Victor Alistar castiga o prima batalie cu Agentia Nationala de Integritate

Marti, 04 Mai 2010, ora 15:18
2566 citiri
Victor Alistar castiga o prima batalie cu Agentia Nationala de Integritate
Foto:Arhiva

Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International Romania, a castigat, luni, procesul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce Judecatoria Sectorului 3 a admis contestatia acestuia impotriva unei amenzi de 500 de lei primita de la ANI.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis, luni, sa admita plangerea contraventionala a lui Alistar, sa anuleze procesul verbal de amendare a acestuia si sa il exonereze de plata amenzii. Totodata, potrivit deciziei instantei, ANI a fost obligata la plata cheltuielilor de judecata.

"Sper ca viitoarea conducere a noii ANI sa nu mai raspunda la criticile organizatiilor neguvernamentale cu dosare de hartuire a reprezentantilor societatii civile incomozi. In februarie 2009, in mod public, cu presa de fata, Transparency a ridicat mai multe semne de intrebare privitor la managementul transparentei si a procedurilor ANI.

Ca rezultat, in iunie 2009, agentia a pornit o campanie contra mea. Acum, sper ca rezultatul instantei de fond este clar pentru toata lumea. Daca ANI ar fi luat in considerare acele critici constructive nu ar mai fi ajuns acum cu legea suspendata. Si atentie, criticile nu au venit numai din partea noastra, a Transparency!", a declarat pentru ziuaveche.ro Victor Alistar.

Contestatia lui Alistar impotriva amenzii primite de la Agentie s-a inregistrat, initial, pe rolul Judecatoriei Sectorului 1, instanta care si-a declinat, in noiembrie 2009, competenta in favoarea Judecatoriei Sectorului 3.

Directorul executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar, a depus, in iunie 2009, la Judecatoria Sectorului 1 o cerere de anulare a amenzii pe care a primit-o de la Agentia Nationala de Integritate pentru ca si-ar fi depus declaratia de avere dupa termenul legal.

Alistar a declarat la vremea respectiva, pentru NewsIn, ca amenda este ilegala si nu are niciun temei, pentru ca si-a depus declaratia inainte de a expira termenul legal.

Alistar, anchetat pentru instigare la fals intelectual

Directorul executiv al Transparency International, Victor Alistar, va fi anchetat de procurori, pentru instigare la fals intelectual, in urma unei sesizari depuse de ANI. Agentia Nationala de Integritate sustine ca si sotia lui Alistar, Lavinia Ciuta, ar fi savarsit infractiunea de fals intelectual, precum si de fals in declaratii.

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate spun ca Alistar nu a respectat, totodata, termenul legal de depunere a declaratiei de avere, dupa ce si-a incheiat mandatul de expert in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, conform unui comunicat de presa.

ANI sustine ca s-a sesizat din oficiu in cazul lui Victor Alistar, amendandu-l pe acesta pentru nedepunerea declaratiei de avere in termenul prevazut de lege, din perioada cand lucra in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si declansand, in acelasi timp, procedura verificarii averii sale.

Alistar a ocupat functia de expert in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici intre octombrie 2001 si martie 2009. ANI a descoperit, in acelasi timp, si o serie de neconcordante intre declaratia de avere depusa de Victor Alistar pe 6 iunie 2009 si documentele solicitate de ANI in timpul controlului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Victor Alistar declaratie avere, #Alistar proces ANI, #Agentia Nationala Integritate , #declaratii de avere