ANI nu se lasa: Deputatul PSD Robert Negoita, reclamat la Parchet

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 14:57
4008 citiri
ANI nu se lasa: Deputatul PSD Robert Negoita, reclamat la Parchet
Foto: Arhiva

La o zi dupa ce CCR a declarat doua capitole din legea de functionare neconstitutionale, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre deputatul PSD Robert Negoita, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal.

Conform unui comunicat postat pe site-ul ANI, Agentia s-a sesizat din oficiu in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau faptul ca Negoita ar fi acumulat impreuna cu familia o avere ce depaseste veniturile realizate, majorand in anul 2009 capitalul societatii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane lei.

Robert Negoita a fost informat despre "declansarea procedurii de verificare a declaratiilor de avere si de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare", iar acesta a luat la cunostinta acuzatiile ce i se aduc, in doua randuri, la data de 11.02.2010, respectiv 23.02.2010.

Negoita nu ar fi declarat venituri de 52 de milioane de euro

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si a documentelor transmise de institutiile competente, inspectorii ANI au constatat ca deputatul a omis sa treaca la rubrica "Venituri din alte surse" suma de 183.987.171 lei (cca. 52.880.000 EUR cu TVA), obtinuta in 2008, reprezentand venituri obtinute din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

De asemenea, ANI sustine ca Robert Negoita nu a declarat valoarea reala a soldurilor unor conturi in lei si valuta, prezentate in comunicatul citat, precum si sumele vehiculate in cadrul unor imprumuturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Robert Negoita avere, #Robert Negoita ANI, #sesizari Agentie integritate , #declaratii de avere