PNL, la acelasi articol, in sensul ca demisia din partidul din partea caruia ai candidat si ai fost ales echivaleaza cu demisia din Parlament sau inscrierea intr-o alta formatiune politica.

Cred ca a fost o confuzie, fiind si spre sfarsitul sedintei, dupa 6-7 ore de discutie, si unii dintre membrii comisiei au crezut ca ne referim la amendamentul Forumului Constitutional cu procedura de referendum de revocare", a declarat Chiuariu la Digi 24.

Totusi, spune el, un alt articol care are acelasi scop a fost adoptat. Acela spune ca grupurile parlamentare se pot constitui numai la inceputul legislaturii si grupuri parlamentare noi nu se mai pot constitui pe parcursul legislaturii.

Cine ii trage la raspundere pe procurori

Senatorul PNL a vorbit si despre faptul ca oricine va putea fi chemat la audieri in fata unei comisii parlamentare, dar a precizat ca acest articol nu priveste procurorii si nici nu se va putea audia un judecator.

"Nu e cu tinta directa catre procurori, dimpotriva, e un principiu democratic, unul sanatos. Nu cred ca vor fi chemati. Acest articol spune, de fapt, un lucru fundamental, care e in alte articole din Constitutie, ca Parlamentul e organul reprezentativ suprem al poporului roman prin intermediul caruia se exercita suveranitatea.

Astfel, cetatenii, de fapt, vor avea un instrument ca sa-i puna pe alesii lor sa ceara informatii si sa poate audia orice persoana din Romania. Atat, sa o audieze, nu face rau nimanui o intrebare. Eu n-am vazut pe cineva sa moara de la faptul ca raspunde la o intrebare sau sa fie vatamat. Nu stiu cine a refuzat sa vina, dar e nesanatos", a continuat Chiuariu, care a fost ministru al Justitiei.

Revizuirea Constitutiei: Familia ramane traditionala, intre un barbat si o femeie

Despre casatoriile intre gay in viitoarea Constitutie

Chiuariu a mai spus ca prevederea votata de comisie si care arata ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie nu inseamna interzicerea casatoriei intre persoanele de acelasi sex.

"Nimeni nu a interzis nimic, practic, ci am definit familia ca fiind bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, ceea ce nu cred ca excede traditiilor noastre. Nu inseamna ca acest articol interzice casatoria intre persoanele de acelasi sex. Nu exista o interdictie expresa in acest sens", a spus el.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amendament traseism politic, #amendament traseism politic confuzie, #traseism politic nevotat confuzie , #constitutie