PNL are ministrii cei mai saraci in conturi, PSD pe cei cu cele mai multe case

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 08:37
4219 citiri
PNL are ministrii cei mai saraci in conturi, PSD pe cei cu cele mai multe case
Foto: Arhiva

Declaratiile de avere ale noilor ministri arata ca reprezentantii PNL au mai putini bani in conturi decat cei ai PSD. Social-democratii stau foarte bine si in privinta terenurilor.

PNL are trei ministri care declara ca nu au niciun leu pus deoparte. Este vorba despre ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Apelor si Padurilor, Lucia Varga, si ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David.

Conturile acestora sunt goale, in schimb compenseaza cu alte valori. De exemplu, Daniel Barbu are mobila europeana din secolele XII-XIX in valoare de 40.000 de euro si pictura tot europeana din secolele XVI-XIX in valoare de 30.000 de euro. De asemenea, si Cristian David declara bijuterii si pietre pretioase care sunt cotate la 45.000 de euro.

Insa onoarea liberala este reparata de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, caruia ii trebuie o anexa separata pentru a trece multitudinea de conturi. El a trecut doua conturi relativ modeste, dar adauga ca mai sunt inca zece pagini intr-o anexa care nu apare pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.

La randul lor, pesedistii exceleaza in numarul de case si terenuri. Aproape toti ministrii PSD au cel putin cate un apartament si o casa de locuit, in frunte cu premierul Victor Ponta, care detine o casa de vacanta la Baia de Fier.

Alegeri parlamentare 2012: Ce avere are Victor Ponta

Cele mai multe case le are vicepremierul Gabriel Oprea, al carui partid va fuziona in curand cu PSD. El are nu mai putin de sapte apartamente, case de locuit si case de vacanta, la care se adauga si un spatiu comercial.

Campion in terenuri dintre membrii Cabinetului Ponta este proaspatul ministru al Energiei, Constantin Nita. El are 14 terenuri, intravilane si agricole, in Brasov, Buzau si Braila.

Singurul dintre liberali care incearca sa faca fata pesedistilor in privinta numarului de case si terenuri este ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu. El si-a trecut in declaratie de avere sase terenuri intravilane in Iasi si sase apartamente sau case de locuit.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#declaratii avere ministri USL, #conturi ministri PNL, #case ministri PSD , #declaratii de avere