Ziare.com

ANI nu se lasa: Deputatul PSD Robert Negoita, reclamat la Parchet

de Camelia Badea
Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 14:57

   

ANI nu se lasa: Deputatul PSD Robert Negoita, reclamat la Parchet
La o zi dupa ce CCR a declarat doua capitole din legea de functionare neconstitutionale, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre deputatul PSD Robert Negoita, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal.

Conform unui comunicat postat pe site-ul ANI, Agentia s-a sesizat din oficiu in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau faptul ca Negoita ar fi acumulat impreuna cu familia o avere ce depaseste veniturile realizate, majorand in anul 2009 capitalul societatii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane lei.

Robert Negoita a fost informat despre "declansarea procedurii de verificare a declaratiilor de avere si de interese, precum si cu privire la drepturile sale de a lua cunostinta de actele si lucrarile dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat si de a prezenta orice elemente justificative pe care le considera necesare", iar acesta a luat la cunostinta acuzatiile ce i se aduc, in doua randuri, la data de 11.02.2010, respectiv 23.02.2010.

Negoita nu ar fi declarat venituri de 52 de milioane de euro

In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si a documentelor transmise de institutiile competente, inspectorii ANI au constatat ca deputatul a omis sa treaca la rubrica "Venituri din alte surse" suma de 183.987.171 lei (cca. 52.880.000 EUR cu TVA), obtinuta in 2008, reprezentand venituri obtinute din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

De asemenea, ANI sustine ca Robert Negoita nu a declarat valoarea reala a soldurilor unor conturi in lei si valuta, prezentate in comunicatul citat, precum si sumele vehiculate in cadrul unor imprumuturi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3441 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca taceai, filozof ramaneai

Pt ca deciziile CCR intra in vigoare NUMAI dupa ce acestea sunt publicate in Monitorul Oficial iar acest lucru poate sa dureze chiar si luni de zile.
Pana atunci legea de functionare a ANI ramane in vigoare, iar agentia are dreptul sa lucreze in continuare, pana la momentul respectiv.

 

 

Patsy Stone

Logica,

Toate mizeriile, hotiile, cacialmalele se petrec sub ochii nostri si nu de ieri, ci de multi ani, iar cei ce le fac ies, pe buna dreptate, la bataie cu voturile obtinute de la ...rrromani! Traim, prin urmare, in mizeria pe care, singuri si nesiliti de nimeni - am acceptat-o sa se instaleze zi de zi la umbra ignorantei, nepasarii, fricii si lasitatii noastre! In acest moment aparte, de avant justitiaro-catusaresc, o neliniste ma incearca totusi: ca nu cumva dintr-o eroare sau din prea mult zel sa fie arestat si domnul Boc, nu mai vorbesc de curatenie generala incepand cu primul om in stat!

 

 

Daca era "OM POLITIC"

trecea la PDL,sau macar la "indipindinti,si scapa.Dar asa s-a gandit numai la afaceri Totusi sper ca pana la urma indiferent de partide,parlamentarii vor invata cantecul"Drumurile noastre toate,se vor intalni vreodata...la Jilava la celula,ca sa vada tara toata.

 

 

@ veni vidi ciuciu

daca taceam ramaneam in neagra nestiinta, asa m-am mai luminat si eu, merci! uite si reglementarea: Legea 47/92
Art.31. - (1) Decizia prin care se constată neconstitutionalitatea unei legi sau ordonante ori a unei dispozitii dintr-o lege sau dintr-o ordonantă in vigoare este definitivă si obligatorie.
(2) In caz de admitere a exceptiei, Curtea se va pronunta si asupra constitutionalitătii altor prevederi din actul atacat, de care, in mod necesar si evident, nu pot fi disociate prevederile mentionate in sesizare.
(3) Dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare constatate ca fiind neconstitutionale isi incetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei ***tii Constitutionale dacă, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept.
Conform ultimului alineat din lege- nu din articole de ziar- dispozitiile neconstitutionale sunt suspendate de drept! Adica exista, dar nu se aplica! Dupa 45 de zile, daca nu sunt modificate, mor definitiv. Ar fi oarecum absurd sa se mai aplice legi constatate neconstitutionale, nu-i asa?

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor