Traian Ungureanu il acuza de minciuna pe Crin Antonescu

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 19:48
2132 citiri
Traian Ungureanu il acuza de minciuna pe Crin Antonescu
Foto: inpolitics.ro

Criticile lui Crin Antonescu la adresa parlamentarilor PDL care au parasit lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei nu sunt decat "minciuni deliberate", sustine europarlamentarul PDL Traian Ungureanu.

"Criticile domnului Antonescu sunt minciuni deliberate, nu intelege de ce ne-am retras de la lucrari si spune ca amendamentele PDL au fost adoptate. Nu exista asa ceva! Sa dea un exemplu! E clar ca domnul Antonescu face eforturi sa inteleaga ce s-a intamplat in Comisia pe care o conduce si in Parlamentul din care face parte", a spus, miercuri, Traian Ungureanu, conform Mediafax.

Acesta sustine ca PDL s-a retras din Comisia de revizuire si din plenul Parlamentului pentru ca "varianta de Constitutie a USL cere poporului sa voteze la referendum pentru desfiintarea propriei suveranitati".

"Cum vine asta? Vine asa: Antonescu si USL propun o Constitutie care nu include ce au hotarat romanii la referendumul din 2009. Majoritatea USL nu are dreptul sa spuna romanilor: 'Ce ati votat e egal cu zero!'.

USL are suveranitate totala, iar natiunea - suveranitate limitata

Curtea Constitutionala a avertizat de anul trecut ca asa ceva nu trebuie sa se intample. La asta, Antonescu si USL spun: 'Ei, si?'. Rezultatul este o Constitutie in care USL are suveranitate totala, iar natiunea - suveranitate limitata. De asta ne-am retras din Parlament!", a explicat Traian Ungureanu.

Presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, dupa acordarea votului final pe proiectul de modificare a Legii fundamentale, ca atitudinea PDL si PPDD, care au parasit lucrarile nemultumiti de mentinerea bicameralismului, a fost una "jenanta".

Noua Constitutie a trecut de votul comisiei in forma finala - ce urmeaza

Comisia de revizuire a Constitutiei a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" si o abtinere, reprezentantii PDL si PP-DD nefiind prezenti la sedinta.

Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abtinut de la vot.

Reprezentantii PDL si PP-DD in comisie nu au fost prezenti la sedinta.

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat luni vicepresedintele partidului Alin Tise, aratand ca PDL va participa la actiuni in Parlament si in strada pentru a informa cetatenii.

PP-DD a decis in 13 iunie sa isi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat atunci liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu, invocand ca motiv ca dezbaterile sunt "o mascarada", sunt suspendari si razgandiri, proiectul fiind facut in discutii private Antonescu-Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#critici Antonescu PDL Constitutie, #Traian Ungureanu Antonescun Constitutie, #PDL comisie Constututie Traian Ungureanu , #constitutie