TV Ziare.com - Dobre (PNL): PD-L va trece Constitutia racoland parlamentari

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 17:31
1686 citiri
TV Ziare.com - Dobre (PNL): PD-L va trece Constitutia racoland parlamentari

PD-L mai are nevoie de doar 23-24 de parlamentari pentru a face doua treimi din Parlament, a declarat luni, la TV Ziare.com, deputatul PNL Ciprian Dobre, care adauga ca dupa ce se vor face aceste racolari vor fi trecute si modificarile la Constitutie.

Dobre sustine ca modificarea Constitutiei, in sensul trecerii la parlament unicameral, ar putea favoriza instaurarea unui regim autoritar, iar recentele migratii ale parlamentarilor sunt un bun exemplu in acest sens.

"Un parlament mic, cat de mic posibil, poate duce la instaurarea unui regim autoritar. Un bun exemplu este nomadismul politic din ultima vreme. Practic acum PD-L si independentii ar trebui sa racoleze 23-24 de parlamentari si practic ar face doua treimi intr-un parlament bicameral foarte mare", a declarat Ciprian Dobre, la TV Ziare.com, adaugand ca parlamentarii care nu tradeaza, in acest caz, "salveaza democratia".

Parlamentul unicameral nu va fi in stare sa tina piept presedintelui, adauga deputatul: "E greu sa crezi ca Marea Adunare Nationala, sistemul de atunci, avea o superioritate fata de sistemul de acum si un parlament unicameral - camera reprezentantilor -, cum spune domnul profesor Boc, va fi cea care va putea sa tina piept presedintelui. Puterea legislativa trebuie sa tina piept presedintelui si guvernului in interesul celor care i-au trimis acolo", sustine acesta.

PD-L nu va primi insa sprijin de la UDMR, in ceea ce priveste Constitutia, adauga deputatul, care crede ca parlamentul unicameral ar inseamna scoaterea UDMR din viata politica.

"Nu cred ca vor accepta parlamentul unicameral (n.red UDMR), pentru ca a fi introdusi in parlament cu un anumit numar de mandate echivaleaza cu scoaterea din politica a UDMR si cei de la UDMR stiu acest lucru", a declarat Dobre.

UDMR nu renunta

la eliminarea sintagmei "stat national" din Constitutie

Deputatul sustine ca se asteapta la lucruri interesante in comisia de revizuire a Constitutiei si crede ca PD-L va reusi sa treaca modificarile in adunarea constituanta.

"Din membri acestei comisii de revizuire a Constitutiei nu vor migra oameni la indepedenti sau direct la PD-L, dar vor fi lucruri care vor fi respinse de Comisie si vor fi supuse votului adunarii constituante, si in adunare - pentru ca deja vor fi fost racolati 23-24 de parlamentari - propunerile respinse de comisie vor trece", a declarat Dobre.

Deputatul adauga ca, la prima sedinta a comisiei, va cere un termen limita pana la care poate fi dezbatuta aceasta problema, pentru a nu tergiversa procesul de revizuire in vederea unor viitoare alegeri.

Ponta la TV Ziare.com: E periculos sa modifici Constitutia dupa chipul lui Basescu

"La prima sedinta voi cere care este deadline-ul acestei comisii pentru a-si termina treaba, pentru ca nu vreau ca la alegerile locale din 2012 sau la alegerile parlamentare sau prezidentiale din 2014 sa se tina un referendum de aprobare a modificarii Constitutiei si sa fie din nou concomitent referendumul cu alegerile, nu trebuie suprapuse", a declarat Dobre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Ciprian Dobre, #modificare Constitutie, #revizuire Constitutie, #racolari Parlamentari , #constitutie
Comentarii
Poza tudor65
tudor65
rank 5
"Regim autoritar?"
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Ciprian Dobre, inca o dovada ca a fi tanar nu reprezinta automat o garantie ca doresti reformarea Romaniei