Revista presei: Dan Ioan Popescu a pierdut "milionul de aur"

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 09:15
2888 citiri
Revista presei: Dan Ioan Popescu a pierdut "milionul de aur"
Foto: ExclusivNews

Dan Ioan Popescu a fost, in 2005, primul demnitar a carui avere a fost verificata. Acum, tot Dan Ioan Popescu este primul politician a carui avere este confiscata, scrie presa centrala de vineri.

Curtea Suprema a decis confiscarea a un milion de euro din bunurile fostului lider PSD, deoarece acesta nu a putut proba provenienta licita a banilor, scrie "Romania Libera".

Scandalul a pornit dupa ce s-a constatat ca veniturile lui Dan Ioan Popescu si ale sotiei erau mai mici decat cheltuielile. Cei doi sustin ca banii provin din vanzarea actiunilor la o firma pe care o detineau, Ital Agency, informeaza "Puterea".

Banii au fost folositi pentru a cumpara noua terenuri, o vila si cinci apartamente, arata "Adevarul", aceasta fiind doar o parte din averea uriasa a familiei Popescu. In perioada 1990-2005, cei doi soti au avut venituri de aproape patru milioane de euro si pe langa proprietati imobiliare mai detin si bijuterii, tablouri si carti vechi.

Decizia de confiscare nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, arata "Evenimentul Zilei".

Romania Libera: Dan Ioan Popescu a pierdut "milionul de aur"

Curtea Suprema a decis confiscarea a aproape un milion de euro din conturile fostului lider PSD Dan Ioan Popescu, deoarece acesta nu a putut proba provenienta licita a banilor.

Scandalul legat de cheltuielile familiei fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu a izbucnit in presa in urma cu sase ani, cand jurnalistii au inventariat averea familiei acestuia asa cum era descrisa in declaratia sa de avere si de interese.

Atunci, s-a observat ca fostul ministru facuse achizitii imobiliare care valorau mult mai mult decat veniturile sale si ale sotiei, arata Romania Libera.

Puterea: Judecatorii confisca averea familiei lui Dan Ioan Popescu

Cei doi invinuiti au pretins ca banii provin din milionul de euro obtinut prin vanzarea actiunilor firmei Ital Agency, in 2001, catre patronii societatii Luxten Lighting.

Din cele 46 de miliarde de lei au fost achizitionate noua proprietati imobiliare, opt terenuri situate in statiunea Azuga si un imobil in Bucuresti, scrie Puterea

Adevarul: Confiscare de avere suspecta - un milion de euro la Dan Ioan Popescu

In perioada supusa verificarii, 1990 - 2005, Dan Ioan Popescu si sotia sa ar fi avut venituri de aproximativ 3.000.000 de euro, insa cheltuielile s-au ridicat la 4.000.000 de euro.

Dan Ioan Popescu a investit bani in noua terenuri in Prahova, Ilfov, Ialomita si Bucuresti, o vila in Azuga si cinci apartamente in Bucuresti, dintre care un apartament situat pe Calea Victoriei l-a pierdut in octombrie 2010, in favoarea lui George Copos. De asemenea, DIP mai detinea un autoturism Audi, bijuterii din argint, din platina si din aur, tablouri (majoritatea mostenite de sotie - n.r.) si carti vechi.

Elena si Dan Ioan Popescu au fost actionari in patru firme. Dan Ioan Popescu nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia Inaltei Curti de a-i confisca aproape un milion de euro in urma unui proces care dureaza de sase ani si la inceputul caruia Dan Ioan Popescu ameninta statul roman cu plangeri la CEDO, scrie Adevarul.

Evenimentul Zilei: Statul i-a confiscat un milion de euro fostului ministru Dan Ioan Popescu

Decizia nu este definitiva, hotararea putand fi contestata in termen de 30 de zile la un complet superior. Totodata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus confiscarea sumei si obligarea persoanele cercetate sa plateasca aceasta suma la bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte, informeaza Evenimentul Zilei.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Ioan Popescu, #avere confiscata Ioan Popescu, #milion euro Ioan Popescu , #declaratii de avere